1år och 9 månader

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Tänk att min son fyller 2 år om 3 månader! Tiden bara springer iväg. Han har blivit så stor på sista tiden. Häromdagen stod han och berättade för mig att det gjorde ont om man slog huuvdet i kanten på bordet. Han berättade på sitt sätt genom att peka på bordet och säga dää och sen peka på huvudet och säga aj aj aj. Jag blev paff för han kopplade ihop saker på ett sätt som han inte visat att han har kunnat förstå innan. Det är riktigt roligt att se hur han utvecklas och att försöka stötta honom i sin utveckling. 
 
Det var en dag i veckan som vi satt och räknade clemetinklyftor och helt plötsligt så säger han en tå teee! Jag blev så paff! Han förstod säkert inte att han räknade utan härmade det jag sa men ändå! Och idag sa han bäbis när han såg en bild på en bebis. Det har han inte heller gjort innan. 
 
Jag är inte glad över att Charlie är sjuk men jag är så himla glad över att jag får vara lite mer med honom just nu. Jag uppskattar verkligen att få vara med honom och följa hans utveckling på nära håll och inte bara träffa honom en snabbis på morgonen och en snabbis på kvällen. 
 
Han älskar att kramas, han är gärna nära det har han alltid velat vara. Sen har han svårt att sitta stilla så länge. Han blir överlycklig när man kommer hem. Man kan ha varit ute på max 10 minuter och när man kommer in står han och hoppar av glädje och springer fram och kramar en!! Han vill gärna berätta saker också. Han pekar och visar, oftast förstår vi honom men ibland inte. När han har fått nya kläder vill han gärna visa dem eller om han varit ute då pekar han på sina ytterkläder och babblar på på sitt sätt. Han är verkligen Charmig vår lilla kille. 
 
Jag har en liten egen teori om hur man ska bemöta barn så jag arbetar mycket med det. Jag besvarar hans känslor genom att säga jag förstår hur han känner och att det är okej. jag ser även det som viktigt att låta honom vara med. igår fick han hjälpa till att baka och att göra pannkakor. Han fick vispa och lägga i mjöl och havremjölk i bunken. Vi kör mycket på LÄRA GENOM ATT GÖRA! Jag tror att det är bra för barn och att det får en bra möjlighet att utvecklas om de får lov att hjälpa till. Det behöver inte bli perfekt - vi hade mjöl överallt igår! Men barnen blir så stolta och växer när de får hjälpa till! Jag tror även att det kan öka deras självförtoende om föräldrarna säger att det är okej att vara ledsen och rädd, även att föräldrarna ger barnet möjlighet att både lyckas och misslyckas. När de misslyckas är det bra om man ger en tillsägelse och säger att det här blev ju inte bra men om du gör såhär nästa gång så ska det nog gå bättre.
 
Jag är väldigt mänsklig och kan ryta ifrån men efter att jag har gjort det så brukar jag sätta mig med Charlie och berätta varför jag blev arg och har jag blivit arg utan attt det var hans fel så säger jag allltid förlåt. Charlie kan vara riktigt trotsig och ber man honom sluta med något så kan han fortsätta och fnissa och titta på en med en busig blick och när han har gjort det 359 tusen gånger på en dag så kan tålamodet inte räcka till varje gång. Men jag försöker vara en bra förebild och en bra förälder som jag bara kan.
 
 

Det nya

publicerat i Charlie 1,5-2år;
igår var vi på återbesök hos läkaren, han har fortfarande biljud på lungorna. Det är bara att fortsätta att medicinera. Han fick dagis förbud veckan ut, Läkaren ville inte att han skulle utsättas för så mycket smittor som där är. För risken var att han då åkte på en lunginflamation. Då var det bättre att hålla honom hemma. Han är väldigt pigg och igång idag. Han börjar få massa överskottsenergi. Funderar på att ta honom till en lekplats idag. Får bara ha med astma medicinen så ska det nog gå bra. 
 
Charlie har börjat med en ny sak som jag gillar mindre. Han har börjat att skrika rakt ut. Stora glädje och bus skrik. När han vill ha något så skriker han rakt ut "iiieee ja haaaa". Jag tror det är något som han lärt sig på dagis. Man får väl räkna med en hel del dagis bus.
 

blodprovstagning

publicerat i Charlie 1,5-2år;
igår var jag och Charlie på vårdcentralen igen. känns som att vi bor där nu. Charlie har fått ta blodprov där innan och han blir livrädd direkt de öppnar dörren in till provtagningsrummet. jag har aldrig någonsin sett honom så rädd. jag var där i måndags på läkarbesök och sa då att jag skulle komma igår och vi bestämde en tid för att det skulle gå så smidigt som möjligt. när jag kommer dit så ropar de in oss och Charlie får panik direkt. så börjar sköterskan att tveka och säga det här kan inte jag göra själv på en så liten. går iväg och letar efter en kollega och kommet tillbaka och säger att hon är på möte. frågar mig om jag har tid att vänta och Charlies panik i blicken bara ökar o han skriker. tillslut kommer en annan kvinna och med hjälp av en praktikant och tar provet. Charlie repade sig inte efter detta på en hel timme. jag försökte muta, distrahera och prata med honom men inget gick. stackars lilla älsklingen. jag själv var extremt sjukhusrädd som liten och vill inte att Charlie ska behöva vara lika rädd. sen är jag noga med att bekräfta hans känslor så i bilen hem förklarade jag för honom att jag förstod att han var rädd och att det var helt okej att vara det. det är läskigt att vara dären ibland så måste man och att han var duktig idag. min lilla pojke, kände mig som den sämsta föräldern i världen. :-(

Lidl

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Idag var jag tvungen att köra till ystad för jag hade råkat få med mig en nyckel hem från jobb som behövdes där. när jag ändå var i Ystad så passade jag på att handla lite. min mamma var med och passade Charlie som sov i bilen i början. var in en vända på Lidl och hittade då en hel del utekläder till Charlie. köpte ett fodrat regnset, vinterjacka och en fleece för 390:- nu får vi se hur kvalitén är bara men de känns gedigna. :)

Läkarbesök

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Idag så bestämde jag mig för att ringa och boka tid på vårdcentralen till Charlie. Han hostar så han kräks på natten, han rosslar när han leker och han är allmänt påverkad utav det hela. Han har ingen feber men jag märkte ändå att det här inte var bra. Jag ringde 8:30 när de hade telefontid och fick då i luren att de ringer upp 10:50... asså suck! Men de ringde i varje fall upp och jag fick tid samma dag! 15:30 var vi där, kom in en kvart sent och träffade läkaren i 5 minuter. 
 
Läkaren sa först jaha, så han rosslar och hostar jag tycker att han ser väldigt pigg och välmående ut. Jaha ja jag ser ju att han följer sin kurva bra också, Ingen feber? nähä är det ditt första barn? och drog till ett konstgjort "jag vet att du bara är en nojjig förstagångs förälder leende" Det ändrades dock fort när han lyssnat på Charlie och hört hur han hostade. Då sa han ja det här lät ju inte så bra. Han har ju en bakteriel infektion på luftrören som kan leda till lunginflamation. Men det har ju inte gått så många dagar (7 dagar) så vi provar med hostmedicin, öka doserna på luftrörsvidgandet och kortisonen. Vila och absolut inget dagis. Hör av dig på onsdag för ett återbesök. 
 
Att man alltid ska dumförklaras för att man är ung/första gångs förälder. Jag är inte den som söker sjukvård i onödan, jag tycker sånna miljöer är otäcka och där luktar konstigt så det är väl klart som tusan att jag inte vill dit i onödan men denna gången kände jag på mig att det här inte var bra. När det går på andningen känns det som att man verkligen ska ta det på allvar. Men det var ju bra att läkaren insåg att jag inte bara nojjade utan att det faktiskt var något att söka vård för. 
 
Så nu blir det ännu mera vab- men ärligt talat så vet jag att min son behöver mig nu och då får det vara så helt enkelt. Han är sjuk och han behöver få vara med sin mamma thats it! 
 
