Vecka 19

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;

Går nu in i vecka 19 och bebisen buffar på lungt där inne, den kittlas mest. En sprallig bebis med mjuka rörelser helt enkelt. Både jag och sambon är lyckligare än någonsin att bebis växer på där inne. Men mina hormoner kör stora spratt med mig och mitt humör är värre än den värsta berg och dal banan. Hoppas på att bara få slippa de där dalarna nu och fortsätta uppe vid solen. 

Bebis <3 

Din bebis är denna veckan 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver.

 En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen!

 Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!

 

Kommentera inlägget här :