Vecka 35

publicerat i Graviditet 27 veckor --> BF!;
Går in i vecka 35 nu (34+0)! Wow nu är det 6 veckor kvar tills han är beräknad enligt ultraljudet i vecka 18, jag tror dock att de har ca 4-5 dagar fel. Det spelar egentligen ingen roll han kommer när han kommer oavsett när de har beräknat ankomsten. Jag har börjat få svårt att sova nu, ligger inte bra oavsett hur jag ligger, vaknar ett flertal gånger under natten och snurrar runt väldigt mycket. Lilla hjärtat rör sig annorlunda nu, nu känner man hela foten när han bökar omrking och igår kunde jag känna en hel hand. Helt otroligt när man kan känna sitt barn.
Lillkillen fick sin första julklapp igår. En super fin MFF mössa, självklart ska han vara MFF-fan precis som sin gamle morfar. 
 
Lilla Hjärtat: Längd: ca 47 cm, Vikt ca 2600gr (stämmer dock inte på vår stora kille) Från den här veckan börjar barnets snabbaste tillväxt under graviditeten. Det ökar 220-340 gram varje vecka. Eftersom det blir allt trängre i livmodern kan det hända att barnets rörelser minskar men de kan istället bli desto starkare. Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång.  Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Fostret har lagt på sig mer fett. Huden är tjockare och har fått en ljusrosa färg. Det ulliga hår som tidigare funnits på kroppen är borta, och huden är täckt av rikligt med skyddande fosterfett. Om barnet skulle födas nu kan det vara så insmort att huden är vit och kletig av allt fett. Fettet gör att huden blir mycket mjuk.
 
De flesta barn ligger med huvudet nedåt. Bebisens huvud vilar på moderns blygdben.När barnet har ställt in sig på rätt sätt känner många en lättnad. Nu börjar det bli mer verkligt, snart kan barnet komma. Livmodern har vuxit sig så hög att den når upp under revbensbågen.
 
Jag: Ditt fundusmått är nu cirka 31-35 centimeter. Magen står som högst nu för att snart sjunka ned lite. Bebisen trycker på överallt. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt.Du kan ha tungt att andas, värk i ryggen och svårt att sitta, stå och sova. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen.
 
 
fotsparkar.jpgEtt 35 veckor gammalt foster som är 47 centimeter långt.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Frida:

härligt! :) är själv i v 33. vilken underbar grej vi får vara med om.

Svar: ja verkligen!!
pinkmum.blogg.se

Kommentera inlägget här :