Vecka 30!

publicerat i Graviditet 27 veckor --> BF!;
Går in i vecka 30 (29+0) nu och det innebär att det är ca 11 veckor kvar tills lilla hjärtat är beräknat att komma ut till oss som vi längtar! Lilla Hjärtat har sedan 5 dagar legat med huvudet nedåt och fötterna i mina revben på höger sida. Har förvärkar och otroligt ont i ryggen, måste sova halvsittande och somna är svårt, när man väl somnat vaknar man femtitolv gånger under natten. Att gå i trapporna upp från t-banan tar väldigt lång tid och när jag väl är uppe pustar jag som om barnet var påväg ut. Han trycker på väldigt mycket och jag små kissar konstant, får riktig kramp i magen om jag inte går på toa direkt det börjar tränga på. Jag äter som en häst och skulle jag skippa mellanmål får jag halsbränna från helvetet. Men gud vad härligt det är att vara gravid! <3 
 
Lilla Hjärtat: Vikt: Ca 1600gr. Längd: ca 41cm. När barnet övar sig på att andas riskerar det att få hicka, som du upplever som små ryckningar eller sprittningar i livmodern. Det kommer du att uppleva ofta under de kommande veckorna. Kroppen växer och det bildas mer fett under huden. Än är barnet inte fixerat nedåt i födelsekanalen. Det kan fortfarande vända på sig, även om det börjar bli lite trångt. Barnet växer mycket nu, det ska öka från drygt 1,6 kilo till 3,5 kilo på bara tio veckor.Fostret har så gott om plats att det kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt. Först om några veckor behöver det lägga sig tillrätta med huvudet nedåt.
 
Jag: Det här kan vara en tung tid – både fysiskt och mentalt. Många säger att de känner sig trötta och då och då upplever förvärkar. Om förvärkarna gör riktigt ont kan det vara ett tecken på att du jobbat eller stressat för mycket - försök att varva ned! Glöm nu inte att ta en paus under dagens lopp (om du har möjlighet till det), då du sitter med benen högt. Ät nyttigt, ta en promenad och gör sådant som får dig att må bra. Lyssna på din kropp och var snäll mot den – du har fortfarande 10 veckor kvar, då barnet ska växa sig stort! Känner du dig konstant kissnödig? Kanske har du svårt att hålla tätt när du skrattar eller rör dig? Det är inte speciellt konstigt, för barnet fyller ut mer och mer och ger dina inre organ mindre och mindre plats. Nu är det din blåsa som kommer i kläm och den kan inte rymma lika mycket som den kunde förut. Vissa barn sparkar mer, andra håller sig ganska lugna. Små utbuktningar på din runda magen kan vara en fot, en armbåge etc. Det blir allt mindre plats över för dina egna organ därinne i din kropp.

Kommentera inlägget här :