v28

publicerat i Charlie 2år, Gravid med Lillasyster 2015;
imorgon går jag in i vecka 28 och går därmed in i tredje trimestern. 
Just nu så känner jag mig väldigt osmidig, öm och fet. Foglossning som inte är så kul, yrsel/huvudvärk som kommer och går. Jag har svårt att böja mig framåt för jag blir både yr och magen tar imot. Lillan ligger på höger sida och trycker jätte mycket både åt sidan och upp mot revbenen. Hon ligger även väldigt långt ned så jag kan knappt hålla ihop benen och jag känner ständigt ett tryck nedåt. Blir lite jobbigt att andas i mellanåt och magen känns öm när Charlie bus klättrar på mig. Hon rör sig fortfarande inte så mycket men när hon rör sig så är det enstaka rörelser och mest nedåt, någon enstaka upp i revbenen på mig. 
 
Jag går hos en naprapat för foglossningen, har varit där 2 gånger och än så länge har det känns skönt efteråt. Men inte helt bra. Jag har mest ont på vänster sida/ i svanken och hon sa att jag är väldigt överrörlig där. Hon masserar och knäcker även till min scolios. Så ryggen känns faktiskt betydligt bättre! Kommer gå en gång i veckan ett tag framöver. På måndag ska jag till läkare, hoppas på att han ska förlänga min sjukskrivning. Är lite nervös för att han inte ska göra det, då innebär det att jag måste skriva in mig på arbetsfördmedlingen och börja söka jobb - gravid i v 28 med yrsel och foglossning! För mitt vikariat går ut nu på måndag. 
 
Vi har renoverat lillans rum senaste veckan och idag satte Pontus upp listerna så nu är det färdigt, ska bara köpas in lite möbler sen börjar inredandet! Ska bli kul att få pyssla där inne, bädda spjälsängen och vika hennes små kläder. 
 
v27 (26+5)
 fondväggen i lillans rum
tavlor jag gjorde utav tapetrester. 
 

BVC och nya dagiset

publicerat i Charlie 2år;
I veckan var vi på 2,5-3års kontroll med Charlie.
Han skötte sig utmärkt, mätte sig, vägde sig, hoppade jämfota, sparkade en boll och cirkelritade. 
Han vägde 16,45kg och var 95cm lång. Han hade växt 10cm och gått upp 4kg på 1år! 
Vi var länge och pratade med den nya bvc sköterskan och oj vad hon var duktig med allergier och tog det på allvar! Det känns otroligt skönt att vi ska ha henne när lillasyster kommer! Jag pratade med henne om att jag är lite orolig att lillan också ska bli allergisk och då sa hon att då kör du mjölkfritt vid minsta tecken, du kan köra mjölkfritt utan att ha rådfrågat mig. Du om någon vet om ditt barn inte mår bra av mjölk, lita på din magkänsla. 
 
Vi fick även i veckan veta att Charlie fått en plats på det nya dagiset vi ansökte om! Är så glad! Det känns redan jätte bra! Förskolechefen själv ringde oss och sa att han fått plats och hon verkade super trevlig! Är väldigt glad med tanke på att förskolechefen på den andra förskolan sagt att det ändå inte fanns platser nu till hösten hit vi ville ha honom, vilket måste varit lögn eftersom att han utan problem fick en plats! Så på måndag ska jag ringa dem och få veta vilken tid vi ska komma och på Tisdag kör vi första inskolningsdagen! Nu hoppas vi att både vi och Charlie kommer att trivas! 
 

Kläder från england

publicerat i Charlie 2år, Gravid med Lillasyster 2015;
Är med i en grupp på fb som är till för oss som beräknas få bebis i November 2015. I vår grupp håller en av tjejerna på att flytta till England och där hade hennes kille köpt sååå fina kläder till henne och hon erbjöd sig att köpa till de som ville och ta med till Sverige och skicka från Sverige så man slapp så dyr frakt! Jag bad henne kolla om dessa plaggen fanns och det gjorde dem. 350:- inkl frakt för allt detta. Är så glad att hon orkade ta sig tid till att göra detta till mig! Är så förälskad i dessa fina kläder som dessutom passar perfekt till hennes smeknamn i magen. Vår lilla blomma 🌸 
 

Den där vikten

publicerat i Charlie 2år, Gravid med Lillasyster 2015;
Nu är jag i V25. Lillan rör sig en hel del, mest på kvällen. Det är galet att jag har en bebis i mig som är över 30cm och väger runt 700gr redan!! Om en vecka ska vi till bm för att mäta magen, väga och lyssna på hjärtljud. Kanske stick i fingret också? Den gången är Pontus ledig så han ska följa med! Denna graviditeten har han bara varit med en gång hos bm och på rul. Jag tycker om när han är med, känns som att han blir mer delaktig då! 
 
