Extra TUL

publicerat i Graviditet 27 veckor --> BF!;
Igår var vi på extra TUL. 
Lillen ville inte alls sammarbeta och låg inte alls särskilt bra för att få bra mätningar <3
Men efter att jag fått ligga på sidan och sen vänta mig några gånger så fick hon tillslut några mått hon kunde gå efter. Hon sa att det kunde bli en anings felmarginal, det kunde det alltid de brukade säga att det kunde skilja 10% upp eller ner. Men eftersom att vår plutt låg som han gjorde så kunde marginalen vara lite fel men hon mätte lite stort för hon ville heldre ge oss lite större mått än lite för små mått. Vikten blev uppskattad till 3800gr och hon sa att det såg ut som att han hade lite hår hihi, ska bli spännande att se.
 
Han låg även och tränade andning, det har han gjort i någon vecka jag har tom sett det utanpå magen. Vi kommer få en tid in till specialist på förlossningen i vecka 39 alltså om en och en halv vecka ungefär pga hans storlek, vad jag förstod ska de då se om han gått upp ännu mer och eventuellt prata om igångsättning för om han är så stor som de tror lär jag inte få lov att gå över tiden. Jag hoppas på att förlossningen sätter igång av sig själv innan så slipper jag oroa mig över att ta det beslutet om igångsättning. Men den som lever får se.
 
Tänk att nu är han färdig, nu är det bara att vänta på att han tittar ut vårt lilla hjärta. Längtan känns så lång, vi är så redo man kan bli nu. 
Bild från vecka 36+3

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Sandra:

Stor liten kille där inne! Får hoppas det sätter igång snart då! Läs på lite hur man kan försöka starta förlossningen. Finns ju massa knep, sedan om dom fungerar eller ej det får vi väl se. :)

Svar: Ja han verkar ju vara ganska stor, man kan ju inte lite till 100 på deras mått men hon sa att han hade lite hull på armar/ben och kinder ^.^ Jag har läst om en del tips, just nu kör jag på att städa hela lägenheten men det verkar inte fungera. Man kanske ska köra på färdknäppen, verkar ju lite mysigt ;-) Ananas, kanel och curry fungerade inte heller.
pinkmum.blogg.se

2:a kommentar, skriven , av Nina - mamma till Noelle:

Jag gjorde mitt sista TUL den 12 december (38+3) som då beräknade vikten till 2776 gram. Den 28 december föddes vår dotter, 2835 gram. Om TUL stämmer har hon bara gått upp 60 gram på 16 dagar, vilket är ganska otroligt, men ändå inte helt fel viktbedömning. Om man räknar med den där 10% marginalen så kan hon alltså ha vägt 2550 gram på TULet och alltså gått upp nästan 300 gram på 16 veckor. ( Visserligen lite, men inte helt helt omöjligt) Har dock hört de som fått betydligt större felberäkning, närmare kilot !
De mäter ju bara huvudets diameter, lårbenets längd och buken, så det kan bli hur fel som helst egentligen. En bebis kan ju ha en massa fett på låret men ha samma längd på lårbenet som en bebis med inget fett alls. Lite knasigt egentligen, de borde göra fler mått på undersökningarna egentligen.. ! Men det är intressant att se om vikten stämmer eller inte ! Jag skulle gjort ett till TUL samma dag som dottern ville ut, hade varit kul om jag hunnit göra det och se vad resultatet blivit ! :D

3:e kommentar, skriven , av Sandra:

Det finns ju inget goare än en bebis med lite hull! :) Spring upp och ned för trappor (om kroppen din tillåter), drick hallonbladsté... Haha, men precis, kör på färdknäppen. Om det inte funkar så gynnar det väl på annat sätt istället. ;)

Kommentera inlägget här :