Lilly 3,5 månad

publicerat i Charlie 3 år, Lilly 3-4 månader;
Jag tänkte skriva varsett inlägg om barnen. Jag börjar med Lilly. 
Lilly är nu ca 3,5 månad gammal. Hon är en väldigt glad tjej som absolut inte är rädd för att vara i andra människors famnar. Hon ler och jollrar mycket. Sover fortfarande en hel del på dagarna och sover hyffsat bra på nätterna men hennes nattsömn börjar ändras nu märker jag och hon är mer lättstörd utav Charlie elvisp. 
Hon har sin skrikperioder och skriker då ett tag och kråmar sig, spänner hela kroppen och skjuter ifrån med fötterna så man får verkligen hålla ordentligt i henne när hon gör så. Livsfarligt och man är super rädd att man ska tappa henne. Lilly är inte förtjust i att ha mössa och tycker inte att det är så kul att åka bil - de flesta barn somnar i bilen och blir lugna men Lilly hon gillar det inte särskilt mycket, men somnar efter ett tag ändå sån tur är. 
 
Lilly sprallar super mycket med hela kroppen nu och har börjat uppskatta leksakerna i babygymmet nu. Hon tycker även det är roligt att titta på sig själv i en spegel. Hon har börjat bli lite stadigare och kan nu sitta i matstolen en stund utan att bli trött i nacken. Jag har dock filtar runt henne. Charlie satt utan filtar vid samma ålder. Han var verkligen tidig. Jag är glad att Lilly inte utvecklas lika fort, vill ha henne liten länge <3 Hon trivs bra i den elektriska gungan och sover gärna där, annars brukar jag ha henne i Charlies gamla vagn inomhus så sover hon där. Lilly somnar gärna i famnen eller i vagnen med filten halvägs över ansiktet. Charlie sov ju bara på mig som ett litet plåster så även där är det stor skillnad på de små. 
 
Lilly älskar vatten, hon skiner upp som en sol varje gång hon ser att vi är på badhuset, vilket vi är varje fredag på babysim, jag har tom anmält oss till fortsättningsruppen nu eftersom att Lilly upppskattar vattnet så mycket. 750kr för 8 ggr kostar det. Rätt dyrt tycker jag men det är en kul grejj och Lilly får vattenvana vilket jag anser är jätte viktigt. Även här är det stor skillnad på barnen, Lilly njuter när man duschar hennes hår och Charlie gallskriker. Lillys kompis Adrian som föddes dagen innan Lilly går i samma grupp och det är så kul att se dem tillsammans, de ler och jollrar mot varandra. De har ju verkligen följt varandra från start och man ser att de känner igen varandra. 
 
Lilly har stl 3 i Liberos Newborn blöjor nu. Hon har esskas nappar med böjd latex sugdel. Hon är fortfarande inte jätte förtjust i napp men tar den gärna när hon är trött. Hon tycker om när man sjunger för henne och ler och jollrar med. När man nynnar "trollmorsvisan", "videvisan" och andra godnatt sånger så somnar hon lättast. Hon tycker aldra bäst om att somna i magläge på sin pappas arm. Hon trivs även väldigt bra i bärsjalen och sover gott i den. 
 
Lilly helammar fortfarande och totalt vägrar flaska. Jag har pumpat och försökt på många olika sätt men hon bara skriker. Det är lite jobbigt då min mamma ska passa henne i några timmar nästa vecka. Men jag får amma precis innan jag åker så får vi se om hon blir hungrig under tiden jag är borta. Hon brukar inte äta särskilt tätt så jag tror att det klarar sig. Vi har inte börjat att ge henne annan föda ännu. Jag vill vänta lite till, Charlie började vi ge i denna åldern men han var ju också mycket längre fram i utveckling och så mycket större och behov utav mer mat. Vi funderar på att vänta en månad till men vi får se, det är ju väldigt spännande och kul att se hur de reagerar när de får smaka annan mat. 
 
Lilly tycker om att ligga på skötbordet och titta på mobilen, då skrattar hon och jollrar till djuren som snurrar runt. Hon tycker även att det är kul att ligga på mage på golvet, hon har nu lyckats med att snurra runt i magläge när hon ligger på golvet och kan förflytta sig en bit. 
 
Sammanfattningsvis så är Lilly en nöjd och glad bebis. Hon är väldigt lätt att ha och göra med. 
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Veronica Wallgren:

Så himla söt!

Svar: Tack 😊
pinkmum.blogg.se

Kommentera inlägget här :