Gubben i Lådan, Loppis och nya saker

publicerat i Charlie 8-9 månader;
Fick hem ett paket häromdagen och lådan var det mest eftertraktade av Charlie. 
 
 
I Helgen var vi på två loppisar, Charlie fick leksaker, en fleece overall från polarn och pyret (80:-), Tossor med Laban på och en gunghäst! Gunghästen är i gammalstil och Pontus ska måla om den i vitt och svart. Charlie älskar gunghästen fast han får bara använda den när vi är nära. 
 
Charlies farmor och farfar var i helgen och då fick han nya skor. Ett par Kavat, precis sånna som mamma ville ha till honom! Hans första riktiga skor! 
Mamma har såklart också shoppat en del till Charlie. En jätte söt sparkdräkt. Jag såg att Olivia hade fått en sådan och blev såå sugen på den så jag ringde ner och bad de lägga undan en så åkte jag till Lindex på eftermiddagen och handlade. (http://mybabydolls.blogg.se/) <-- Olivias mammas blogg. Köpte ett par mjuka skor som Charlie kan ha i vagnen nu till vintern. Han fick även två Littlephant bodys och raggsockar. 
 
 
 
 

Tänder

publicerat i Charlie 8-9 månader;
Nu håller Charlie på att få en till tand där uppe. Den syns genom tandköttet men har inte spruckit igenom ännu. Han är väldigt dålig i magen fram och tillbaka hela tiden. Jag tror att det beror på tänderna men jag håller koll på det. Nu när han har lite tänder så borstar vi tänderna på honom en gång om dagen. Oftast på kvällen när vi själva borstar. Han är jätte duktig och väldigt intresserad av tandborsten. Vi har en pytte liten klick barntandkräm med mild mint smak på. Han får alltid "borsta" själv efter att vi borstat. 
 
 

Babblar

publicerat i Charlie 8-9 månader;
Igår så började Charlie helt plötsligt att babbla massor och nu går det knappt att få tyst på honom. Hajga googa bababla ga säger han hela tiden. Det är super gulligt och alla i affären ler mot honom när han babblar på :D 
Det kom så plötsligt från ingenstans! Nu är min fina kille hela 8 månader! Han är väldigt stadig och vill stå hela tiden! 
 
Idag har vi varit på öppna förskolan, Charlie lekte massor och han älskar verkligen andra barn. Men idag var det inte riktigt Charlies dag, Han trillade med ett lekbord över sig - ingen fara ett lätt och han trillade på en matta. Sen krockade han med en annan som kröp så han fick ett blåmärke i pannan. Efter allt detta blev han även påkörd av en lära gå vagn av ett annat barn. Det var verkligen inte hans dag idag. Men nu är han nöjd och sitter och tittar på sina favoriter babblarna och äter majskrokar. 
 
igår var vi hos barnmorskan, då vägde han 9,8kg och var 74cm lång! Min stora kille! Hon gjorde tester på honom som hon brukar göra på 1 åringar! Hon sa det att han är lika långt framme i det finmotoriska som en 1åring. Man blir stolt som förälder när ens barn är så duktigt! 
 
 

Lite vardag

publicerat i Charlie 7-8 månader;
Här är lite bilder från vår vardag. Han älskar att titta på marsvinen och kryper ofta dit och ställer sig och tittar. I början var jag nervös att han skulle bli biten men marsvinen går aldrig fram till honom men jag har alltid koll hela tiden ändå - det är trots allt djur. 
putläppen <3 sötaste ever!

överallt och ingenstans

publicerat i Charlie 7-8 månader;
Charlie är verkligen överallt och hittar på massor med bus. Det är så himla kul att följa alla hans bus och framsteg. Han "snackar" en del men motorisk är han mer framme. Hans prat är mer gagag gogo gua så inga ord. Men han kryper riktigt fin och SNABBT! Han ställer sig mot allt och kan stå med bara stöd med ena handen på något och han har kommit på att när man stått upp ska man sätta sig fint ner inte bara släppa benen som han gjort innan. Han älskar bilar, lastbilar, traktorer osv - en riktig kille vill säga! Han är även väldigt förtjust i bollar. När vi är iväg så han får leka med andra barn och där är massor med leksaker så kryper han alltid bort till allt med hjul! Men vi trodde inget annat med den släkten han har haha. 
Här står han vid bordet i tv-rummet.Han hittade hundbajspåsarna som låg under vagnen... Busunge! Majskrokar går det åt här hemma- det tycker han om! Att trumma tycker han också om, allt som går att banka på, bankas på! Tänderna kliar rejält nu. Glada killen

Tävling

publicerat i Charlie 7-8 månader;
Jag tävlar om ett set med åkpåse, mössa och vantar från Elodie Details hos Matilda. Tävla här du också!
 
