Charlie 2år!!

publicerat i
Idag blir Charlie 2år gammal. Grattis min fina kille! Vi mår lite bättre idag så vi åkte till lilla buslandet i sjöbo och var där en kort stund. Charlie körde bil och han var förvånansvärt duktig på att både styra och gasa! Jag filmade det och det ska bli himla kul att kunna visa honom när han är äldre. Sedan åkte vi till sjöbo gästgiveri och åt lunch. Efter det körde vi hem och har tagit det rätt lugnt, städat och förberett inför Charlies kalas som vi ska ha imorgon :-) 

ögoninflamation

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Igår var jag ledig med Charlie, hans ögon hade börjat kleta i förrgår men igår blev det bara värre och jag kände att det var lika bra att en läkare fick titta på det. Så jag ringde vårdcenntralen och fick en tid. Visst hade han ögoninflamtion och fick utskrivet en antibiotika salva. läkaren sa att när han haft den i 2 dagar så kommer han inte att smitta mer. Nu håller vi tummarna att han är bättre tills på fredag då han fyller år och på lördag så vi kan ha kalaset ändå! Självklart är jag också krasslig, kallsvettas, har ont i halsen och ögonen klia men de kladdar inte så mycket. Så nu jobbar vi på att bli friska här hemma. 
 
Charlies ordförråd har utökat något enormt och nu bygger han ihop meningar också. igår sa han "kom mamma titta här" och idag kom han med ett plastben från en av hans grodor och sa "groda?!" haha. Så nu går det verkligen undan. 
 
 
 

Charlie snart 2år

publicerat i Charlie 1,5-2år;
jag jobbade i lördags vilket innebär att jag är hemma i 3 dagara i sträck efter det.. Den tiden älskar jag,, jag får ha så himla mycket tid med Charlie då. Han är inne i en så rolig period. Det kommer mycket nya ord, han gör mycket nya saker och han är en så glad, kramgo och pussig kille. 
 
jag är så himla sugen på att skriva ett inlägg om allt roligt han gör men varje gång jag sätter mig ned för att skriva ned allt så blir huvudet blankt men jag ska göra ett försök. 
 
Han älskar djur, direkt han ser en häst så gnäggar han. Ett tag så blandade han ihop kor och får så han muade när han såg ett får och tvärtom men nu verkar han ha fått rätt på dem igen Han började med att härma en mus häromdagen. Han älskar att rida, han blir som i ekstas när han får komma i närhet av hästarna. Vilken lycka att hans mormor har flera stycken!! Han är tyvärr inte så bra med djur ännu. Han är väldigt hårdhänt och oförutsägbar. Han kan sitta och klappa fint och helt plötsligt klappar han jätte hårt eller ska försöka bära iväg med dem på ett hårdhänt sätt. Man får ha koll på honom helt enkelt. Vi har bara 2 marsvin kvar men han älskar att få mata dem med grönsaker och att få sitta och klappa dem. Även där under uppsikt utav oss vuxna. 
 
Han är hyffsat lätt att distrahera. Tex om han gör något han inte får eller vi ska gå ifrån lekplatsen osv så säger vi bara "Charlie säg hejdå till lekplatsen (eller vad det nu är som han ska lämna) så vinkar han och säger hejdå med en ledsen min men han gör det! Vilket jag tycker är super bra. Han blir så klart ledsen när man säger att man ska gå men jag brukar sätta mig hos honom och säga nu ska vi gå och vi ska (tex rita) när vi kommer hem och sen säger man hejdå och går. Detta fungerar super bra på honom såklart inte alla gånger men större delen av gångerna så fungerar det! 
 
Innan älskade han att bada här hemma men nu börjar det bli protester kring det, jag är inte så sträng utan låter det gå i hans takt. Jag brukar hälla upp vatten och sen sitter jag själv och plaskar och kör med badleksakerna för att fånga hans uppmärksahet, det brukar fungera. sen springer han i och ur baljan flera gånger och kör runt sina bilar på golvet i skummet osv men jag har inte så höga krav, bara jag kan tvätta av honom så är jag nöjd sen. Badhus däremot det älskas! Senast igår var vi på högevall i lund och badade. vi hade med oss charlies kusin tino och badade. De hade riktigt roligt och for runt som galningar! Det är kul att se hur de har börjat få nytta av varandra nu. Tino är 2år älder än Charlie men han är inte lika våglig som buldosern Charlie haha. Fast båda två vågade åka vattenrutchkana. (När jag lämnade hem Tino så sa han "mamma jag badade i vattnet och jag dog inte!!) hahaha :D 
 
I leksaksväg så är det bollar, bilar, traktorer och lastbilar som är favortierna. Han är en riktigt pojkig kille. Han rör inte dockor, gosedjur har han aldrig gillat. Men han älskar att kasta bollar, sparka boollar, lägga bollar i sina olika lådor och rutchkanor. Han kör sina bilar i sin bilbana och i hela huset. Han skriker biiiil hela tiden när vi är ute och han ser en bil haha. 
 
Han säger mycket dää dää och pekar och det aldra nyaste är "en tiii" då vill han ha mer av något. Han säger mamma, pappa och mormor mycket. frågar man var någon är så kan han peka ut dem. Han är tydlig med vad han vill ha.Pratar bred skånska gör han också haha. Något han vägrar säga är sitt eget namn. Frågar man var Charlie är så nonchalerar han en. Han är duktig på att hämta saker man ber om. En dag så bad jag honom att gå till stora toaletten och ta en rulle toa papper och mycket riktigt kom han tillbaka med en toapapper rulle! 
 
Han går i kylskåpet hela tiden och rotar fram saker som han vill ha. Vi har fått sätta grind in till köket och ibland sätter jag ett skärp runt kylskåpshandtagen. Det är inte så bra att han rotar där, han stänger efter sig så det är inte det men han tar ju saker som han inte tål. Vilket inte blir så himla bra. Han riktigt snabb på att göra saker han inte får. En dag när jag var på toa så hann han sätter igång alla spisplattorna, leka med disken, sitta på köksbordet och skala bananer och ha kranenen igång. Detta innom loppet av 3 minuter! Så han är inget barn man kan lämna en kort stund inte. 
 
Han älskar gummistövlar och går gärna runt med dem inomhus också. Han är super nyfiken (precis som jag) och han är väldigt bra på att finna lösningar på problem. Han klättrat överallt och lyckas pilla på det mesta. han gillar även att städa toan (vilket inte är till min förtjusning) då han gärna skvätter toavatten i hela badrummet blä!! 
 
När jag ber om en puss så får jag det gladeligen och gärna rakt på munnen, han gillar även att näsgosa och han har det bästa kramarna i världshistorien. När han kramas så smälter man helt och hållet. När han ska säga hejdå till någon släktning så kramas han länge och sen vinkar han och säger heeejdåå heejdåå.
 
Han är en fartfylld busig kille med så himla mycket kärlek och gos! 
 
 
 
 
 

1v kvar

publicerat i
Om bara en vecka fyller vår pojke 2år. Helt galet att han har varit hos oss så länge! 

Julen 2014

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Charlies andra jul!
Vi började morgonen med att äta en god frukost i tv-rummet, vi öppnade paketen som var till varandra här hemma, då vi tyckte att det blev aldeles för mycket paket att ta med oss till mormor och morfar. Vi tänkte göra det till vår egna lilla tradition. det är ju så mysigt för barnen att ha egna traditioner som de kan se fram emot när det närmar sig jul! Sedan gick åkte vi ut i skogen och gick en lång promenad i med hundarna. Super mysigt! 
 
Detta året var där ännu mer fart på Charlie än förra gången. Han och hans kusin Tino har börjat kunna leka mer och mer ihop vilket är väldigt roligt. Mamma hade även sina 2 jourhems barn med sig en flicka på 2,5 år och en pojke på 11 år. Sen var mina kusiner, moster och mormor och morfar, bror med familj, syster med familj och en hel flock med hundar. Så det var verkligen full fart och massa lek. 
 
Jag hade bakat allt julgodis, knäck, snickers, saffrans bullar med vit choklad, wiener nougat m.m. Mormor och moster hade lagat massor med mat och mamma hade bakat sitt super goda knäckebröd. Det är så mysigt till julen när vi alla träffas, det är trångt, högljutt, massor med papper och hundar. Jag älskar det! 
 
