sova på eget rum

publicerat i Charlie 1,5-2år;
för några dagar sedan bestämde vi oss för att det var dag för Charlie att sova i eget rum. vi stör varandra på nätterna helt enkelt. första natten sov han i eget rum till kl 3. gick väldigt bra tyckte jag! natten efter sov han till 4 sen ville han in till oss. nu inatt sov han ända till kl 6! Det har gått så himla bra är så stolt över honom. han vet redan att det är dit han ska gå efter nattningsrutinerna. vi inhalerar, ger ad droppar, borstar tänder, byter blöja, på med pyjamas, inhalerar igen och sedan välling i sängen. när han druckit upp lägger han flaskan mot spjälorna så vi kan ta den och han får nappen. sen gungar vi sängen tills han somnar. det fungerar jätte bra just nu. hoppas nu att det bara går åt rätt håll :) vi satte in hans spjälsäng i hans rum så vi gjorde ingen säng ändring. ett steg i taget :-)

Första gräddbullen

publicerat i Charlie 1,5-2år;
I sommras hittade vi mjökfria gräddbullar (varför heter de så egentligen, ingen grädde i ju?) Så då fick Charlie prova sin allra första! Här kommer massor med bilder från det. 
 
 
 

Shoppat

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Nu när jag gått igenom Charlies gardrob insåg jag hur mycket min lilla kille har växt, nästan inga byxor passade och tröjorna satt tajt. Jag ville inte inse att han växt så mycket och försökte trycka på honom en stl 86 tröja men när den åkte upp till navlen hela tiden så jag fick ge upp min lilla bebis börjar bli en stor pojke. Gick igenom alla kläderna och insåg att mössorna är för små, tröjorna för små, byxorna för små och strumpor fanns där några kvar som passade.. 
 
Alla ärvda kläder är nu urväxta så nu blir det att bo på tradera, loppisar och lite nytt också så klart ;) 
Så jag satte mig och började att beställa kläder på h&m, där var ta 3 betala för 2 och sen hade de något erbjudade ta en tröja och ett par byxor på 99:- så jag beställde 5 tröjor och 3 par byxor för 650:- inkl frakt. Helt okej! Så vi väntar på leveransen där ifrån men vem vet hur lång tid det tar?! Idag tog jag bussen in till lund för vi skulle åka och bada men Pontus slutade inte jobba förens 12 så jag och Charlie gick på Nova lund. Då köpte jag på mig lite mer kläder. Overall har jag köpt 2st didrikson begagnat i fint skick. Den ena betalade jag 60:- för och den andra 200:- helt okej när de nya ligger på ca 900-1600:- 
 
Jag var ute efter en fleece dress, han har en tröja men jag ville ha något som han kan ha på sig när han sover ute på dagis och som han kan ha under overallen. Insåg att fleece tröja och byxor kommer dela på sig så sökte efter en hel dress precis som vi hade förra året när han var mindre. Men det är tydligen bara bebisar som ska ha hel dress men i aldra sista barnbutiken jag gick in i så fanns det en fleece dress, Jätte fin med stjärnor på. Tog en stl 92 och tänkte att där har han så han kan växa i och ha hela vintern. Klädde på honom den och insåg att han nog kan ha den max en månad och sen sitter den för tajat i grenen. Det var bara att ta en stl 98 och se glad ut. Hur snabbt går inte detta?! 
 
När vi var och handla gick vi in i leksaks affären också, Charlie får sällan nya leksaker av oss, ofta så får han av släkten eller loppisleksaker men idag så köpte vi en traktor med släp. Han älskar allt som går att haka ihop och trakorer, lastbilar, bilar och flygplan är av stort intresse så det var ju en självklar leksak för honom :) Man får skämma bort dem ibland <3 
Nya pyjamasen från Kappahl
Han är helt galen i att hoppa och gör både hoppsansteg och hoppar jämnfota hela tiden! Och massor med spring i de där benen är det! De tvar tur att vi skaffade en liten studsmatta till honom för den används flitig även fast det hoppas på golvet för jämnan också ;)  
Familjen samlad i soffan efter en dag på badhuset!
 