Så himla kul att jag hittade denna tävlingen bara någon dag efter att jag skrivit på bloggen att jag ville ha dessa sakerna, nu får man hålla tummarna! 

Om jag varit rik

publicerat i Charlie 7-8 månader;
Om jag varit rik hade mössan, vantarna, filten, åkpåsen och skötväskan klickats hem för länge sedan! Åhh vad jag önskar att jag hade råd med allt det! 

En till tand

publicerat i Charlie 7-8 månader;
Igår lyckades jag se att där är en till tand på gång ner! Denna i överkäken på samma sida! Såg ut till att bli en stor en rackare. Charlie dregglar så det forsar ur munnen och allt ska in! Han hittar allt smått skit och trycker in det så jag får städa nitiskt hela tiden men han hittar ändå något. Lilla busungen. 
 
Igår var vi på mamma bayby gympa direkt Charlie kom in i lokalen sken han upp som en sol och när  Aaron sen kom så flög dem två runt som galningar och var oskiljaktiga. De hittade en lucka till kuftkondtionering (eller liknande) Den stod båda två och slog på. Aaron är lite äldre så han kan redan gå själv och Charlie förstod inte att han inte kunde så några vurpor blev det. Den var väldigt söta ihop snodde majskrokar ur varandras munnar och skulle ha precis den leksaken som den andra hade. Helt underbara ungar! :D - och vi mammor fick såklart tränat lite också. 
 
När Charlie föddes fick han en overall av tant Ylva, han hade dock väldigt många overaller då så vi bytade den mot en större så han skulle kunna ha den nu till vintern. den är lite stor än men vintern har ju inte börjat än haha. Vi provade den på honom och han skrattade massor och var sååå söt. Jag tycker att den är super fin. 
 
Charlie brukar få äta gröt till frukost och när han ätit upp så brukar jag ge lite bröd med lite ost på och han älskar det! Just att få sitta och pilla själv och sen tycker han att det är gott också! :) Han får ca en halv bröd skiva men brukar mata hunden med hälften! :D 
 

vet inte vad jag ska ha för överskrift

publicerat i Charlie 7-8 månader;
Charlie utvecklas så himla fort. Han fick sin första tand på sin 7 månaders dag. Jag kämpar med att få honom att sova hela nätter och gärna i sin egen säng det är ett evigt kämpande. Igår kväll bestämde vi oss för att nu ska vi verkligen börja kämpa så vi tog en promenad till lekplatsen så att han fick gunga, sen gick vi hem och badade honom, smörjde in honom och satte på blöja/pyjamas. Satte mig sedan i gung fotöljen med välling och matade honom. Sen var han hur pigg som helst... Så då fick han leka en stund på golvet. Sen gick vi in i sovrummet då fick han lite välling till innan jag la honom. Sen skrek han i 40 minuter innan han tillslut somnade. Jag använde värmekudde och hade breve honom. Jag hade en hand på honom så han kände att jag var där, jag nynnande, provade att vara tyst osv. Vi är lika envisa båda två men tillslut vann jag! Han sov i sin egen säng någon timme innan han vaknade och ville ha tutte och närhet så då fick han sova hos oss. Han vaknade 2 gånger inatt och sen ville han upp vid 6 tiden imorse. Jag tyckte att det gick ganska bra ändå! Det var ju ändå första natten vi gjorde såhär.
 
Jag vet att alla har olika väldigt bra idéer på hur man ska göra men jag vill inte ha fler tips. Har fått massor med tips av min barnmorska och av min mammagrupp men jag gör det som känns bäst för oss och vår son.
 
Här kommer lite bilder.
Jag gillar att bukra, här är Charlies matförråd, vi har dock gröt och välling på ett annat ställe. Jag har köpt hem 12 paket våtservetter och 6 paket blöjor också. Det gäller att passa på när det är billigt! Det går ju åt! 
I förrgår stod han helt själv utan att hålla i sig i någon sekund! Så himla duktig vår lilla kille. Men det går för fort! Du får lugna ner dig lite tycker mamma! 
Go o gla kexchoklá!
Kokar allas Charlies nappar.