Morfar var Tomte även i år! Jag älskar när morfar är tomte, han är bäst! Charlie blev lite konfunderad när tomten kom men sen sprang han mest runder och stal andras julklappar. 
 
ga morfar, mormor, mamma och Charlie
ga mormor, mormor, mamma och Charlie 
 
 

söndrig mask

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Idag försökte jag ringa till barn i ystad men "vår" sköterska var på semester. Vår sköterska Annki hjälper alltid mig jätte snabbt och är så himla trevlig! Försökte då få tag på en annan, det enda jag ville var ju att få utskrivet en ny mask till Charlie då hans har spruckit. Då skickas jag runt överallt.. får tillslut prata med en och då säger hon att hon inte har hand om barn.. skickas vidare, när jag får tag på nästa så säger hon att jag kan göra det på mina vårdkontakter.. går in på mina vårdkontakter och då kan jag inte fixa med recept till min son där igenom så jag ringer igen får då bara prata med en maskinröst och sedan lyckas jag genom många knapptryck få en telefontid (med vem vet jag inte ens? troligtvis en sköterska) kl 13:55.. Sen gick jag ut och tog posten då låg där ett brev om att min läkare måste vara i kontakt med sonens förkola för att de ska få lov att inhalera honom och ge specialkost?! Jag tror jag har lämnat in 4-5 olika intyg + två papper med alla typ 25 fröknarnas namn där de fick skriva under att de får lov att inhalera honom. Varför ska allting vara så himla komplicerat? Jag ger snart upp! Herregud om djurvården varit såhär krånglig hade djuret dött av ålder innan den fick vård... 
 
Ska man som förälder vara tvungen att vara hemma med sitt barn bara för att det har astma? Det är väldigt sällan han ens behöver inhaleras på dagen, men ibland behövs det och då vill jag kunna känna mig bekväm med att lämna honom på dagis och veta att han kommer att bli rätt behandlad när jag inte är där och det känner jag mig absolut inte nu. En dag när jag hämade honom satt han och hostade så han nästan kräktes och andningen var super tät, jag frågade då om de hade inhalerat och fick till svar nej. 
 
Nu har han varit hemma i snart 3 veckor och han har tom kunnat vara utan medicin i 3 dagar nu! Jag slår vad om att direkt  han kommer tillbaka till dagis med alla baciller så kommer han behöva börja inhaleras igen. Jag märkte även att hans avföring blev bättre när han hade varit hemma i 2veckor. Då börjar tankarna kring om de ger honom rätt mat eller ej. Jag kanske är en nojjig förälder men jag vill att mitt barn ska må bra och jag vill att det ska kännas rätt att lämna mitt barn till personer jag knappt känner när jag måste åka och jobba. Jag börjar fundera på dagmamma, dagmammorna här i sjöbo lagar sin mat själva, de ger även maten själva till barnet så det inte ka kunna bli några fel på vägen. Där Charlie går nu är det en kock och sedan serverar pedagogerna, mycket som kan bli missförstått och fel på vägen..
 
Mycket funderingar såhär 2 dagar innan jag börjar jobba igen och måste lämna min guldklimp i händerna på andra igen. 
 
 

Kan själv

publicerat i
Igår var jag och Charlie på loppis uppe vid leklandet här i sjöbo. Den var riktigt liten och tråkig så det blev inga köp däremot så såg Charlie leklandet så då var det ju kört. Men med tanke på att vi skulle åka bil länge senare på eftermiddagen så tänkte jag att det var helt okej att betala 50:- för att han skulle få leka av sig en stund. Han älskar rutschkanan men det är en väldigt snirklig och klättrig väg dit. Så jag följde med honom första 5 gångerna tills jag insåg att han faktiskt klarade det helt själv. Jag har lite svårt med att han kan så mycket själv, jag är såklart jätte glad och stolt men min bebis börjar bli så stor! Tänk att snart fyller han 2år!! 😍 

Häromdagen satt han på golvet och försökte sätta på sig strumporna själv och han skulle absolut inte ha någon hjälp. Han lyckades få på sig den ena själv. Upp och ned så halkskydd var på ovansidan men han fick på sig den i varje Fall! :) och just nu sitter han och lägger pussel på sin platta och han lyckas gång på gång. 

Han är så himla duktig min lilla kille!