Mjukisbyxor från Lindex, tjockare mössa från Kappahl - han har bara tunna som passar
Fleecedress från nameit
vantar och pyjamasen från kappahl. På kappahl var det ta 3 betala för 2 på alla barnkläder! Älskar när det är sånna erbjudanden! 
 
 
 
 
 
 

Pratat med läkaren

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Idag hade jag telefontid med Charlies läkare. 
Vi pratade om Charlie mjölkallergi, astma och vad det är som gör att han fortfarande inte är bra i magen? Nu ska vi köra 3 veckor utan soja, sen ska vi introducera soja lite åt gången i en vecka och se hur han reagerar, blir han dålig ås ska vi ta bort det igen och sedan prova om någon månad igen, när vi har provat 3-4 gånger och om var gång visat sig att han inte klarar av det så ska vi ringa läkaren. Vi ska även ta ett blodprov för att se om det visar något men precis som läkaren sa så kan man inte alltid gå efter blodprovssvaret utan man får ju se till hur det är i verkligenheten också. Mjölken ska vi fortsätta att utesluta och den börjar vi inte provucera med förens vi är klarara med utredning av de andra allergierna. Vi får ju börja någonstans. Läkaren sa även att vi får fortsätta och utreda om han inte blir bättre men en sak i taget. 
 
Sen pratade vi om astman.. Vi ska ge honom medicin morgon och kväll i en månad till sen ska vi enbart ge vid behov. Hoppas att det går vägen! Han tycker verkligen det är jobbigt med masken och vi måste ge honom 2 olika mediciner med 15 min mellanrum var morgon och var kväll. Så det är mycket planerande av morgonen efter medicineringen. Men vad gör man inte för sina älskade barn. 
Vi har börjat komma så smått i ordning i huset. Vi har såklart mycket kvar att fixa, allt är inte upppakat och vi vet inte riktigt var vi vill ha allting ännu. Staket ska vi försöka få upp också. Så inte Charlie och hundarna försvinner iväg för oss. Charlie verkar trivas bra på det nya dagiset. Han är dock jätte ledsen var morgon när vi lämnar honom men jag ser det som väldigt sunt! Jag brukar förklara för honom var morgon vad som ska hända och varför om han förstår vet jag inte men jag själv hade gärna velat ha en förklaring till varför jag blir lämnad så då vill jag gärna berätta det för honom. Ibland tror jag att han förstår mer än vad jag tror, 
 
 

hemma idag

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Charlie och jag är fortfarande inte helt krya så vi får stanna hemma idag också. jag försöker att hålla igång ändå och då saker gjort pga att vi ska ha Pontus fest i helgen. Har hunnit fixa med marsvinen och med lite disk och tvätt, mycket mer måste göras. Har lagt ut annons på marsvinen och några burar. Usch vad det känns jobbigt efter alla dessa år att göra sig av med dem men det är för skruttens skull. Han reagerar inte alls på djuren i sig vilket är såå skönt men när vi rör med spån och hö så blir han lite harklig och nyser. Han älskar ju djur så det är verkligen skönt att det inte är djuren i sig han inte tål. 
 
Charlie är i princip aldrig stillla men han älskar verkligen att plaska med vatten så idag hälde jag upp vatten i vasken och ställde fram en pall. Medans han plaskade så kammade jag hans hår och klippte lite vid öronen, topparna och lite i luggen. Bara det som var mest slitet men jag fick verkligen vara snabb för han tröttnade snabbt på mitt kammande haha. 
 
 

tillägg om vagnköpet

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Jag trodde att jag hade pratat klart med säljarna om vagnen men tydligen inte? Idag fick jag ett meddelande av säljarens man på facebook?! Där skriver han: 
Eftersom min fru är lite mesig när det gäller affärer så får jag skriva i hennes ställe.. men så vitt jag vet så har ni köpt en vagn på loppis som var rent för billig egentligen plus att det är väl upp till din man att titta efter vad man köper då vi dock inte hade en aning om någon mögelfläck på vagnen.. dessutom kan det inte vara allvarligare än något lite som man mycket väl kan skrubba bort och sen så finns där väl inget kvitto skrivet eller liknande i heller så vad anser du man kan begära för 400 kr ? 