Innan vi var hos läkaren så var vi och handlade mat för veckan som kommer. Jag handlade sjukt mycket, kände mig galen men det var lika bra att passa på att handla när jag hade så mycket tid på mig och kunde kolla ordentligt på det jag köpte istället för att bara hasta ner det viktigaste i kundvagnen. Charlie fick välja en paket nya nappar och valde då dessa. Charlie tyckte att de var fina så då var det självklart att han skulle få dem :) 
 
såhär jobbigt var det att vara med mamma och handla mat. 
älskar hängslebyxor <3
 

Tino 4år

publicerat i Charlie 1,5-2år;
igår var vi och firade Charlies kusin Tino som fyllde 4år. Pontus slog in presenterna jätte fint, jag blev chockad över att han kunde! haha. Jag jobbade så fick skynda mig hem och byta om innan vi skulle iväg igen. My hade fixat så där fanns egen tårta till Charlie så han också kunde få. Tack My!! Tino fick lera och en maskin som man gjorde glass av leran i. Han verkade glad över den :) 
Charlie och Tino hade jätte roligt tillsammans som de busade ihop! Galningar! haha man kan inget annat än älska dem <3 
Denna bilden är från förra året när Tino fyllde 3år.
Denna bilden är från i år. Busungar!!
 

pratade med läkaren

publicerat i Charlie 1,5-2år;
I Tisdags ringde jag än en gång och efterlyste Charlies provsvar på soja allergi provet. Fick till slut tag i en sköterska som svarade ut provsvaret. det visade sig vara negativt. Igår fredags fick vi ett brev från läkaren där det stod det samma. ska det dröja 9 veckor och sen kräva att man själv ringer och efterlyser det? 
 
När jag fick reda på att det visade negativt så sa jag jaha men hur ska vi gå vidare med detta då? Jag vet inte fick jag till svar i luren. Jag bad då om att få en tid till ett telefonsamtal med en läkare. Fick nu läkare nr 3 (eller ja egentligen 4 men tredje inne på barn i ystad) Han ringde mig i fredags och då pratade vi en stund och han tyckte att med tanke på att Charlie inte blivit bra trots soja fri mat också så tycker han att vi ska börja ge mat med soja i, vi ska få en remiss på att vi ska åka och ta ett tredje blodprov för att denna gången kolla om han är glutenintolerant. asså varför kunde de inte testat allt på samma gång? Jag förstår verkligen inte..... Han sa i varje fall att han tror att det kommer bli negativt med tanke på att Charlie följer sin viktkurvan men de sa ju det samma om mjölken och där fick jag rätt. Jag har själv inga misstankar om att han inte tål gluten men jag vill ju veta vad det är som gör att han alltid är lös i magen, ofta är öm i magen och vaknar flera gånger per natt.. 
 
Då sa läkaren att det finns något som heter toddler diareé. det var tydligen barn mellan 1-4 år som alltid var lösa i magen utan att det egentligen var något som var fel. Så han trodde att Charlie hade det. Så när svaret på nästa blodprov kommit skickar han ett brev med svaret och sen skulle vi höras om 6 månader för o se hur allt går med mjölkallergin. Han är helt säker på att det kommer att växa bort, jag själv är tveksam då mitt inte växt bort.. Jag har blivit mindre känslig och klarar små mängder men jag tål inte mjölkprotein, blir gasig och får ont i magen direkt. Får magkramper om jag ätit för stor mängd. Jag som vuxen kan dock själv välja om jag tycker det är värt att äta den där glassen och sen ta konsekvenserna av det men det kan inte ett litet barn göra. Men han sa att bara för att det inte växt bort på mig så betyder inte det att det inte gör det på honom. Det förstår jag ju själv vi är ju helt olika individer. Vi får väl se om detta inte visar något och han inte blir bättre så funderar jag på att söka mig till lund. Har hört att de ska vara jätte duktiga på allergier där. 
 
Just nu är hans astma väldigt jobbig. Han blir ansträng och rosslig när han springer, han hostar jätte mycket på nätterna och vaknar hur många gånger som helst av hostan. En natt hostade han så mycket så att han kräkte ner hela sängen den lilla stackarn fick duschas och sängkläderna åkte i tvätten. Igår blev jag riktigt rädd då han hostade och sen kippade han efter andan jätte länge. Till slut tog han ett andetag igen. efter det fick han sova i vagnen vid oss och sen när vi gick och la oss fick han sova bredvid oss i sängen. Jag kunde inte somnar på hur länge som helst efter det var så himla rädd. Vi inhalerar honom 2*2 med luftrörsvidgande och 1*2 med
kortison om dagen. Igår fick vi dubbla det luftrörsvidgande och ändå blev han så, 
 
Det känns så orättvist att han ska behöva ha det så jobbigt den lilla stackarn <3 
 
