Lillys dop

publicerat i Charlie 3 år, Lilly 3-4 månader;
Lilly döptes i Södra åsums kyrka den 6/2- 2016 Hennes fullständiga namn blev LILLY Siri Cecilia Ranvide. 
Lilly för att vi båda var och är väldigt förtjusta i det namnet, vi hade redan det på vår namnlista när Charlie låg i magen. Siri är efter min gamla mormor som tyvärr gick bort 20/6 2013. Cecilia är efter min mamma men både min syster och min brors fru heter Cecilia i mellannamn så det är lite roligt! 
 
Vi valde att beställa smörgåstårta från ingelsta kalkon att bjuda på också gjorde jag tårtorna själv. Jag bakade alla tårtbottnar, gjorde all fyllning och figurerna till att dekorera tårtan med. Soockerpastan och marsipanen köpte jag dock. Jag gjorde också blomsterdekorationer att ha på borden och köpte fina muffinsformar som vi la ahlgrensbilar i att ha som dekoration och lite gott att mumsa på i ev väntan mellan rätterna. Vi beställde lite fina blomsterdekorationer utav Pontus brors tjej som har en blomsterbutik i växjö - Blomstra by Emma heter den! Min mamma fixade även hon 3 krukor med blomsterdekoartioner. Jag blev så nöjd med allt fix och alla fina saker vi fick till! Vi hyrde lokal av kyrkahus där vi var dagen innan och förberedde. Vi passade på att äta pizza där på kvällen i lokalen mellan allt fixande! :) Jag passade på att ta en hel del bilder på barnen innan dopet.
Det hände dock en liten olycka precis när vi skulle åka från lokalen till kyrkan, vår lilla prinsessa bajsade ned sig totalt och både den vita kortärmade bodyn och de vita strumpbyxorna var totalt nedbajsade. Det var bara att ta ett djupt anndetag också fick Pontus åka hem och hämta en ny ljus body. Tyvärr hade vi ingen mer vit kortärmad så det fick bli min gamla body som jag hade när jag var liten. Vit med blommor på men det syntes sån tur var inte igenom klänningen. 
När vi var i kyrkan så sprang Charlie runt och hoppade och klättrade överallt. Men när själva Cermonin var så skötte han sig jätte bra, visst gick han runt lite men han satt även och var ur gullig när han tittade i psalm boken, han var så stolt när han och My hällde upp vattnet i dopfundet. My och jag fick läsa varsen text. Det var lite roligt när vi skulle säga Lillys namn för jag trodde att Pontus skulle säga det och han trodde jag skulle säga det så när jag sen skulle säga det så sa jag det i helt fel ordning. Så alla fick verkligen sig ett gott skratt - men det är ju så vår familj är! En riktigt Cirkus, vi är långt ifrån perfekta. 
 
I kyrkan hade det börjat med en ny sak, det var att man fick en dopängel som de hängde upp i enn kvist i kyrkan och sedan skulle vi bli nbjudna till en dopgudstjänst där vi skulle få den lilla fin ängeln och vi var först ut att hänga dit Lillys ängel. 
 
Jag är  väldigt nöjd med dagen och är otroligt tacksam för alla som kom och för all hjälp vi fick under dagen. Jag är också väldigt tacksam för alla fina presenter barnen fick. Vi passade på att fira Charlies 3års dag i samband med dopet vilket blev väldigt bra. Charlie fick mycket uppmärksamhet vilket han älskar. Det är väldigt skön för än så länge har det inte varit någon svartsjuka mot Lilly alls. 
 
Vi fick en del bilder tagna med vår kamera med kvalitén blev sådär så jag hoppas på att kunna lägga ut ett till inlägg med fler bättre bilder :) 
Fyllningen i tårtorna är hallonmousse och Dumlefluff, Jag tyckte själv att de blev otroligt goda så den kombinationen blir det fler gånger! 
När vi åkte mellan kyrkan och Lokalen fick Lilly ha på sig en angora mössa som gått i släkten på mammas sida :) Den syns på bilden där hon sitter i bilstolen. 
Lilly var nöjd hela tiden i kyrkan och somnade lagom till själv cermonin, vaknade till när prästen tog vattnet på  och gnällde för att sedan somna om direkt igen. Hon sov större delen av festen men vaknade lagom till present öppningen. 
 
Hon fick massor med fina saker bla två sänglampor med hennes namn på, en stol med hennes namn på, en dockvagn med hennes namn på, halsband, armband, kläder och mycket mycket mer. Hon fick så mycket fina saker - kan inte tacka nog för alla fina människor som våra barn har runtomkring sig! 
 
 
 

Kommentera inlägget här :