Vecka 31

publicerat i Graviditet 27 veckor --> BF!;
Då går vi in i vecka 31, det börjar närma sig med stormsteg! Otroligt spännande och som vi ser fram emot att få mysa med vår lilla ängel! <3. Han trycker med fötterna i höger sida på mig så ibland undrar man om huden ska spricka! Igår sprallade han med armarna så slutade han men jag bad Pontus att känna och direkt lilla hjärtat kände pappas hand började han spralla jätte mycket! <3 
 
Lilla Hjärtat: Vikt: ca 1800gr Längd: ca 43 cm. Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 centimeter i diameter och fötterna knappt 6 centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut. Naglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det verkar som om det även kan börja känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen. Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern.
 
Jag: Livmodern börjar närma sig revbenens nedre kant och många känner att de blir tyngre. Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.

Kommentera inlägget här :