Lilla hjärtat

publicerat i Charlie 1-2 mån;
Tänkte slänga upp lite på bilder på lilla Hjärtat. Tänk att den här underbara pojken har legat och växt inne i mig! <3 
Nu börjar han bli starkare i nacken! 
Nu ser man inte Bodyn så bra men denna Bodyn var det första som Charlies pappa köpte till honom! <3 
Mys med pappa! 
Tröttis <3 Nappen börjar bli viktig nu så den får inte glömmas! 

Nya kläder

publicerat i Charlie 1-2 mån;
Häromdagen fick Charlie ett brev från några släktingar på sin pappas sida, i det låg ett presentkort på H&M Så igår passade vi på att handla lite! Jag har kommit fram till att jag älskar randiga kläder och köper det till både mig och Charlie haha men vad gör det? Det är ju super fint!! 
 
 

Åka buss och unga föräldrar

publicerat i Charlie 0-1 mån;
Idag tog jag och Charlie bussen in till sjöbo, det gick jätte bra! Det var första gången Charlie åkte buss utanför magen och han låg snällt i vagnen och tittade sig omkring. Sen tog vi en 25min promenad bort till unga föräldrar. Där åt vi lunch tillsammans och umgicks med de andra mammorna, super mysigt och jag trivs bra med den aktiviteten. Vi har så mycket gemensamt att prata om och det är super skönt att ha någon att dela allt med, någon som förstår! Sen får man ju träffa allas små söta ungar också! Jag försöker att ha några aktiviteter varje vecka för annars hade jag inte klarat av att vara hemma, jag blir allt för rastlös. Jag måste helt enkelt komma ut och träffa folk. Så jag har unga föräldrar på tisdagar och babycafe på torsdagar. Men denna veckan blev det lite ändringar.
När vi sedan skulle ta bussen hem var det en buss med trappor, en barnvagns åkandes mardröm men både chaffören och en av passagerarna ville hjälpa mig med vagnen och det värmde verkligen! 
 
Eftersom att min son är ett litet gulligt plåster är det väldigt svårt att få saker gjorda här hemma, så min bärsele är verkligen min bästa vän! Men pga nyckelbens skadan så gör den ganska ont så jag kan bara ha den på ett kort tag men på den lilla stunden hinner jag väldigt mycket! Det är så skönt, bara att få undan disken är lyx! 
åka bussen

4 veckor gammal

publicerat i Charlie 0-1 mån;
Om en timme blir Charlie 4 veckor gammal. 
Tänk att för 4 veckor sedan låg jag inne på förlossningen och vid denna tiden höll de på och kollade med ultraljud för att se varför allt drog ut på tiden och om deras farhågor var sanna om att han låg i ansiktsbjudning. En timme senare kom han ut, inte på det sättet jag hade drömt och hoppats på men ut kom han och gud vad fin han var! Svullen, röd och slemmig men världens finaste! Jag kom in i mamma rollen direkt och stormtrivs. Att få bli mamma är bland det bästa som har hänt mig, nu finns det en mening med livet och jag känner mig behövd och älskad.
 
Charlie är en riktig myskille, han är inte särskilt svår men visst är han lite gnällig men blir snabbt nöjd igen. För det mesta sover han bra på natten, vaknar 2 gånger för mat och sen somnar han gott om igen. Ibland får han för sig att man ska vara vaken vid 3 tiden och ligga och fifilura haha, sen slocknar han lagom till att jag är jätte vaken. Han letade upp min blick idag och när jag tittade på honom så gav han mig ett stort fint leende, älskade killen! <3 
De små fötterna har växt en hel del på dessa veckorna <3 
Det har hela Charlie gjort! <3 
 
Bild från igår, lufta är skönt! <3 

BVC 3 veckor och 6 dagar

publicerat i Charlie 0-1 mån;
Idag körde jag till BVC med Charlie. 
 
