Massa nya saker!

publicerat i Charlie 4-5 månader;
Idag har Charlie lärt sig sitta själv, han sitter helt själv en bra stund innan han tippar! Min stora kille, som tvunget ska vara tidig med allt. Min bebis växer så fort!! Sen fick han smaka majskrokar och det åt han med glädje, 2 stycken slank det ner!

Bada

publicerat i Charlie 4-5 månader;
Charlie gillar inte att bada särskilt mycket men det måste också göras, här kommer lite badbilder.
Trött blir man efter badet!

Händelserikdag!

publicerat i Charlie 4-5 månader;
Hej hej Charlie här! 
Idag har mamma dragit ut mig på en himla massa saker. Vi började dagen med en promenad med Nelly, sen tog vi bussen till veberöd för mamma skulle träna zumba. Jag fick ligga på ett täcke och leka med leksaker och prata med de andra barnen. Jag låg brevid Tuva och snackade med henne. Sen fika mamma med de andra mammorna eftersom att det var avslutning på gympan och då blev jag super trött och somnade i vagnen! Efter det tog vi bussen igen och åkte in till sjöbo coh gick på föräldragrupp, då fick jag leka igen och jag fick även sitta i Lees knä, det var lite läskigt men jag var ju tvungen att vara nöjd för att hon inte skulle bli rädd. Hon ska själv ha en bebis i augusti men hon är inte så gammal och är lite osäker. Tur man kan öva på mig! Sen somnade jag igen och då passade mamma på att gå till BVC med mig. Jag vägde 7850gr och var 65cm lång, huuvudomfånget var 42cm! Mamma tycker att jag växt jätte mycket och att det går allt för fort! Hon sa att jag hade gått upp nästan 1kg på en månad!
När vi hade varit på BVC så träffade vi Kusin Tino och My och sen gick vi och handlade lite mat, mamma köpte massor med gott till mig! Men snurrig som hon var så glömde hon hälften av det hon skulle köpa. Sen fick vi åka bussen igen och denna gången var det för att komma hem! Skönt för detta var verkligen en aktiv dag, nu väntar vi på att pappa ska komma hem, idag jobbar han jätte länge! 
Kram Charlie

Beställt nya saker

publicerat i Charlie 4-5 månader;
Har beställt lite saker till Charlie på bambinos hemsida, super bra då det är fraktfritt!
Dett beställde jag:
Squeezy Spoons- då fick man en klämmis på köpet! 49:-
Blå 49:- Till att ha gröt/vällinpulver i. 

Tråkigt

publicerat i Charlie 4-5 månader;
Jag vill helst slippa sånna här meddelande men får meddela er runt 100 läsare jag har varje dag att en person gått in på min blogg och skrivit elaka/hotfulla kommentarer och därför har jag bestämt mig för att lösenordsskydda min blogg. Jag skriver mest om min son och tar detta på stort allvar! Baksidan med att blogga! :-(
 

Ett år sedan!

publicerat i Charlie 4-5 månader;
Idag är det ett år sedan vi stod där med plus på stickan och såg förvirrade men lyckliga ut! Tänk att nu har vi vetat i ett helt år att vi skulle får vår lilla bebis, vår prins! Och nu ligger han här i vagnen och sover så sött! Ett helt år, tiden har verkligen sprungit iväg! Denna månaden har vi även bott i lägenheten ett helt år, men den tiden hoppas vi snart är över vi längtar såå efter något större, där Charlie kan få ett eget rum! 

4 månader!

publicerat i Charlie 4-5 månader;
Idag blir Charlie 4 månader gammal.
 
Han är en så otroligt härlig kille som verkar trivas med livet och utvecklas bra. Han är lite före i utvecklingen och är väldigt stadig för sin ålder. Han kan "sitta" själv, då sitter han lite böjd framåt, ser så gulligt ut. Han jollrar massor och skrattar ofta, en riktigt glad och go kille är han!
 
Vi har börjat ge honom smakisar och gör det i hans takt och efter hur hans mage klarar det, allt efter barnmorskans råd! Han får en liten portion gröt på kvällen och sedan ammar jag honom så han blir helt mätt och sen vi började med detta har han sovit hela nätter! Riktigt härligt och när han sen vaknar vid 5 tiden ammas han och sedan somnar han om igen. Av de som vi provat ge honom är päronpurén favoriten! Jag har även gjort egna puréer, gjorde morortspuré, ärtpuré och majspuré! Dessa har jag inte provat ge honom ännu, men det kommer. Han verkar vara en riktigt matglad kille, av det vi provat har han gillat allt och äter med stor glädje! 
 