 

bilderna från fotografen

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Idag fick vi äntligen hem albumet med bilderna från fotografen. nu har jag fotat av dem så kvalitén på det jag lägger upp stämmer inte med verkligheten. de blev verkligen mycket bättre än vad jag trodde. jag trodde inte att de skulle vara dåliga men inte att de skulle vara såhär bra!! nu ska vi bara komma fram till vilka bilder vi ska beställa förstoringar av.   

badkul

publicerat i Charlie 1,5-2år;
häromdagen så tyckte jag att Charlie skulle få leka och utforska med vatten. Han älskar verkligen att leka med vatten så därför tog jag fram hinkar, lite vatten leksaker och lät honom leka loss! Han lekte i säkert en hel timme tills han var helt skynklig! Självklart tog jag massor utav bilder! Trots att det kommer många bilder nu så är detta bara ett litet urval utav de jag tog haha. 
 
 

Min tisdag

publicerat i Charlie 1,5-2år;
jag älskar tisdagar för då är jag hemma med Charlie. Det är underbart! idag var vi på unga föräldrar på förmiddagen men där var inte alls många så det var inte jätte kul. Charlie lekte lite o sen gick vi hem igen. på vägen dit lekte han med lite löv, han tyckte att det var jätte roligt. Charlie somnade i bilen så jag bar in honom i sin säng o passade på att sitta lite vid datorn och precis när jag drog igång med disken kom Charlie spatserade. fick gjort vad jag skulle ändå. :-) jag gjorde min första skinkstek den blev super god! sen fick Charlie bada och han ville aldrig gå upp!! nu står han i morgonrock och är helt inne i pappas tv spel.


skrev även ut lite bilder idag. dessa två är det 6månaders skillnad på.

Fotografering

publicerat i Charlie 1,5-2år;
inatt körde vi upp till växjö för att vara hos Pontus föräldrar, gå på fotografering och på en fest. 
Idag var vi på fotograferingen det gick jätte fort och Charlie var super duktig och fotografen var så himla bra med barn! http://www.mlifoto.com/ Det var hos denna fotografen vi var, det ska bli så spännande att se bilderna! Fotogarfen körde med massor med såpbubblor, leksaker och anpassade sig efter hur barnet var. Funderar på att köpa förstoringar utav vissa av bilderna. Så himla roligt! 
 
Ikväll har Pontus faster en fest så det ska bli roligt att gå på den, det kommer komma lite andra mindre barn viket är roligt för Charlies skull. Just nu sover både Pontus och Charlie middag. 
 

Härma

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Bara för att jag skrev det där inlägget om mitt dåliga samvete och om att Charlie inte har språket som första pririotet just nu så kom det massor med nya ord idag. Han bubblade på som bara den och härmade massor som vi sa. Han sa sitt eget namn för första gången! Både jag och Pontus fick höra det inte bara en gång utan 3 gånger sen tyckte Charlie att vi var jobbiga och började säga pappa istället. Han är super duktig på att förstå det vi säger. Vi frågar ofta var är lampan, var är mamma, var är Wilma osv osv och han pekar nästan alltid rätt, ibland tramsar han och pekar på en massa annat och sen fnissar han. Han pekar på sig själv när man frågar var Charlie är och han kan peka ut öga, näsa, öron, håret och magen än så länge. 
 
Idag har Charlie härmats jätte mycket vilket jag bara tycker är jätte roligt. Tänk så mycket han lär sig utav att härma! Han ville gå följa John med pontus och pekade att Pontus skulle gå före också gick de runt överallt berättade Pontus. När vi åt så skulle Charlie dippa samma sorts grönsaker som jag gjorde. Han som aldrig vill äta morot ville ha morot att dippa då jag åt det och även det slank ned. Sen sjöng vi imse vimse spindel då brukar han göra vissa rörelser till den men idag gjorde han alla! Väldigt fort så jag fick sjunga den väldigt fort men allt var med och sen apploderade han :D 
 
Jag tycker att det är jätte viktigt att kunna engelska, vilket man i sverige får lära sig i skolan men varför inte ge barnet möjlighet att lära sig från start tycker jag. Jag är ingen språkälskare själv och engelska var alltid mitt jobbigaste ämne i skolan men vi sjunger mycket engelska sånger för Charlie så han får en liten grund i varje fall. Vi brukar sjunga de både på svenska och engelska vilket Charlie verkar tycka är jätte roligt :)