Födselvikt: 4226gr
Födsellängd: 53cm
Födselhuvudomfång: 36cm
 
Vikt 8 Dagar: 4310gr
 
Vikt 15 dagar: 4620gr
Längd 15 dagar: 54cm
Huvudomfång 15 dagar: 37,2cm
 
Vikt 3v 6d: 5170gr! (Har där med spräkt 5kgs sträcket!) 
Längd 3v 6d: 57,5cm
Huvudomfång 3v 6d: 38cm
 
Nu har han snart gått upp ett helt kilo sen han föddes, han har växt 4 cm på längden och 2 cm runt huvudet. Det känns skönt att han växer som han ska och att allt fungerar så otroligt bra med honom. Han är verkligen en drömbebis! Visst knölar han lite på kvällarna då han har lite magknip men annars är han nöjd med livet och äter, bajsar och är vaken precis som en bebis på ca 1 månad ska göra. Jag kan inte vara lyckligare, jag har fått en otroligt fin och frisk son som jag älskar otroligt mycket! 
 

Mute napp

publicerat i Charlie 0-1 mån;
Kristoffer brukar säga det att han tycker inte om barn som låter och efter alla dessa skämt om detta så fick Charlie en Mute napp haha!! 

Babyrytmik med babycafe

publicerat i Charlie 0-1 mån;
Idag var jag coh Charlie på Babyrytmik med babycafe, det var jätte många som kom. Den äldsta var 10 månder och den yngsta var Charlie på 3 veckor. Det var väldigt kul att se alla de små, tänk så mycket som händer på så kort tid. Där var en flicka på 6 veckor, hon var lite mindre och nättare än Charlie och de tittade och rörde sig exakt på samma sätt. Han är verkligen framme i utvecklingen. När hon föddes vägde hon 3,2 kg och Charlie 4,2kg så han såg ganska jämnstor ut med henne nu trots att det skiljde 3 veckor på dem. Min lilla bebis ju! <3 Han älskade när de sjöng och var super nöjd hela tiden. Sen när vi skulle fika började han knöla och sen sprakade det till i blöjan så hela kyrkans hus hörde det (Pinsamt!!) hahah så det var bara lite magknip, när han fått ny blöja var han nöjd igen! 

Charlies 3 veckors dag

publicerat i Charlie 0-1 mån;
Idag har jag fotograferat nästan allt Charlie gjort! 
Så här kommer en himla massa bilder på det mesta Charlie varit med om idag! 
Morgonmys i mamma och pappas säng
Sen fick Charlie lufta rumpan och fick rena kläder. 
Sitta i babysittern
Vila lite i vagnen
Mamma fixade Charlies naglar
Tränar nacken lite
Pausar lite i träningen
Sova lite igen
Mys på mammas bröst
somnade i soffan
Ett gulligt Leende! 
Mys på fårskinnet
sova på mammas bröst är det bästa som finns. 
Vi gorde lite fotavtryck
nybadad goding! 
Han har en hel del hår! :D 
sov dags! 
God natt! 

Charlie 3 veckor gammal!

publicerat i Charlie 0-1 mån;
Gud vilken härlig natt jag fick! Vi gick och la oss vid 22.30 sen satt jag och pratade med Charlie ett tag och ammade honom innan vi somnade, han vaknade vid 3 tiden och ville ha ren blöja och mat, sen somnade han om till 6.30 ungefär och ville ha lite mat och närhet sen somnade han igen och sov till 8.30! Det var otroligt skönt att få sova så mycket, han har verkligen en rutin som passar mig! Innan jag fick barn trodde jag att jag skulle få mycket mindre sömn men det kanske kommer vem vet?! Jag känner mig väldigt lyckligt lottad i varje fall, han är så fin vår son. Jag svävar fortfarande på moln! När Charlie föddes så fick livet helt plötsligt en mening, jag fick något att leva för, jag fick en roll att vara stolt över! 
 
Idag blir Charlie 3 Veckor gammal, tiden går för fort! Jag låg ju precis där på operationsbordet och grät av lycka när jag såg min vackra son för första gången! I mina ögon är han det vackraste som någonsin skapats! Men när han kom ut var han ju egentligen inte så fin, helt röd, slemmig och svullen men i en mammas ögon är ens barn det finaste som finns! Charlie följer saker jätte bra med blicken nu och han har börjat få ett bra sovmönster, Han tycker om att sitta i babysittern och slå på leksakerna, fast han har inte så bra kontroll på sin kropp så det blir lite hur som helst. På dagarna sover han bra i vagnen men han sover som bäst när han får ligga på mammas bröst. Han vaknar alltid när det är dags för mamma att äta kvällsmat, utan undantag! Han brukar få träna nacken minst en gång per dag och så länge det görs på fårskinnet så är han nöjd en stund. Han trivs bra med att ligga på mage. 