Han älskar att få stå och står mycket heldre än sitter/ligger. Han har även börjat knipas med tårna och det gör riktigt ont! Hahah! 

Charlies nya kläder och tandborste

publicerat i Charlie 3-4 månader;
Härom helgen var jag på Loppis och köpte lite kläder till Charlie och sen var jag inne på Polarn och Pyret och köpte lite nya kläder också. Han kan ju inte bara vara ett Loppis barn ;) Jag köpte även ett par Converse skor från en kompis, de är helt nya och jätte fina :D 
Sen gav Charlies mormor honom en tandborste :D 
 
Loppis kläderna, allt detta gick för 29:-
POP Kläderna.
Converse
Converse
God tandborste var det också

Glada Killen

publicerat i Charlie 3-4 månader;
Har en drös härliga bilder på vår lilla kille som jag (som vanligt ;-) ) Måste dela med mig av! 
Jag låg i sängen och "flög" med Charlie och skrattade så hjärtligt så jag kallade på Pontus och sa att han var tvungen att fota! :D

Framsteg

publicerat i Charlie 3-4 månader;
Charlie har verkligen gjort många framsteg på sista tiden och jag känner att jag måste skriva ner dem, det är otroligt roligt att följa sin lilla kille på hans resa genom livet! Tänk att nästa vecka blir han 4 månader gammal! 
Han hittade sina fötter för 2 veckor sen (29/4). Det var så gulligt, han såg så förvånad ut när han fick tag i foten och inte kunde flytta foten för att han själv höll fast den. Nu denna veckan har han börjat att knipa tag i leksakerna i babygymmet med sina tår. 
Han har även blivit riktigt stark, han kan hålla upp sig själv om man lutar honom mot något så han kan stå en liten stund mot ett stöd. Han ser så stolt ut när han får göra det.
 
Han har även börjat sitta, fast han sitter lite böjt framåt och håller balansen genom att hålla händerna i underlaget eller i sina ben. Han är så duktig vår lilla kille. Denna veckan tog han även sina aldra första steg i gåstolen, mamma och pappa jublade och hejjade! Han gick både bakåt och frammåt. Han sitter gärna i gåstolen och när han lyckas få den att låta blir han så himla glad! Han håller även upp sin kropp så bra själv nu att jag inte behöver bulta upp med filtar i matstolen! 

Han är en väldigt härlig liten person som bara visar mer och mer personlighet varje dag. Han är väldigt bestämd och vet vad han vill på gott och ont ;-)
 

Ledsen och febrig kille

publicerat i Charlie 3-4 månader;
Igår skrek Charlie hela dagen och fram mot kvällen hade jag en sån huvudvärk och var så trött av allt skrik. Tog en pilla och försökte sova med Charlie men han gnydde konstant. Efter ett tag frågade jag Pontus om han kunde känna på Charlie för jag tyckte att han var så himla varm och det kunde nog inte bara bero på att han skrek och gnydde,  fram med tempen och jodå feber! Gud vad jag kände mig dum som inte förstått att det var därför han gnytt så mycket. Det var bara att ge honom alvedon och sen somnade han efter en stund och sov ändå till klockan 4! Gud vad skönt det var! Sen åt han, gnydde och jag bytade blöja, gav honom alvedon och sen somnade han till slut om och sov till 7. Nu verkar han lite bättre sån tur är, frågan är om det är tänder på g. jag känner inga men han dregglar massor och han biter på allt! 
 

Bilder från Charlies första djurparksbesök

publicerat i Charlie 3-4 månader;
Dem 12/5 åkte vi till skånes djurpark med Faco (en familjhems förening)
Vi var ett helt gäng som gjorde halsband av olika sorters horn, klappade djur, tittade på djur och grillade tillsammans. Det var en riktigt rolig dag men jag måste säga att skånes djurpark verkligen håller på att gå under, de stackars fåren hade en ull jag aldrig sett förr, det var så hemskt att se! Många av djuren såg ledsna och misskötta ut. Man kände en känsla av att ägarna/djurskötarna hade gett upp om att hålla parken i liv. 
En säl
Kusin Tino
Trött Charlie
Tino
Kolla in ullen!!! :/
 

Det där med rutiner

publicerat i Charlie 3-4 månader;
Ja vad ska man säga, Charlies rutiner är lite orutinerade. 
Vi har en bra kvälls rutin med att ge honom en liten skål gröt, lite frukt pure och sen ammar jag tills han är mätt och sedan somnar han gott. Men nätterna är såå olika... igårnatt sov han hela natten. Inatt sov han i kanske en kvart innan han vaknade och gallskrek i ren panik (mardröm?) och sen har han krånglat hela natten med att vakna och skrika, inte velat ammas och sen somnat om och sen vaknat igen och så har det hållt på. 
På dagarna så gör jag så mycket olika saker så det är svårt för oss att få några riktiga rutiner men det kommer ändras till sommaren då jag ska jobba och Charlie ska få vara hos sin mormor/med sin pappa och alla aktiviteterna har lov. 
 
