Vecka 34!

publicerat i Graviditet 27 veckor --> BF!;
Nu går vi in i vecka 34 (33+0) Wow det känns overkligt nära nu, 7 veckor kvar till BF och MAX 9 veckor tills vi får träffa vår fina prins. Jag kan inte sluta titta på bilderna vi fick igår, han är så fin! Tänk att man kan älska någon så mycket som man inte ens känner. Vi är verkligen förväntansfulla inför vår älskade sons ankomst! 
 
Lilla Hjärtat: Längd: ca 46cm Vikt: ca 2400gr (vår son upskattades väga ca 2600gr igår så han väger aningen mer) Om barnet föds är det fortfarande ömtåligt, och behöver extra värme och mat. Men många klarar sin andning bra och långt ifrån alla behöver ligga i kuvös. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa. Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium. 
 
Jag: Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra. Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.

Kommentera inlägget här :