Jul i växjö del 2 - bad

publicerat i Charlie 11 mån - 1 år;
En av dagarna passade vi på att gå ner till Charlies farmor och farfars badkar, vi har ju inget hemma så vi tänkte att charlie skulle få prova på att bada i ett riktigt badkul och oj vad kul han hade! Han badade i 2 timmar och blev sur när jag tyckte att det var nog och tog upp honom. I slutet hoppade Pontus också i och lekte med honom. vilken dröm det är att få ha ett eget badkar. 
 
plaska är det bästa som finns! 
åh han ser så stor ut här! :´) 
haha nya grejjen nu, ut med tungan.
Hallå är det någon där?! 
rymningsförsök
 
 
 
 
 
 

Fira jul i växjö del 1

publicerat i Charlie 11 mån - 1 år;
Igår efter att vi firat mamma så åkte vi upp till växjö, charlie sov hela vägen! Så han var ordentligt utvilad när vi kom upp, så oj vad han busade. Sen på kvällen den 26/12 så delades det ut julklappar och Charlie var väldigt exalterad, denna gång kom det ingen tomte men det brydde han sig inte om.Istället fick han massor med paket av farmor och farfar.
 
på vägen upp
Är den till mig? 
 
Farfar och Charlie har bytat telefon
Här farfar prata nu! 
Charlie och farmor
tuttut! På farbror Tobbes gamla bil.
Lycklig kille över nya aldeles egna telefonen han fick av farbror Tobbe
Får juklapp av gamla farmor
wiho en bok av gamel faster Yvonne
åh en fin julklapp av gammel farfar
 
 
 
 
 
 
 

Mamma 43 år

publicerat i Charlie 11 mån - 1 år;
Idag fyller min mamma år, Grattis mamma! Så vi ska dit och fira.
Igår var vi på elgiganten för att utvisa min gamla kamera och införskaffa en ny. Den gamla har tagit sin sista bilder i min ägo. Det blev en sony, ett märke jag inte alls funderat på men jag är väldigt nöjd med den än så länge. Framförallt tar den bilder fort vilket behövs när man ska fota en sprallig liten kille. 
 
min lillasyster med lillan som bor hos mamma. 
 
min strorebror
min lillasyster med hennes ena hund
pappa och Pontus
min morfar
busungen
 
 
 
 
 
 

Charlies första julafton

publicerat i Charlie 11 mån - 1 år;
Idag är det Charlies första julafton. Jag tror dock inte att han förstår vad som händer men han har kopplat att någonting är på gång. Igår var vi på iraliensk julafton hos mina gudföräldrar. Då äter vi pizza och sen delar vi ut paket, en rolig tradition som alla uppskattar. Charlie passade på att norpa kulor ur granen och busa massor med sin kusin Tino. 
 
Här kommer lite bilder från den italienska julaftonen, tog inte så många. 
 
Idag fick Charlie två paket på morgonen som han fick öppna tillsammans med pappa. När han fick första paketet sa han Tack, det var så gulligt så mitt mamma hjärta smälte lite grann. Sen åkte vi till mina föräldrar och åt julfrukost där. Det är också en tradition vi har, super mysigt att träffas och äta gott sådär innan vi åker iväg och firar. 
 
Sen tittade vi på tv och bara njöt av dagen innan vi styrde kosan mot malmö för att kolla på Kalle anka och träffa min släkt, vi firade hemma hos min mormor och morfar. Mormor hade lagat massor med god mat och alla åt så de blev sprickfärdiga. Att titta på Kalle anka var inget för Charlie det fanns ju massor att upptäcka, pilla och smaka på. Han försökte äta upp en gips tax, jord från en kruka och en knapp på fjärrkontrollen innan han blev fövisad till sin matstol med majskrokar. 
 
