Lilla hjärtat

publicerat i Charlie 2-3 månader;
Charlie växer på nu, han kan hålla upp huvudet riktigt högt och tappar det inte överhuvudtaget numera när han ligger på mage. Hans nattrutiner har ändrats till det bättre! Det är riktigt härligt! Han somnar mellan 19-20. Sen väcker jag honom vid 22 när jag ska lägga mig, tar på honom pyjamas, bytar blöja och ammar honom. Sen somnar han nöjt och sover till 03.00-04.00 någon gång och äter för att sedan somna om till klockan 06.00, då tycker han att vi ska gå upp. Han vaknar några gånger under natten men det är bara för att få in nappen och somnar om direkt. Jag tycker verkligen inte att jag får sömnbrist i varje fall! 
 
Hans skrik har ändrat karaktär nu och är inte alls sådär gulligt gnäll längre, han har rejäla stämband den här herren! Han har börjat att skrika upp sig och är helt otröstlig någon gång per dag. Jag får verkligen en utmaning när han börjar men oftast fungerar det att bädda ner honom ordentligt i vagnen och på med speldosan och vyssa. För att sedan ta upp honom i famnen när han lugnat sig lite. Efter hans sånna perioder somnar han gott, det tar ju på krafterna. 
 
Man kan inte alltid vara nöjd <3 

Han sover själv!

publicerat i Charlie 1-2 mån;
Idag på förmiddagen sov han som en stock i min famn så han vaknade faktiskt på babycafet, med den lilla detaljen att han sov igenom rytmiken men aja han var vaken ett tag i varje fall haha. När vi kom hem var han väldigt gnällig och jag bestämde mig för att nu ska han somna i vagnen och inte i min famn. Så jag ställde in mig på en rejäl fajt. La honom i vagnen, på med speldosan och började vyssa. 5 minuter senare sover han som en stock! En chockad men glad mamma sitter här just nu. Jag börjar fundera på om man kanske skulle försöka ta en fajt med honom i natt för att försöka få honom att sova själv. Vi får se hur det går med det men detta var verkligen ett framsteg. Så himla skönt! Nu känner jag mig så himla fri! Jag har två armar som jag kan göra vad jag vill med haha! Älskade Charlie! <3 

8 veckor gammal

publicerat i Charlie 1-2 mån;
 Idag blir Charlie hela 8 veckor gammal
Som han utvecklas! Han rullade ju runt häromdagen och han har börjat kunna se så mycket mer nu. Han följer mig med blicken när jag går runt i rummet och han tycker om att ligga på skötbordet och titta på mobilen som hänger där. Han älskar att bada men att komma upp från badet är inte alls lika kul. Han tycker aldra bäst om att sitta fastklistrad på mig eller sin pappa. Han kan sitta själv i ca 5 minuter sen vill han upp igen. Han tycker om att ligga på mage på golvet men även det bara en stund sen är det klängdags. Babysittern uppskattar han inte alls särskilt mycket. Att sova själv trivs han inte alls med och att ta den kampen om att få honom att sova själv känns ganska avlägsen för tillfället. Men förövrigt är han en så himla mysig och glad kille. 
 
Han har åkte på en förkylning nu så han sover inte så bra på nätterna och har varit lite extra gnällig men det är ju förståligt, lilla killen! Har droppat bröstmjölk i näsan på honom och det hjälper för stunden men sen kommer snoret tillbaka igen. Vi är alla tre väldigt förkylda så han är inte ensam om sin snuvighet. 
 
Idag var vi på BVC, denna gången var det läkarbesök. Han fick en ok stempel i rumpan och sedan mättes/vägdes han. 
8 veckors vikt: 6090gr
8 veckors längd: 60,5cm
8 veckors huvudmått: 40cm.
 