Jag kände inte för att bråka om det och trodde att vi hade pratat klart om det hela och att jag bara gjort ett sjukt dåligt köp men jag vet inte om de muckar bråk eller vad de gör egentligen? Men jag tror att jag gör rätt i att inte svara dem, de verkar tråkigt nog ha lite för dålig kunskap kring det här med mögel i barnvagnar. Nästan så jag tycker synd om dem och deras barn. 
 
Med kunskap, empati och ärlighet kommer man längst. 

oärliga människor

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Här om dagen pratade jag med en tjej över facebook hon sålde en barnvagn som skulle vara i bra skick. En emmaljunga edge med sport chassi. Allt lät bra och jag bad Pontus att köra och hämta den eftersom att jag var tvungen att åka och jobba. Jag bad honom att kolla igenom den efter mögel och andra skråmor. Han kommer dit och får ta en snabb titt sen kastar tjejen in den i bilen. Pontus hann bara kolla lite in under sufletten och vicka lite på den sen ville hon ha iväg honom hade någon ursäkt om att hon skulle iväg. 
 
När han sedan kom hem med vagnen så lyfte jag på solskyddet och hittade mögel där. Skrev direkt till henne att jag hade hittat mögel och att jag hoppas på att hon kan gå med på att köpa tillbaka den. Jag skrev även att jag vet att det var köparens dvs vårt ansvar att kolla igenom den innan vi köpte den men jag tänkte att hon kanske inte visste om möglet och ville ha en ärlig affär. Då får jag ett aggresiv svar tillbaka där hon skriver att jag går till personangrepp och att om hon varit jag så hade hon faktiskt tvättat den. (mögel sporer ska inte gå att tvätta bort vad jag har hört i varje fall) Hon skrev även att jag kunde sälja den vidare om jag nu inte var nöjd?! Det hela handlar ju om att barnen kan bli sjuka de ligger i en möglig vagn! Sen gick hon på om att jag köpt en vagn på en loppis sida och fick då ta mitt eget ansvar för en så liten summa som det gällde så var det bara strunt att hon skulle ta tillbaka den. Det hela gäller 400:- för mig är det ingen större summa men för någon med dålig ekonomi är det mycket pengar. Hon skrev också att hon tyckte att jag kunde använda vagnen för om han redan hade astma så kunde han ju inte få det igen.. Erm?? hallå astman blir ju mycket bättre av att han ligger i en möglig vagn.. När hon hade skrivit allt detta strunt så skrev jag: "Tack för ett mycket dåligt köp, jag hoppas att det känns bra för ditt samvete att du gör allt för att tjäna pengar och bryr dig inte barnens bästa och säljer därmed en möglig vagn medvetet. Tack för din tid" Efter detta blockade hon mig. 
 
Hade jag sålt en vagn och köparen hört av sig på ett trevligt sätt några timmar senare för att de hade hittat mögel på den så hade jag inte ens tvekat att ta tillbaka den .Det är både astma, allergiframkallande och canserframkallande att ha ett sovande barn i en möglig vagn. Jag blev jätte frustrerad och arg över hennes agerande. Så skrev en text på facebook, inget hon kan läsa då hon inte är än med mig men det lät säker värre än vad det är. Skrev såhär: Man kan inte lita på någon. Hoppas att du har jävligt dåligt samvete och går med en klump i magen över vad du gjort. Det är inte mig du skadar utan min son! Hoppas att du får smaka på din egen medicin! Som man sår får man skörda o du lär inte ha bra skörd! Det är nästan så man tycker synd om dig så elak, patetisk och egoistisk du är.
 

Ibland känns det faktiskt bättren är man bara kan skriva av sig lite. Det är ju en del i att ha bloggen. Jag bloggar ju för att kunna skriva av mig om en massa olika händelser som jag är med om i livet men även allt som rör Charlie det är redan jätte kul att gå tillbaka och läsa om hans tid i livet. Jag ser det bara som en stor glädje att kunna gå tillbaka och kolla på bilder/filmer och text kring hela hans liv.
 
Idag har jag varit hemma med Charlie då han har feber. Jag är dock nästan i sämre skick än honom men bestämde mig för att sätta igång och baka tårtorna till Pontus kalas som ska vara i helgen. Det blir Hallon/choklad tårta med vit choklad och hallon topping. Efter att jag hade bakat tre tårtor, två till oss och en till Charlie som han tål så blev jag helt slut sån tur var så var Pontus hemma då så jag kunde sova en timme i soffan. Mår lite bättre efter det men känner mig fortfarande rätt kass. Charlie hade 38,8 i temp nu ikväll så blir vab imorgon också. 

Charlie som person

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Tänkte se om jag kunde sammafatta lite hur Charlie är som 1,5åring och lite kul saker som han gör. Det kommer vara så kul att kunna gå tillbaka att läsa detta sen. 
 
Han är väldigt pratig men alla ord kan man inte förstå men oftast gör han sig förstådd genom att peka, gnälla, säga enstaka ord och hoppa upp och ned. Han är myckket bestämd med vad han vill och blir galen när man inte riktigt förstår vad han vill eller om man säger nej. Än så länge är han hyffsat lätt att distrahera när han blir så. Man kan köra byteshandel med honom vilket brukar gå bra. Han kan dock inte ta ett nej. Antingen nonchalerar han mig helt och bara fortsätter med det jag sa nej om eller så gallskriker han och kastar sig på golvet, slår med händerna och är svår att få kontakt med. Det sistämnda händer sån tur var inte så ofta. Han brukar tex dricka ur hundarnas vattenskål vilket han vet att han inte får men han slutar aldrig när man säger nej så man får bära honom där ifrån och då blir han ledsen. 
 
Han älskar bilar och saker med hjul. Lastbilar och bussar är fantastiska saker och att inte tala om flygplan! När han hör ett flygplan så tittar han upp i luften och gapar biiiil brrrruuum! Hahah.  Just nu är allting med hjul biiiil, cykeln är bil, bussar vi går förbi är bil osv. När man hämtar honom på dagis så säger han heeeej och vill krama om en direkt och efter det så vinkar han glatt och säger hejdå till alla man går förbi. Han säger ofta hejdå och vinkar sen fnissar han och springer runt hörnan. Han säger även hejdå till främlingar som vi går förbi i affären och liknande. 
 
Han har fortfarande sitt hår som snutte, det ska snurras och dras i det lilla hår han har kvar, han ser ut som ett troll men jag kan inte förmå mig att klippa av det. Han har tappat en del hår på huvudet eftersom att han drar så mycket i det. Han har fortfarande napp men vi har börjat att försöka minska ned användandet av den. Just nu är han i en liten jobbig period, vi har precis flyttat, nytt dagis osv så då är nappen och håret hans trygghet och just nu känner inte jag att det är lämpligt att försöka få bort det från honom,
 
Han har lärt sig att dricka ur en vanlig mugg och är jätte duktig! Men man får ha lite koll för han kan komma på att han ska göra något annat samtdigt som han håller i muggen och då tippar den. Han älskar att hjälpa till och mata marsvinen, han brukar få ge dem grönsaker av alla des olika slag. När man säger ska vi mata marsvinen Charlie så springer han bort till burarna och öppnar! Han är en riktig djurälskare denna unge! Men han kan nog inte vara något annat när han växer upp i denna familjen!
 
Han är väldigt aktiv och håller igång hela tiden. Han hinner göra hur mycket som helst på hur kort tid som helslt. Han sover middag ca 1,5timme om dagen annars brukar han gå upp mellan 6-7 och sen lägger han sig vid 19-20 tiden. Han får sin astma medicin morgon och kväll för tillfället. Han får alltid en flaska välling på kvällen när han ska sova. Då får han den i spjälsängen och sen sticker han ut den mellan spjälorna och får då nappen, Sen gungar vi hans spjälsäng tills han somnat. Vi stannar alltid kvar tills han somnat helt. Ibland vaknar han innan vi hunnit lägga oss och då kan han vara jobbig och svår att få att somna om. Men har vi hunnit lägga oss så brukar det gå att lägga honom mellan oss också somnar han om. Men han sover fler och fler hela nätter i sin egna säng. Vi tar det hela i hans takt och stressar inte på att han ska sova i eget rum. Han har en vanlig säng i sitt rum men den använder han inte ännu. Vi har inte brottom att få honom att sova i sin egna säng. 
 
Charlie lyssnar när man ber honom att göra något. Vi säger ofta kan du ge den till mamma eller kan du ge den till farmor osv han har stenkoll på vem alla personerna är och han ger alltid saken till den personen. Han är även väldigt duktig på att säga tack när han få en sak. Han gör inte det var gång men ofta. Det är inget vi tänkt på att vi ska lära honom utan han har nog tagit efter oss, vi säger ofta tack till varandra om vi får något av någon annan eller bett om hjälp osv. Så han har nog tagit efter oss på den biten. 
 
Han är inte ett dugg rädd att bli av med oss när vi är ute någonstans han bara vandrar iväg och kallar man på honom så lyssnar han inte för fem öre! Han är bra på att nonchalera! Men jag provade att kalla en gång och tillslut  så sa jag kan mamma få en kram, då kom han springande och kramade om mig så nu kör vi på det! Han är en riktigt puss och kramgo kille och har varit sen han var riktigt liten. Säger man kan mamma få en puss så säger han PAPPA! för då vill han pussa oss båda och inte bara mamma och sen vill han att mamma och pappa ska pussas. Charlie pussas med öppen mun haha det är super gulligt och lite slemmigt XD. Kramas jag och Pontus så kommer Charlie och ska vara med och krama oss båda. Han är verkligen kärleksfull denna lilla kille! 
 
 
 
 

snorig

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Idag var Charlie super snorig och snoret forsade ur hans lilla näsa. Jag ringde dagis och hörde om han skulle vara hemma men de tyckte att så länge han var pigg så kunde han komma. Så åkte och lämnade honom där och han blev så himla ledsen när jag gick. Sen jobbade jag enda till 19 så kom hem hur sent som helst och han sov redan när jag kom :( Känner mig som en så dålig förälder när det blir så. Jag vill verkligen ändra på mina jobbtider men det är jätte svårt att få fixat. Jag ska vara glad bara att jag har ett jobb så som samhället är idag. Får se vad som händer i framtiden helt enkelt.
 
Till helgen fyller Pontus 22år så då ska vi ha kräftskiva och Pontus föräldrar kommer ned. Hoppas att Charlie klarar det bra bara. Han blev ju så himla jobbig nu i helgen när här var folk. Jag tror att han behöver sina rutiner och att det är viktigt för honom att vi håller oss till det vi brukar göra. Med kvällsrutiner och mat osv. 
 
Har egentligen inte så mycket att skriva nu. Både jag och Pontus har börjat jobba nu så det blir bara det tråkiga vanliga nu igen. From september kommer jag att vara ledig på Tisdagar i varje fall så att jag kan få njuta av min fina son lite mer! Ska även ta 3 veckor föräldraledigt i Jul - Det ska bli så mysigt! Vi ska hitta på allt som jag gjorde när jag var liten med tomtebyn på boan och massa tända ljus, pepparkaksbak och massa annat julmys! <3 Längtar redan! 
 
 
Min kramgoa pojke <3
 
 

snorig

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Idag var Charlie super snorig och snoret forsade ur hans lilla näsa. Jag ringde dagis och hörde om han skulle vara hemma men de tyckte att så länge han var pigg så kunde han komma. Så åkte och lämnade honom där och han blev så himla ledsen när jag gick. Sen jobbade jag enda till 19 så kom hem hur sent som helst och han sov redan när jag kom :( Känner mig som en så dålig förälder när det blir så. Jag vill verkligen ändra på mina jobbtider men det är jätte svårt att få fixat. Jag ska vara glad bara att jag har ett jobb så som samhället är idag. Får se vad som händer i framtiden helt enkelt.
 
Till helgen fyller Pontus 22år så då ska vi ha kräftskiva och Pontus föräldrar kommer ned. Hoppas att Charlie klarar det bra bara. Han blev ju så himla jobbig nu i helgen när här var folk. Jag tror att han behöver sina rutiner och att det är viktigt för honom att vi håller oss till det vi brukar göra. Med kvällsrutiner och mat osv. 
 
Har egentligen inte så mycket att skriva nu. Både jag och Pontus har börjat jobba nu så det blir bara det tråkiga vanliga nu igen. From september kommer jag att vara ledig på Tisdagar i varje fall så att jag kan få njuta av min fina son lite mer! Ska även ta 3 veckor föräldraledigt i Jul - Det ska bli så mysigt! Vi ska hitta på allt som jag gjorde när jag var liten med tomtebyn på boan och massa tända ljus, pepparkaksbak och massa annat julmys! <3 Längtar redan! 
 
 
Min kramgoa pojke <3
 
 

Sommarutflykt

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Eftersom att jag bara hade 3 veckors semester i sommar och vi skulle renovera tre rum i huset så hann vi inte hitta på så mycket som vi hade tänkt nu till sommaren så det vi gjorde var att besöka två djurparker. Vi besökte skånes djurpark och ystad djurpark
 
På skånes djurpark fick vi se massor med roliga djur och Charlie uppskattade det jätte mycket. Vi fick tom klappa älgar! Där var en häftig rovfågelsshow som vi fick se. Fåglarna flög över publiken och Charlie älskade det, han ör väldigt faschinerad av allt som flyger. Tyvärr hade jag inte kameran med mig dit. Så blev bara några dåliga mobil bilder. Vi hade en super mysig familjedag. Jag hade gjort pannkakor som vi hade med oss och fikade på. 
 
En annan dag åkte vi ju till Ystad djurpark. Där klappade Charlie får, höll på att bli uppäten av en åsna som stal hans kex. Vi såg leurerna bli matade och Pontus lekte massor med Charlie på lekplatserna. Sen Gick vi till badet och Charllie var helt galen! Han vägrar ha armpuffar och sen puttar han bort oss när vi ska hålla i honom också vill han ut hur långt ut som helst men han kan ju varken nå ner till botten eller simma! Knasiga unge! '
 
 

Trots

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Herregud vilken trots unge vi har fått?! Vad hände med vår hyperaktiva super glada kille.
Han har blivit spritt språngandes galen. Kan skrika över saker han aldrig brytt sig om innan. När han får sina anfall kastar han sig på golvet, dunkar huvdet i golvet och slår så hårt han kan i golvet. Sen reser han sig upp tar allt han når och kastar eller slår med det. Tar man i honom blir han helt spänd i hela kroppen och bara snurrar runt och skriker. Det går inte att få kontakt med honom alls när han är så. Han kan hålla på i en hel timme! Sen helt plötsligt från ingenstans blir han som vanligt igen och är precis som att det aldrig har hänt?! 
 
Det jobbigaste är ju att när han gör så får han andningsvårigheter pga hans astma så då måste vi inhalera honom med 4 puffar luftrörsvidgande. Och det uppskattas mindre! Vilket kan utlösa ännu ett utbrott. När han håller på på det sättet så har jag ingen aning om hur jag ska hantera honom? Ska man försöka ta kontakt med honom och försöka prata och trösta eller ska man ignorera honom en stund för att sedan försöka få kontakt? Ignorera helt tills han lugnat sig? Ska man sklla på honom? Känner mig som världens sämsta förälder när han är så. Men jag försöker att inte bli upprörd utan gör mitt bästa för att hålla mig så lugn det bara går i dessa situationerna. 
 