Sen kom jultomten (läs min morfar) och alla fick paket, vi dansade runt i hela huset, tom upp för trappan haha, knas morfar. Sen fick vi ännu mer paket. Charlie skrattade först åt tomten men sen när tomten kom närmre blev han jätte ledsen och rädd. Sen var han super skeptisk mot alla ett bra tag efter det. Charlie fick massor med fina saker, bla lego, en ryggsäck, böcker, kläder, vantar, kritor och intrument. Han älskar "pianot" han fick av mormor, men han får bara ha det i bilen för fy katten vilket oväsen hahah. Men det underlättar bilresorna otroligt mycket! 
 
Mamma och Charlie mys innan tomten kom. Det är ju kämpigt att fira julafton. 
 
Fler bilder kommer sen, har inte lagt in dem ännu. 
 
 
 
 

Julmys och mycket piggare

publicerat i Charlie 10-11 månader;
Nu är lillkillen mycket piggare, han hostar och kräker slem fortfarande och snorar men han är inte febrig och han verkar betydligt piggare, sov dessutom hela natten utan att ens vakna för mat!! Så skönt efter  3 nätter med gallskrikande kille och väldigt lite sömn + jobb på det. Vilket innebar väldigt trötta föräldrar men idag är jag ledig, så himla skönt. Gick ner till dagiset och pratade lite med dem om inskolningen, de ska ringa tillbaka för att bekräfta om det går bra att börja 2 veckor innan han fick sin plats, men de trodde inte att det skulle vara något problem. Sen fick vi förmånen att få en förhandstitta på deras Luciatåg, så himla fint att se de små barnen sjunga i otakt och någon en helt annan melody, en somnade och vissa var helt inne i det och sjöng för fulla muggar. Det var så fint, det var en flicka som fick sjunga solo, hon var ca 5 år gammal och sjöng så fint och var jätte duktig! 
 
Häromdagen gjorde vi pepparkakor och pepparkakshus, huset rasade 3 dagar senare haha vet inte om pyntet blev för tungt eller om väggarna blev för mjuka men det blev kras i varje fall haha .men vi hade roligt när vi gjorde det. Charlie hjälpte till på sitt håll men han dregglade mest ner formarna och kletade med degen överallt. Men det är sånna sunder som förgyller vardagen. Julmusik, tända ljus, bakning tillsammans- vår familj! (jag skrev lite om baket i ett tidigare inlägg också) 
 
Här kommer en bildbomb! 
ny vattenflaska, han älskar den, den är bra att bita i när tänderna kliar också
haha kolla in frillan
hihi jätte roliga body!
Slappar i soffan
kolla vad lång han blivit!! 
Hjälper mamma att mata marsvinen. Eller ja, provsmakar vitkålen så den inte är giftig ;) 
bakar
Lyckades få tag i stekspaden som vi mjölade och använde för att  få upp pepparkakorna, så han blev helt mjölig i ansiktet.
Leker med bollarna han fått av Pontus farfar alltså ga farfar :D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

det nya

publicerat i Charlie 10-11 månader;
charlie är super förkyld, febrig och mår inte alls bra. Han kräkte precis ner hela sig, vagnen och fårskinnet. stackars min plutt när ska detta gå över. efter kräket och en alvedon blev han dock väldigt pigg.

dagens nya ord är titta! det har varit ti ti i några dagar men idag kom det klart och tydligt titta! det är så himla kul att få vara med när han lär sig nya saker.



min första vab

publicerat i Charlie 10-11 månader;
idag skulle jag lämnat charlie hos mormor och sen åka till jobbet. men lilla hjärtat sov inte bra alls och gallskrek flera gånger inatt, snurrade runt och var väldigt orolig. han hade närmre 39grader i temp och är super snorig. han har nu fått alvedon och sover gott i vagnen. han började bli dålig igår o var snorig och väldigt gnällig men nu är det värre stackarn. det kändes inte okej att lämna charlie hos mormor som tar hand om en 3 veckors bebis nu, när han är dålig. det får blir en hemmadag med mamma istället. Charlie och morfar En snorig charlie får en kram av kusin TinoEn helt slut älskling

