Flicka eller pojke

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
Pojke
() Du lyfter koppen i örat när du dricker
( ) Du har ofta huvudverk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
(x) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på kött och ost
() Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
(x) Brösten är olika stora
(x) Brösten har blivit mycket större
(x ) Du var knappt illamående i början
( ) Du & din mammas relation är sämre
(x) Pappan går inte upp under graviditeten
() På mackan äter du helst kanten
() Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden åt norr
( ) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
( ) Din mage står ut
( ) Magen är klotrund och toppig
() Din pigmentrand är starkt markerad
(x) Du visar handryggen när du visar händerna
(x) Ditt hår är tjockt och glansigt
( ) Du sover helst på din vänstra sida
(X) Du känner dig ofta ledsen
() Du gick upp lite i början
(X) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
() Bebisen sparkar hårt & ofta
(X) Bebisen har hicka sällan / aldrig
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
( ) Du känner dig bekväm i din mamma kropp
(x) Du har mycket halsbränna
 
9 poäng.
 
Flicka
 
() Lite eller ingen halsbränna
(x) Du känner dig oatraktiv
() bebisen hickar mycket
(x) Bebisen sparkar mindre och bökar mer
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har störra risk att få svampinfektion
( ) Tandköttet blöder mycket
(x) Vikten går upp mycket i början
(x) Du är ofta irriterad
() Du är ofta arg
(x) Du sover helst på din höger sida
( ) Ditt hår är tunnt och matt
(x) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigmentrand / ingen alls
(x) Din mage är bred
( ) Du har en platå på magen
(x) håret växer som vanligt på benen
(x) Bebisen ligger lågt i magen
(x) Du sover med kudden åt söder
(x) Fötterna känns som vanligt
(x) Du äter gärna mackans mitt
() pappan går upp under graviditeten
(x) Du och din mammas relation är oförändrad
() Du var illamående i början
( ) Brösten har blivit lite större
( ) Brösten är lika stora
(x) Du har grumlig och blek urin
(x) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad
( ) Bebisens hjärtslag ligger över 140
(x) Du älskar citrus och apelsinjuice
 
18 poäng.
 
 
Ett roligt test, vi får se om det stämmer, på Tisdag ska vi på rutinultraljudet och då hoppas vi att få veta om det är en liten flicka eller pojke där inne.
 
Vad tror ni? Det hade varit roligt om ni gissar! 

första sparken

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
Idag berättade vi för Pontus släkt och bebisen och dem blev super glada, hans faster hade redan anat det direkt hon såg mig. Haha inte så konstigt med den magen jag har. 
 
Sen kom första riktiga sparken, jag har känt rörelser innan. Jag satt ner och helt plötsligt fick jag en riktig kick där inne ifrån det kändes som att hela bebisen vände sig, det var en otrolig känsla. Vi längtar efter att Pontus ska kunna känna den men det dröjer nog ett tag till. 

vecka 18

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
Går nu in i vecka 18 (17+0) och det känns underbart, magen och bebis växer och vi ser fram emot rutin ultraljudet den 4/9-12, då hoppas vi på at få se om det är en liten flicka eller pojke där inne. 
Jag har gått upp 6kg sedan inskrivning, vilket är helt normalt så det känns skönt. 
 

Bebis

Bebisen är 12,5 till 14 cm mellan stjärt och huvud, den väger ca 150 g. 50 g mer än förra veckan. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över.

Du

Nu är det dags för ultraljud. Det görs omkring vecka 17 till 18. Vikten har ökats till mellan 4 och 6 kg, men det är bara början. Ät rätt så behöver du inte oroa dig för onödiga kilon. Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar helt enkelt kännas att du är med barn.

Tittat på vagn

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
Idag var vi i ljungby och tittade på vagn inne på lekia. Dem har runt 1000kr billigare vagnar än andra butik, kommer lätt beställa min vagn där, dem var super trevliga. 
 