Charlies mormors mormor

publicerat i Charlie 1-2 mån;
Ja idag ska Charlie ÄNTLIGEN få träffa sin mormors mormor. Jag har hela mitt liv sagt att jag önskar att min gamla mormor kan få träffa mitt barn och nu ska min önskan äntligen gå i uppfyllelse! Är otroligt glad över detta! Vi ska självklart ta 5 generations foton! 
Bilder och mer uppdatering kommer sen! 

Babyrytmik idag

publicerat i Charlie 1-2 mån;
Nu har Charlie precis somnat, jag hoppas att han kan sova i 45 minuter nu så han är pigg och glad till babyrytmiken som börjar kl 10. Vi har tur som bor så nära så vi kan gå 2 minuter innan det börjar! Förra gången sov han ju sig igenom hela alltet och han som egentligen älskar när vi sjunger! Så idag försökte jag verkligen få honom att somna nu innan så han skulle ha sovit en stund, hoppas jag lyckades. 
 
Nu har han börjat att bajsa ner bodysar var dag! Blir så trött på det, funderar på om vi borde byta blöjmärke för det kommer ut uppe vid ryggen, eller om jag ska köpa större storlek på blöjorna men jag tror att dom blir för stora i midjan då. Stort dilemma för tillfället. Någon som har tips kring detta?! 
 
(Kan uppdatera nu med att han sov i en kvart, vi får se om det räckte.) 
 

föräldragrupper och 7 veckor gammal

publicerat i Charlie 1-2 mån;
Igår var vi på unga föräldrar, Charlie har börjat vara så himla med nu! Han följer allt med blicken och kollar gärna in de andra barnen. Han blir dock helt slut på kvällen efter att vi har varit iväg så jag börjar fundera på om jag ska lugna tempot eller om det är bra att jag håller igång och att han blir van vid att det händer saker. Jag vet inte vilket som är bäst men jag försöker att läsa av honom så gott det går och märker jag att det blir för mycket får jag lugna ner på våra aktiviteter. 
 
Tänk att idag blir Charlie 7 veckor gammal, min lilla kille! Han är verkligen en liten härlig prick. Dock så har han blivit lite mer gnällig de senaste dagarna, troligen har det med utvecklingen att göra och att det händer så mycket så blir han lite gnällig och osäker. Inatt vaknade han vid 3 tiden och sen somnade han inte om förens vid halv 8 när vi skulle gå upp. Innan var hand nattrutiner som en klocka men det har ändrats mer och mer och nu kan han vakna på jätte olika tider, så just nu har vi inga rutiner alls men för min del så gör inte det något ännu. Han är ju så liten så jag känner att jag kan anpassa mig efter honom. Men den biter kommer den med. 
 
Han ligger jätte gärna på magen och tittar runt, han kan hålla upp huvudet super bra nu, det blir bara stadigare och stadigare. Idag hamnade han lite på sidan så snart kommer han nog att rulla runt också, så nu får vi har ännu mer koll så han inte skulle trilla ner någonstans ifrån. Han har även börjat att göra lite ljud när man pratar med honom, joller kan jag inte direkt kalla det men han svarar på sitt lilla sätt, det är super gulligt! 
 
Idag var vi på mötesplatsen, det är en öppen förskola. vi var några mammor och 2 pappor och alla våra barn, vi fikade och pratade en himla massa och sen hade vi sångstund, super trevligt! Charlie uppskattar sångstunden mycket. För hans del får han nog mer ut av att vi åker på mötesplatsen och babyrytmiken än av att vi går på unga föräldrar. Då han verkligen tycker om när vi sjunger och gör lite mysiga dansrörelser. Han blir lugn och nöjd då. Men jag trivs bra med att gå på unga föräldrar också så än så länge fortsätter vi men som jag skrev innan får vi ta det som det kommer. 
 