pyssel o snö

publicerat i Charlie 10-11 månader;
idag åkte vi till byn jag är uppväxt i. där hade vi pyssel. det var super mysigt. men väldigt kallt. när vi kom hem så råkade charlie få tag i marsvinet o mosa huvudet haha. knasunge. sen bakade vi lite pepparkakor. älskar den mys stömningen det blir när man har julmusik, tända ljus och pepparkaksbak :)











första snön

publicerat i Charlie 10-11 månader;
först såg han chockad men sen överlycklig ut när de stora snäflingorna rasade ner från himlen. snuttis har numera upplevt sin första snö (om man bortser från när han var riktigt ny.)

BVC och dagisplats

publicerat i Charlie 10-11 månader;
Idag var vi först på kyrkis. Charlie var relativt lugn för att vara charlie. Men han gjorde en liten miss och trillade rakt i lilla Sonjas knä och Sonja blev rosenrasande och bet och rev Charlie massor och attackerade honom riktigt! Hon har humör den lilla tösen och detta var första gången vi fick se det! Hennes mamma blev helt chockad och Charlie såg lite oförstående ut. Han fick två rivmärken i pannan men annars fick han inga skråmor. När han för en gång skulle in kröp över någon som en bulldoser så fick han stryk stackarn <3 
 
Sen åkte vi till BVC. Charlie tryckte på knapparna på vågen hela tiden så vi  fick aldrig någon exakt vikt men hon skrev in 10,6kg men det pendlade mellan 10,6 och 10,8kg. Han var 76cm lång och hade ett huvudomfång på 46,5 cm. Mammas stora kille. 
 
Charlie har börjat släppa jätte mycket idag och går hur långt som helst!! Nu framåt kvällen har han gått mer än han krypt! Han brukar föredra att krypa för det går så fort! Men nu så! 
 
Sen fick han papper om att han fått dagisplats idag. Han börjar den 4 Mars 2014 på Kompassen här i blentarp! Tiden bara försvinner för oss. men jag njuter av livet med min lilla son! 
En pytteliten Charlie
 
 

Lekdejt

publicerat i Charlie 10-11 månader;
Att få vara iväg och träffa andra föräldrar är verkligen något jag uppskattar. Man har ju något gemensamt och barnen älskar att få leka med varandra. Idag var vi hemma hos Anna och Nils. Charlie och Nils lekte som galningar och hade jätte roligt. De lekte i 3 timmar i sträck innan båda började blir väldigt trötta. Det skiljer 1 månad på dem, men de är så pass gamla nu att det inte märktes. De for runt som glaningar och Charlie var jätte hård hänt och tog tag i Nils tröja baktill och bet honom i blöjrumpan, Nils kröp iväg och skrattade högljutt och Charlie satt fast där bak hahah Det såg så roligt ut. De lekte massor med köksredskapen och bäst av allt var att där var lådor de fick rota i! Jackpott!! ;) 
 
Imorgon blir det 10 månaders kontrollen för charlie på bvc, det ska bli spännande att se hur stor min kille är. Läkaren kommer också vara där och kolla hur hans mandlar ser ut. Men han kaskad kräker inget alls nu så jag tror inte att det är någon fara. 
 
På torsdag ska vi träffa Anna, Nils, Sandra och Ida för en lek dejt på Leos lekland! Ska bli roligt att åka till ett annat lekland och se hur där ser ut. För 2 veckor sedan var vi ju på busfabriken och barnen lekte så fint ihop så jag ser verkligen fram emot att åka iväg och låta barnen leka igen. Det är så kul att se nu när de är lite äldre att de faktiskt leker tillsammans och inte bara med sig själv. 
 
Idag sov charlie endast två stycken 10 minuters pass så han slocknade runt 20.30 idag istället för runt 22-23 tiden, så himla skönt, men vi får ju se hur länge han sover. Jag hoppas att han sover hela natten med ev stopp för välling. Vi får se om man får sådan lyx ;) 
 
Charlie och Nils
Ida, Nils och Charlie