Läkarbesök

publicerat i Charlie 2år, Gravid med Lillasyster 2015;
När jag var hos Åsa sist så bokade hon in mig till en läkare i ystad som är specialiserad på gyn.
När jag träffade Läkaren Per så tog jag upp min depression, min foglossning och att jag fortfarande misstänker hjärtformad livmoder, precis som Åsa också misstänker. Lillan ligger bara på höger sida hela tiden och kan verkligen inte komma över till vänstra sidan. Jag är rädd att det ska bli som det blev med Charlie, att där är för lite plats för bebis att vända sig när förlossningen sätter igång så att det hela ska sluta i akut snitt. 
 
Per sa att efter det jag berättade om hur förlossningen blev med Charlie och hur hon ligger så misstänkte han också någon slags missformning på livmodern. Det kunde även förklara värksvagheten jag hade under Charlies förlossning. För när livmodern är missformad kan inte musklerna arbeta på det sättet de ska för att få ut bebisen och då blir det värksvaghet. Det kunde även förklara varför han inte kunde vända sig ordentligt, han kämpade på för att komma ut men platsen fannns inte så huvudet hamnade i fel position. Per sa att jag absolut ska till specialist mödravården för att göra en ordentlig kontroll av bebisens storlek och formen på min livmoder för att sedan göra upp en plan inför förlossningen. Risken är stor att det kommer få bli ett planerat snitt. Jag är väldigt kluven, jag förstår att det kan vara det bästa för mig och bebisen att det blir så men jag ser det ändå som en stor sorg att inte få föda vaginalt. Jag vill ju absolut inte att det ska bli som förra gången men då sa Per att det bästa är att det redan har hänt en gång och då har man extra mycket koll. Skulle jag få föda vaginalt så ska jag kräva ultraljud direkt jag kommer in på förlossningen för att se hur bebisens läge är så man har ordentlig koll från start, 
 
Foglossningen tog jag också upp och att jag sover dålig för att jag har ont. Han såg inga konstigheter med att sjukskriva mig men han sa att försäkringskassan är så löjliga så det bästa är att dela upp det hela i 2 sjukskrivningar för att de ska godkänna det hela. Men att jag kommer vara sjukskriven hela graviditeten ut. 
Kände en sådan lättnad.
-tills telefonen ringde igår och de på Nova i sjöbo inte hade kompletterat sjukintyget jag fick därifrån och jag därför står helt utan pengar denna månaden!!! Ne för den läkaren jobbade inte där mer och kompletteringen skulle in senast den 23e och det var den 24e igår.... pappret om kompletteringen kom för 2veckor sedan och de tar tag i detta nu!!?? så nu måste jag dit på onsdag till ännu en ny läkare för att de ska kunna komplettera mitt sjukintyg som dessutom redan gått ut och blivit förnyat av en annan läkare?! Han sjukskrev ju mig 1-20/9 Åhh vad trött jag blir!! Så säger de i luren "ja så behöver du ju inte betala för det besöket då det är vi som gjort fel" ehmm för det första har jag frikort och för det andra så hade inte de där 160:- spelat någon roll bara jag hade fått in några pengar för sjukskrivningen denna månaden vilket jag nu inte får pga dem!! Ännu ett stressmoment!! 
 
Jag har nu fått tid till kurator och ett recept på antidepressiv medicin som jag ska börja ta när jag har varit hos kuratorn. Hoppas att mitt mående kan bli lite bättre.. 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :