Allt är bra

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;

Blev så rädd när jag vaknade vid 4 i morse, det blödde!, fick panik och väckte min stackars sambo som fick trösta mig tills det var dax för honom att åka till jobbet, själv sjukanmälde jag mig och ringde till kk. skickades till rydsgård som tog prover, som sedan sa att ja skulle ringa sjöbo (STÄNGT) fick ringa ystad (stängt) men dem i ystad skickade mig till gynmottagningen där dem tog emot mig som akutpatient. Vid det här laget hade jag hamnat i något konstigt lugn som en bubbla och fattade inte alls varför det var så akut med mig..

Väl inne gjorde hon gyn undersökning, såg att det fortfarande blödde lite, kände på livmodern och gjorde sedan ett VUL. och där var det lilla pyret! Sprattlande så hon inte kunde mäta, men visst levde den lilla krabaten! Är så lycklig!! Glad

Sedan sjukskrev hon mig i 10 dagar, skit på de för jag har bara dessa 5 veckorna med jobb sen ska jag börja plugga, behöver pengarna suck.. vet inte hur jag ska göra men sjukade mig på jobbet imorgon också. 

 

fick en bild men det ser bara ut som en klump ^^ men på själva VUL:et såg jag, huvud, kropp, armar och ben <3

nervöst

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
Har i 2 dagar haft lite bruna flytningar men inte brytt mig så mycket då alla säger att det är ofarligt, i natt kom det blod och jag har lite ont i livmodern, är så himla orolig. Stannade hemma från jobbet idag och har ringt kvinnokliniken men dem svarar inte, har pratat in och väntar på att dem ska ringa upp. Jag är så ledsen, rädd men ändå lugn på något sätt?! Vet inte var jag ska bli av, vill bara åka in och kolla så bebisen mår bra. 

svävar

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
Svävar runt på rosa moln, är så lycklig.
Pontus är super gullig och pratar med bebisen varje kväll, det är så mysigt. Hjärta

vecka 14

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
Nu går vi in i vecka 14, känslan av att veta att den lilla där inne växer och lever är obeskrivlig! <3 
 
VECKA 14

Barnets muskler växer, de blir starkare, och det betyder att det kan hålla upp och vrida på huvudet och att dess rörelser blir mer märkbara. Händerna kan gripa och fötterna kan sparka kortvarigt. Barnets ben är nu längre än armarna.

Det lilla ansiktet blir mer och mer likt en människas och de individuella dragen, likheter med dig eller din partner, blir hela tiden mer tydliga. Barnet kan till och med ha en smula hår på huvudet.

Nu är det dags för myelinproduktionen att komma igång. Myelin är det ämne som fungerar som isolering (myelinskida) runt nerverna, som skickar kommunikation genom hjärnan. Den här produktionen fortsätter under de första åren av barnets liv.

 

inskrivningen

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
var på inskrivning idag men min fd barnmorska som bokade besöket till mig hade glömt att en fredag eftermiddag kan man inte ta prover för då går dem inte att skicka in, så fick remiss på det. Men istället pratade vi en hel del och jag fullkomligt älskar denna nya barnmorskan, helt underbar! Sen frågade jag lite försynt om man kanske kunde lyssna lite på hjärtat så sa hon om du lovar att inte bli orolig om vi inte hör något för det kan bero på hur moderkakan ligger också vidare. Men jag lovade och visst hörde vi ett fint hjärta ticka där inne och i bra takt också, det var så underbart!. Ingen kan vara lyckligare än jag! Kan inte sluta le och skratta, detta är nog första gången som jag verkligen förstår på riktigt att det faktiskt är en bebis där inne!! Hjärta 


Högskola eller?!

publicerat i Allmänt, Graviditet 13-26 veckor;
Jag är gravid i vecka 13 och har endast 3 dagar på mig att bestämma mig hur jag ska göra med högsklola/jobb. Jag har sökt en förskolärar-utbildning som varar i 3år. Första terminen slutar den 20/1-13 och vår bebis är beräknad till början av Februari. Jag funderar på att gå en termin nu innan den lille kommer för att sedan vara hemma ca ett år med den för att sedan läsa klart det sista 5 terminerna. Både jag och Pontus arbetar för tillfället men jag är bara timanställd på ett företag där jag inte kommer kunna arbeta allt för länge till då det är väldigt tungt arbete. Men ska jag då gå utan att jobba i 4års tid vilket det blir? Har så svårt att välja hur jag ska göra, det känns väldigt jobbigt. 
 

Vecka 13

publicerat i Graviditet 13-26 veckor;
Nu går vi äntligen in i vecka 13 och de mest kritiska veckorna är förbi, otroligt skönt! Har dessutom går 1/3 av graviditeten!
Nu börjar det synas väldigt mycket så är nog dax att snart berätta för mina/sambons mor och far föräldrar.
Vi tänkte berätta för sambons när han fyller år den 24 Augusti. Mina får vi berätta när vi träffar dem vilket lär bli snart. Hoppas dem tar det bra. 
Beslutet att skaffa barn är det
samma som att bestämma sig för att resten
av livet ha sitt hjärta vandrande utanför ens kropp. 

Vecka 11

publicerat i Graviditet 3-12 veckor;
Magbild på Vecka 10+3
 
OBS Håller där bak för att hålla upp klänningen och inte för att jag är sååååå gravid ^^