Unga föräldrar

publicerat i Charlie 0-1 mån;
Idag lånade jag pappas bil och körde till unga föräldrar, det var skönt att komma ut lite bland andra föräldrar. Sen var det kul att visa upp Charlie lite också! Det gick jätte bra, jag bytade på honom när vi kom dit och sen satt jag och ammade medans de större barnen sprang runt och lekte och de mindre låg på golvet/satt i gå stol. Jag fick reda på att det är en tjej som väntar sitt tredje barn!! Så himla roligt! Dock så nöjer jag mig med Charlie på ett bra tag! hehe Sen åt vi semlor, super gott! Charlie sov nästan hela tiden. Sen åkte jag och Charlie och köpte blöjor, semlor och lite presenter.
Idag log Charlie medvetet för första gången, gud vad mitt mammahjärta smälte! 

BVC

publicerat i Charlie 0-1 mån;
Igår var vi på BVC, Charlie var då 19 dagar gammal och vikten blev 4780gr!  Min stora kille, det går för fort redan! Charlie var inte nöjd under Bvc besöket han var hungrig så därför var det inte alls roligt att behöva kläs av och vägas och bli pillad på! Mycket förståligt! Sen gick vi en runda i Ystad för att handla lite och då sov Charlie nöjt i vagnen hela tiden. 
Den här dregglisen fick han av en av mina föräldrars kompisar, hon har gjort den själv till honom! 

Välkommen till världen fest

publicerat i Charlie 0-1 mån;
Igår ordnade mina föräldrar en välkommen till världen fest för Charlie, det var lite som en babyshower fast efter att bebis kommit. Det kom jätte mycket folk och vi åt en god sallad som man fick plocka ihop som man själv ville och till efterätt hade Ylva bakat två olika sorters kladdkakor, en med chokladbitar i och en med apelsin. Det var verkligen jätte trevligt och mamma hade lagt ner jätte mycket arbete på att Charlie skulle få denna fina fest! Tack mamma! Charlie fick massor med presenter, bilder på det kommer sen. Tack till er alla som kunde komma och Charlie tackar för alla presenterna! Nu får ni nöja er med en bild på den fina blöjtårtan som mamma hade gjort till Charlie. 

BVC

publicerat i Charlie 0-1 mån;
Igår var vi på BVC för att mäta och väga vårt lilla hjärta! 
 
Födselvikt: 4226gr
Födsellängd: 53cm
Födselhuvudomfång: 36cm
 
Vikt 8 Dagar: 4310gr
 
Vikt 15 dagar: 4620gr
Längd 15 dagar: 54cm
Huvudomfång 15 dagar: 37,2cm
 

2 veckor gammal

publicerat i Charlie 0-1 mån;
Idag blir Charlie 2 veckor gammal. Han utvecklas och hittar på nya saker varje dag. Jag har svårt att förstå att det verkligen är MIN son! Det är helt underbart att få se alla nya saker han kommer på hela tiden och att få vara en del av hans liv. Han gör jätte mycket miner och grimaser så vi får verkligen oss en massa skratt åt alla hans uttryck! 
 
Han vaknar 2 gånger varje natt för att få ny blöja och äta. Tiderna varierar lite men det brukar vara runt 1-2 tiden och sen vid 4-5 tiden. sen somnar vi om igen till runt 8. Vid 14-15 tiden på eftermiddagen brukar Charlie vara vaken i ca 1 timme och då sitter han gärna i babysittern en stund och sen brukar jag lägga honom lite på mage så han får träna sin nacke. Han är sedan vaken en längre stund igen på kvällen, då myser vi mest och pratar massor! Tiden vi lägger oss varierar beroende på hur mycket sömn jag fått natten innan och under dagen. 
 
 
 

12 dagar!

publicerat i Charlie 0-1 mån;
Nu är min lille kille 12 dagar. Han har börjat le, det är nog reflexer än så länge men gud så gulligt! 
Han låg i sin farmors knä i helgen och då la han en riktig brakare och sen sken han upp i ett jätte leende haha, härliga unge! <3 Han har börjat kunna fixera med blicken nu och tittar riktigt på en när man pratar med honom. Han började vara vaken lite längre stunder och han sitter gärna i babysittern och tittar på leksakerna.