Jo det här med vikten. Denna gången var min startvikt lite högre än förra gången. Jag har gått upp 12kg sen plusset nu. Förra gången hade jag gått upp 14 kg i v 27. Jag bestämde mig när jag blev gravid att jag inte skulle bry mig om vikten och hetsa kring det men ändå kan jag inte låta bli att bli störd av att jag gått upp så mycket redan. Pga foglossningen kan jag inte röra mig på samma sätt som jag är van vid och även det oroar mig. Jag hoppas att jag inte behöver samla på mig lika mycket vätska denna gången som när jag väntade Charlie, det var helt galet i slutet! 
 
V 25 och magen växer på. Den är ständigt ivägen och jag spiller på den hela tiden. 

kroppen förändras

publicerat i Charlie 2år, Gravid med Lillasyster 2015;
tittade på min timehop idag och såg en bild på hur jag såg ut för exakt 1år sedan. Jag hade då satsat på att gå ner alla mammakilo jag lagt på mig när jag väntade Charlie. Här hade jag från den 23/1-13 - 7/8-14 gått ner närmre 35kg! Det är galet vad kroppen kan göra! Nu har jag ju då gått upp en hel del i vikt igenom iomed att jag väntar en liten till (A) Det är galet hur kroppen kan förändras så! 
 
 v 37+5 med Charlie i magen
 häromdagen med lillasyster i magen
 
 
 

Halsbränna

publicerat i Charlie 2år, Gravid med Lillasyster 2015;
Nu har halsbrännan börjat komma, känner av det lite varje dag, än så länge är det inte så farligt att jag känner att jag måste ta något för det men vi får se om det blir mer. Jag minns att jag hade lite halsbränna i slutet med Charlie men det är väl inte konstigt när alla organen trycks upp så som de gör i samband med att bebis växer. 
 
Idag har jag och Charlie haft en mysdag och åkt till boan och handlat lite inför en liten grejj vi ska hitta på, berättar mer om det när vi gjort det! :D Han hade sin härliga trots utbrott i början och skulle inte åka i vagnen så han stod och hoppade och skrek så att alla i butiken tittade på oss. Jag försökte att prata lugnt med honom och avleda honom med att berätta om vad vi skulle handla och att vi kunde gå och äta korv senare. Efter en stund lugnade han sig och vi kunde handla det vi skulle. Just med Charlie tror jag det är viktigt att man förklarar vad det är vi ska göra, för han förstår nog vädligt mycket mer än vad man tror! Han har många trotsiga utbrott och öronen vet jag inte var han har lagt men jag försöker att vara lugn, och blir det för mycket så får han sitta på sitt rum en liten stund och sen går jag in till honom och förklarar varför han fick sitta där och sen är han lugnare igen. Något jag tror att man måste vara noga med när det gäller Charlie är att berömma när han gör rätt, han blir så stolt när man säger att han gjort något bra :D
 
 
 
 

Kärlek

publicerat i Charlie 2år, Gravid med Lillasyster 2015;
Tänk att man kan känna så stark kärlek för någon man aldrig träffat. Igår kväll låg jag och tittade påmodern family och då kände jag någon av hennes kroppsdelar, ett ben eller en arm dras mitt vänster sida! Första gången jag kunde känna att det faktiskt var en kroppsdel! Jag blev helt glädjefylld och det bubblade i min mage! En sån kärlek! Tänk att hon väger närmre 600gr nu och är lika lång som en linjal! Tänk att inuti mig så växer det ännu en liten människa! 
 
När jag tittar på Charlie och inser att vi ska få en till liten som är en del av oss, av mig och Pontus så blir jag så himla glädjefylld!  åh vad jag längtar efter dig vår lilla blomma i magen 
 

V 24

publicerat i Charlie 2år, Gravid med Lillasyster 2015;
Nu har vi gått in i vecka 24 och jag hade inte känt bebis på några dagar så började bli orolig men igår så äntligen börjde jag att känna henne igen! Det var en som skrev att det berodde på fullmånen för det var många i vår November grupp som helt pötsligt inte kände sina bebisar men vad vet jag?! 
 
Min UVI verkar ha gått över nu, så himla skönt och i helgen så kändes inte min foglosning så hemskt mycket så jag fick städat en hel del och gjort rent till kaninerna och marsvinen men sen fick jag sota för för det igår för då gjorde det ont igen suck. Men trots foglossningen så tog vi oss till sövde så Charlie fick bada, han satt i timmar i sanden och grävde och plaskade. Funderar på att göra en pastasallad och åka dit idag igen, för vädret är så underbar varmt! 
 
Charlie på väg till mormor för att sedan åka vidare och bada
Bebis v 24 (23+0) 
snart är han storebror vår lilla Charlie <3