Igår fick Charlie massor med värmeutslag så han fick vara utan kläder hela eftermiddagen/kvällen men idag är de som tur va bättre, det är så himla svårt att veta hur mycket/lite man ska klä på dem.. Han hade bara en body och en kofta igår men blev tydligen aldeles för varm av det.
 
Imorse började Charlie att gallskrika, han bara skrek och skrek och skrek, jag visste inte vad jag skulle göra. Jag provade verkligen allt! Men efter ca 40 minuter låg han och chippade efter andan och sen började han skrika för att han inte kunde andas. Till slut blev han lugn, vad som lugnade honom vet jag inte ens.. Man blir verkligen helt knäpp och hel sliten av deras gallskrik, man vill så gärna vara en bra mamma och man blir helt betvivlad när något är fel och man inte förstår vad felet är.
 
En annan sak med Charlie är att han blir inte nöjd hos Pontus. Charlie kan ligga och vara hur nöjd som helst men direkt jag lämnar rummet så gallskriker han. Det är frustrerande, jag kan inte ens gå på toa och när jag ska duscha får jag skynda mig när han sover eller stå och lyssna på ett gallskrikande barn. Det händer vid enstaka tillfällen att han lugnar sig tillslut men det är svårt för Pontus att ta Charlie och Pontus känner sig väldigt utanför pga detta. Vi försöker att Pontus ska ta honom när han är nöjd men han börjar skrika efter en liten stund varje gång. Mycket frustrerande. 
 
Ibland känns det som att allas föräldraliv flyter runt på rosa moln och barnen är alltid så glada, snälla, duktiga och sover hela nätter, äter bra och har aldrigt några problem. Man känner sig som en dålig mamma när alla beskriver allt så. Ibland önskar jag att folk kunnat berätta om verkligheten och inte bara de små goda stunderna. Man hade kunnat stötta varandra mycket mer om man vetat att andra har det likadant.
 
Det är inte alltid lätt att vara förälder men det är  inget man ångrar. Det är svårt, jobbigt och helt underbart!

Bilder och Charlies första Valborg

publicerat i Charlie 3-4 månader;
Här är massor med nya bilder på vår prins Charlie. 
Mys framför Tv:en efter vaccinationen
Finklädd inför valborg
Framför brasan med mamma! 
Snutten är väldigt viktig nu! Den måste med överallt! 
Charlie "vinkar"
Nelly hälsar på Charlie
Mormor och Charlie mys
Charlie myser med snutten
massa mys! <3 
trött
fått lite färg efter agilitytävling
Det bästa av två världar! <3

smakisar

publicerat i Charlie 3-4 månader;
Nu har vi börjat med smakisar och Charlie älskar det! han blir helt galen och gör roliga ljud och öppnar munnen jätte stort haha. Han fick prova lite gröt igår och det slank ner. Han älskar päronpure, det är favoriten av det som han hunnit prova. 

Bildbomb

publicerat i Charlie 3-4 månader;
Jag älskar att fotografera och nu när man har en så fotogenisk och vacker son att fota så blir det många bilder! 

Spruta och BVC

publicerat i Charlie 3-4 månader;
I Tisdags var vi på Bvc och då fick Charlie två sprutor, vägdes/mättes. 
 
Ålder: 3 månader 1 vecka
Vikt: 6960gr
Längd: 64cm
Huvudomfång: 41cm
 
När vi gav honom sprutorna skrek han en liten stund och sen lugnade han sig snabbt igen. Min mamma var med och höll honom för jag är lite småskrajj och vill inte skrämma honom. Men det gick bra, han blev väldigt gnällig efteråt och febrig så han fick alvedon och sen sov han bara. Dagen efter skrek han i princip hela dagen. Han skrek, åt, sov, skrek, åt, sov, var glad i 5 minuter innan han skrek igen. Men idag är allt som vanligt igen och min goa glada kille är tillbaka <3! Dock är jag väldigt sliten efter gårdagen och han ville såklart upp vid 6 i morse som vanligt. 
 
Idag var vi på babycafe och Charlie var för en gång skull vaken denna gången. Han och Matilda skulle tvunget stå upp hela tiden och jollra en himla massa när vi sjöng. De är för goa dessa barn!