Nu till alla mina bilder! 
sträcker på oss i badet! 
inte nöjd med att komma upp där ifrån
stadigare och stadigare
tittar runder
smile :D 
tungan är ute rätt ofta! 
ute på en av mina dagliga promenader
Babysittern på mötesplatsen/unga föräldrar var uppskattad! 
Rida gummihäst uppskattades också men endast en kort stund sen blev det för jobbigt hihi. 
Pappamys! <3 

Hoppgunga

publicerat i Charlie 1-2 mån;
Charlie fick sitta en kortis i hoppgungan, han satt där och guppade lite och var väldigt nöjd. Min fina kille <3 

Loppis

publicerat i Charlie 1-2 mån;
I helgen var vi på två stycken barnloppisar. Jag handlade en hel del saker till Charlie, mest kläder men även en bil som han kommer kunna köra senare. Den var riktigt häftig med gaspedal och en massa finesser. Jag köpte även lite duplo och en barnvagnsleksak från teddykompaniet. 
Jag fick inte med leksakerna på bild men här kommer bilder på kläderna! 
Jacka i strl 74 från Villervalla.
Mössa och strumpor från polarn och pyret
Body från Carter´s
sparkdräkt från Åhlens
Pippikofta
Body från name it
Lite ytterkläder
Alla dessa kläderna + leksakerna gick på runt 400:- (varav bilen kostade 200:-) 
 
 
 

Leende

publicerat i Charlie 1-2 mån;
Åhh mitt hjärta smälter! <3 Jag avgudar min lilla son, han är det bästa som hänt mig. Jag lever i en värld av rosa moln! Att få den här möjligheten att bli mamma är det bästa som hänt mig! Att få leva med min son är den största belöningen som jag kunde få i mitt liv! <3 Han är bara 6 veckor gammal men han får redan min värld att snurra! Älskade Charlie! 

BVC 5 veckor och 6 dagar

publicerat i Charlie 1-2 mån;
igår var vi på bvc och mätte/vägde Charlie.
 
Födselvikt: 4226gr
Födsellängd: 53cm
Födselhuvudomfång: 36cm
 
Vikt 8 Dagar: 4310gr
 
Vikt 15 dagar: 4620gr
Längd 15 dagar: 54cm
Huvudomfång 15 dagar: 37,2cm
 
Vikt 3v 6d: 5170gr! (Har där med spräkt 5kgs sträcket!) 
Längd 3v 6d: 57,5cm
Huvudomfång 3v 6d: 38cm
 
Vikt 5v 6d: 5750gr
Längd 5v och 6d: 59cm
Huvudomfång 5v 6d: 39cm

Stark nacke!

publicerat i Charlie 1-2 mån;
Charlie blir bara starkare och starkare i nacken nu. Han älskar att ligga på mage och därför tränar han ju sin nacke väldigt mycket! Han är så duktig! Än så länge orkar han inte hålla huvudet uppe så länge men han är på god väg min lilla kille! <3 
På väg upp med huvudet
Uppe! 
Lite jobbigt är det! 
Kämpar
Nuså gick det! <3 

Leende!

publicerat i Charlie 1-2 mån;
Charlie har börjat le jätte mycket nu och ger mer än gärna sina besökare ett fint leende. Att få det på bild är dock en utmaning.

Med Charlie i fokus

publicerat i Charlie 1-2 mån;
Nu har Charlie fått vara uppe i Växjö hos farmor och farfar för första gången. Det blev mycket människor som ville träffa vår guldklimp. Några som vi träffade var Sara, Johan O, Robin och Martin, några av pappas barndomskompisar. Martins tös Isabell, Gammel Faster Yvonne, gammel farfar, gammel farmor och Britt. 
Det blev väldigt mycket för lille Charlie så sen sov han inte så bra på natten, men han verkade ganska nöjd ändå, han gillar uppmärksamheten.Han fick massor med fina presenter, tack så hemskt mycket! Resan upp gick jätte bra han sov hela vägen. Hemresan vaknade han en gång och det var för att jag ville in i en affär. Men efter lite mat somnade han snällt om igen. 
Charlie med Farfar
Fyra generationer
Fyra generationer
Charlie med farmor
Dansar med pappa
trött blir man efter alla besökare
En trött pappa och en trött Charlie
Charlie med Farbror Tobias