Funderar på en edge duo combi emmaljunga expresso leatherette med sport chassi
 
 
 

gynmottagningen igen

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
För mig är det verkligen jobbigt att vara gravid, inte av samma anledning som de flesta andra gravida så som svullnad, trötthet, rygg smärtor. Nej för mig är det blödningar och ständig oro. Jag är super lycklig och magen växer precis som den ska men oron finns där hela tiden och det är inte roligt att vakna på natten pga blödingarna.
 
Idag var en jobbig dag, en sån dag som man helst undviker.
 
Först ringde jag Bm, i ystad som inte var där så då ringde jag Bm i sjöbo fick rekomendationer att åka till gynmottagningen, ringer dit där jag får en telefonsvarare som säger att dem gått för dagen, ringaer då sjukvårdsupplysningen för att få råd, dem skickar mig till samma telefonsvarare... Ringer akutmottagningen varpå dem också skickar mig till den telefonsvararen, ringer i panik ännu en gång till akuten där jag snabbt deklarerar att inte skicka vidare mig till en telefonsvarare, nej då skickar dem mig till en annan telefon som ska vara upp på gyn där ingen svarar och efter 15 minuter tut, tut, tut bestämde jag mig för att skita i det här med telefoner och körde därför dit. 

Väl där fick jag vänta en timme (gjorde inte mig nått) Kommer in och dem tar blodprov, blodtryck och frågar en massa. Allt såg bra ut så långt. Kommer in för att ta ultraljud för att se så bebis mår bra och en gång för alla få rätt på varför jag blöder hela tiden. Numera kan dem inte se att livmodern är delad, det kunde bero på att bebis är så stor så den trycker på det så de inte syns. En sak dem kunde se däremot var att jag hade ett brustet blodkärl framför moderkakan, och det var där som blodet kom ifrån. Dem sa att jag aldrig skulle få en förklaring till varför det var så men att det kunde hålla på i en till två veckor till. Blev sjukskriven två veckor med ordination vila och ta tabletterna som kan hämma blödningen och fick återbesök om 4 veckor. Det fanns en risk att bebis skulle följa med ut med blodet men eftersom att detta har pågått så länge så trodde dem att den risken var otroligt liten nu för då borde den redan ha gjort det. 
Sen måste jag säga att Barnmorskan jag fick idag var otroligt trevlig och gullig. 

Bebisen mådde super bra och växte precis som den skulle, den snurrade runt och jag tror det är en liten gymnast där inne för som den höll på, rumpan putade den med och hade benen ovanför huvudet. 
Jag känner ändå att eftersom att bebisen växer precis som den ska och är så pigg så verkar ju inte den bli påverkad av allt detta så det är ju jätte skönt. 
 

Vecka 17!

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
Idag går jag in i vecka 17 eller 16+0. Underbart att tiden ändå kan gå så pass fort. jag älskar att vara gravid, har börjat få en mage och jag kan känna bebisen röra sig i mellanåt. <3 
 

Vikt: 135 g
CRL: 11,5 cm 
Full längd: 16 cm

Om barnet
I början av denna vecka är fostret 14 veckor gammalt. Den lodräta fåran mellan näsan och överläppen blir synlig denna vecka. Benens tillväxt skyndar ikapp armarna – nu är benen för första gången längre än armarna. Fostret rör sig snabbt och mer kontrollerat än tidigare.

Fostret sväljer fostervatten och kissar ut det igen. En viss mängd slaggprodukter samlas nu i fostrets mage. Nu kan fostret suga, svälja, kissa, röra sig och tränar sig på att andas.

 

Drömmer!

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
åhh hittade det finaste skötbord jag någonsin sett, jag vill verkligen ha det! Så sjukligt fint! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
så kan man använda den till skötbord och när man inte har blöjbarn längre tar man bort skötdelen och du har en sjukt snygg byrå!!! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Man får själv bestämma vad det ska stå och allt är handgjort från grund och botten. Nu kommer det tråkiga, priset och var den beställs ifrån. Den går på 3500kr, finns i Trosa.
 
