Astma

publicerat i Charlie 1 - 1,5år;
för en vecka sedan var vi hos dietisten med Charlie för att få lite nyttig information. Han har ju haft väldigt lätt att vara förkyld och är väldigt harklig/hostig hela tiden. vi har inte tänkt så mycket på det då vi tänkt att det var dagis baciller. Men nu hade han feber i 3 dagar och fick virus prickar. Efter det blev han väldigt andningspåverkad. Så vi tog även upp det när vi ändå var på barnsjukhuset. Dietisten rekommenderade oss att boka en tid för att kolla så det inte var astma. Vi gick till receptionen men där var ingen så kikade försynt in i personalrummet och förklarade vad det jag ville. då hade vi sån tur att läkaren satt där då hans patient hade uteblivit så vi fick komma in direkt och mycket riktigt astma blev diagnosen.

Nu blir det medicinering med kortison och luftrörsvidgande medicin. Han fick en mask han ska andas in medicinen i. Han skriker så det skär i hjärtat när vi medicinerar honom men man märker redan att han börjar vänja sig lite. Nu blir det även att göra sig av med marsvinen för jag tror att spån och hö kan göra astman värre.

Nästa vecka ska vi ha inskolning på nya dagiset så då måste vi visa dem hur de ska medicinera Charlie och vara noga med att han får allt mjölkfritt. jag tror att det ska gå bra. Både jag och Pontus ska vara med på inskolningen så det känns väldigt bra.

Nu är vi nästan klara med tv rummet. lite gardiner och småfix kvar. bilder kommer när det är helt klart. imorgon ska vi äntligen börja ordentligt med vårt sovrum. jag har tagit ner lite tapet där inne redan men imorgon blir det sätta igång ordentligt. det är så himla varmt just nu så det är himla kämpigt att renovera men fint blir det.
semester

publicerat i Charlie 1 - 1,5år;
nu har vi äntligen semester. den inleder Charlie med 40grader feber och kräktes precis ned hela sängen. gud vad ont det gör i mamma hjärtat när han mår så dåligt.

vi har inte fixat med interner här ännu så trots att jag är ledig så lär det tyvärr inte bli så mycket bloggande ändå.


första natten

publicerat i Charlie 1 - 1,5år;
igår kväll bar Pontus och hans bror in sängen i huset så inatt sov vi här för första gången. Pontus jobbar till 12 idag så jag, Charlie och Tobias ska in till Malmö o gå på ikea en stund sen ska Tobias o pontus åka o köpa grill, paviljong och lite andra saker till huset. Då tänkte jag passa på att åka o köpa lite trädgårdsredskap också måste vi beställa staket och köpa färg och tapeter. vi ska fixa vårt sovrum, Charlie sovrum, tv rummet och köket. köket ska vi byta ut helt men vi väntar lite med just den biten. Man kan inte göra allt på samma gång.

Det var verkligen mysigt att vakna här. vi hade ingen rullgardin så jag vaknade såklart vid 4! men jag låg och drog mig och mös med Charlie. Han ligger här i sängen och sover bredvid mig igen just nu. Man hör allt härligt fågelkvitter och marsvinen som dricker ur sina flaskor.

jag tänkte se om jag hinner tvätta en hel del idag också. jag har köpt en torkning, det ska bli underbart att kunna hänga tvätten utomhus!Husägare

publicerat i Charlie 1 - 1,5år;
Lycklig om något är man nu. Nu har man nycklarna i handen, nyrenoverade gästtoa och massor med jobb framför sig i vårt egna hus! Staket ska upp, kök ska renoveras, rum ska målas. Trädgården ska busas i och massa saker som man behöver för att sköta ett hus ska införskaffas. Jag går som på nålar och är väldigt förväntanasfull. Ska bli så skönt när vi lämnar in nycklarna till lägenheten!