Vecka 29!

publicerat i Graviditet 27 veckor --> BF!;
Nu går vi in i vecka 29 och för varje dag som går så närmar det sig dagen då vi får se vårt lilla hjärta utanför magen för första gången. Tankarna har börjat snurra runt förlossningen nu och igår kokade vi några nappar. Kläderna ligger vikta i byrån och det är inte mycket som saknas nu. Foglossningar gör sig påmind och smärta från bäcknet ner mot slidan får jag om jag går några få meter. Numera är det även en stor ansträgning att böja sig ner för att ta upp saker. Benen är svulnna på kvällen och ryggen värker. Men jag har blivit otroligt pigg och städar konstant. 
 
Lilla hjärtat: Vikt: ca 1400gr, Längd ca 40cm. Nu är ni i tredje trimestern och du är officiellt höggravid! Barnets huvud börjar få de rätta proportionerna i förhållande till resten av kroppen. Det producerar fett under huden som används som energikälla och har en isolerande funktion. Alla sinnena är nu fullt utvecklade. Barnet kan minnas och känna igen flera röster, inte bara föräldrarnas utan också personer som mamman umgås mycket med. Barnets hjärna rynkas i allt djupare veck och fåror för att få plats och utvecklas vidare.Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern.
 
Jag: Ämnesomsättningen ökar i din kropp och du svettas kanske mer än vanligt. Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet. 
Ett 29 veckor gammalt foster som är 40 centimeter långt.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Satu med 4 småttingar och gravid:

Va spännande, du är inte så långt efter mig ju :)
Har ni några namn ännu?


Svar: hihi ah det är spännande, vi funderar på Charlie, men det är fortfarande under bearbetning :D
pinkmum.blogg.se

Kommentera inlägget här :