Vi får se vad det blir för skötbord men detta är helt klart drömmen! 

15+3

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
Är i vecka 15+3 nu och för tillfället händer det inte så mycket nytt med bebis, den växer på och rör sig en hel del på kvällarna, det är så mysigt med bebis magen.
 
Nu har magen börjat vara i vägen, jag gjorde en sån klumpig sak och det var säkerligen inte sista gången. 
Hade lagt upp mat också la jag knäckebrödet lite på kanten på tallriken och ställde den på bordet, skulle sätta mig ner men slår i knäckebrödet med magen så det slår en volt och landar med smöret rakt på tröjan. 
 
 
(Lånad bild) 

sprall

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
Nu har jag börjat känna bebisen men endast på kvällen. Känns som en fisk som sprattlar till i mellan åt och sen i mellanåt känns det mer som att det trycker inne ifrån med en rörelse. Det är riktigt mysigt. Jag längtar tills Pontus kan känna rörelserna utanpå. 

Återbesöket

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
Var på återbesök igår för att kolla hur allting såg ut där nere nu. 
Allting såg strålande ut och bebisen var super sprallig, BM skrattade bara och mamma sa att nu skulle jag allt få igen för hur galen jag själv var som liten haha. Skrattande Allting såg bra ut och vätskan från vänster sida var borta så det var det som gjorde att jag blödde. Skönt att det inte var något farligt. Nu behöver jag inte ha mer specialvård fram till RUL i varje fall, känns skönt att veta att bebis växer som den ska och att det ser bra ut. 
Jag har bokat RUL till den 4/9-12, Längtar.
 
Bebisen igår Hjärta vecka 14+4, och 9,1cm från huvud till rumpa av ren kärlekHjärta

Vecka 15

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
Lycklig egobild <3 Magen växer på och imorgon får vi se vårt lilla hjärta igen, då ska även Pontus med och få se sin lilla bebis för första gången. 

2 dagar kvar

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
Nu är det 2 dagar kvar tills jag får se min lilla skatt igen, hoppas verkligen på det bästa. Jag är så fruktansvärt orolig. Försöker att inte oroa mig men det är väldigt svårt. Undra hur jag blir som mamma sen om jag oroar mig så mycket redan. Vi älskar ju vårt lilla hjärta. <3 

100 dagar

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
Enligt hur dem räknat utifrån mitt senaste ultraljud så har jag gått 100 dagar i dag och har 180 dagar kvar! 
Känns otroligt. När jag ska resa mig upp så känner jag att något är i vägen så nu börjar den lille att ta plats, det känns lite märkligt.

Halsband

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
Fick detta jätte fina halsbandet av mamma idag, det var nog inte meningen att jag skulle få det redan, men det betyder mycket för mig och jag blev verkligen jätte glad. <3 

Fick åka in igen

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
Blödde ännu kraftigt inatt så fick åka in akut IGEN...Jag fick då veta att min livmoder är delad, men bebis ligger bra till som det såg ut idag och den lever, har vätska i andra sidan och har jag tur är det den som håller på att komma ut. Dem ville lägga in mig men jag sa att jag är lugnare hemma så fick med mig tabletter som förhoppningsvis minskar blödningen. Har återbesök nästa vecka.
 
Att tilläga är att min mormor har delad livmoder och antagligen är det ärftligt. Hon har ju lyckats föda 2 friska barn (dock även fått ett sent missfall).  Så slutdiagnosen blev antingen blöder jag från ena sidan av livmodern, eller så är det från bebisen eller så kunde det vara från moderkakan som låg ganska långt ner (men det skulle dock vara normalt att den gjorde det vid deb här veckan). Att livmoderna är delad innebär även att bebisen kommer ha för liten plats att växa på och risken för att den föds för tidigt är hög!
Lilla hjärtat Vecka 13+5, 7,8 cm kärlek