Ordförrådet

publicerat i Charlie 2år;
Charlie är nu 2år och 4månader, hans ordförråd har ökat något otroligt på sista tiden. 
Vi satt och tittade på gladiatorerna för någon vecka sedan, där var en deltagare som hetter Anna - precis som jag och det snappade Charlie upp och sa "Anna!!, Anna mamma! Mamma Anna! Anna Mamma!!" det lät så roligt och man såg hur han sken upp för att han hade kopplat det hela. Han försöker på sitt sätt att berätta om saker och när man fråga var han slått sig så pekar han på saken han slog sig på och inte på kroppsdelen som det gör ont på :D 
Han kommer även med ord som "dumma mamma, dumma pappa", han ropar på hundarna och lockar på dem, han pekar på allt man ber honom peka på och hämtar oftast det man ber honom att hämta. 
 
Han har även börjat få lite kläm på det här med pottan, vi är bara i startgropen men målet är att han ska vara blöjfri dagtid efter sommaren. Han säger själv "jaa kissig" och springer bort till Pottan, dock endast när han inte har blöjan på sig. så vi försöker att han får gå naken på kvällar och lediga dagar med myket koll för man vet ju aldrig om en olycka skulle ske. Har han blöjan på sig så bryr han sig varken om han kissar eller bajsar. Han blir överlycklig när han kissat i pottan och vill göra direkt igen hahah fast det går ju inte. Det känns roligt att han tycker att det är en kul grejj i varje fall- vi kämpar på.
 
 

Kommentera inlägget här :