Just nu är han smittad av dagis baciller och är därför lite febrig, snorig och har lite jobbigt att andas och han fick väldens anfall och bara skrek, kastade sig och höll på. Jag provade allt, till slut var jag tvungen att inhalera honom, jag gav även honom alvedon och sen in i duschen för han var så svettig. När jag fyllde på med vatten stod han på mattan och bara gallskrek, spände sig och han såg lite rolig ut faktiskt. Sen tag han toalocket och försökte slå med det men det är ett sånt som ska gå igen långsamt så han inte klämmer fingrarna så det gick inte så då blev han ännu mer arg och tog toarullen och kastade den och fortsatte skrika. Hehe man får inte skratta när han är så arg men det var lite gulligt. Man kan verkligen se frustrationen hos honom. 
 
Jag har en teori om att han har så mycket i sitt huvud och vill så himla mycket så det är därför han få sånna anfall. han har ett bra ordförråd men ibland har han svårt att göra sig förstådd och jag kan verkligen se den frustrationen hos honom men även fast jag förstår honom så är det otroligt jobbigt när det blir så. 
 
 
 
 

varför ska det vara så svårt?

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Innan jag fick Charlie så visste jag att jag skulle få många nya utmaningar i livet men jag förväntade inte mig att man ska behöva slåss för att få rätt gång på gång. Jag fick kämpa som ett djur för att de skulle tro på mig om Charlies mjölkallergi. Han hade kunnat må så pass mycket bättre betydligt tidigare om jag bara hade tagits på allvar. Han är fortfarande inte bra i magen och jag har därför börjat försöka förstå om det kan vara något annat också. Så jag pratade med dietisten när jag var där om att prova att ta bort all soja och sedan introducera det för att se om han blev bättre när han var utan och om han blev betydligt sämre igen när han fick i sig soja. Detta gjorde jag och han blev jätte dålig i magen av soja produkter. Sen började han på dagis igen efter semestern.. Då ringde jag barnmottagningen och bad om att få ett intyg på att han är överkänslig mot sojan också. Nej då kunde jag inte få det eftersom att inget prov hade visat att han var soja allergiker?! Så hon menade på att han ska få det på dagis och vara dåligt helt enkelt så nu måste jag bråka om detta också?! Han är fortfarande inte helt bra trots att vi kör mjölk och soja fritt så jag är rädd att det är ännu något... 
 
På dagis får han nu mjölk och soja fritt men de kräver ett intyg på soja allergin och jag har sagt att han är under utredning. Men varför ska han ens behöva ha ett intyg på att han blir sjuk om han får det i sig när andra tex vegeterianer eller de som väljer att inte ge sina barn griskött osv inte allls behöver några intyg utan de kan få special kost ändå. Jag tycker att det är helt sjukt och jag är jätte irriterad över det faktum att jag inte alls tas på allvar på barnmottagningen och att dagis kräver intyg på allt! 
 
Är det alltid såhär eller är det bara för att jag är en ung förälder som jag inte tas på allvar oavsett vad det är så kämpar jag på så gott jag kan för att min son ska må så bra som möjligt. Jag försökter får rätt på hur jag ska jobba för att kunna ha mer tid tillsammans med min son och för att ha tid att få rätt på hans mående. Jag offrar allt för honom och vill bara att han ska må bra. Det är jobbigt det kan jag inte sticka under stolen men jag älskar min son och han är det finaste jag vet! 
 

nya dagiset

publicerat i Charlie 1 - 1,5år;
Idag började inskolningen för Charlie på det nya dagiset. Han lekte för fulla muggar och var inte alls blyg. Han favoriter var bilrummet och cyklarna. Han cyklade säkert i en hel timme. Han är ju inte så van vid att folk tar saker ifrån honom så han blev väldigt paff när en pojke bara puttade bort honom och stal hans cyklel. Men min tuffa kille gick bara o tog en annan cykel och var nöjd ändå. Han verkar trivas där men han har inte tytt sig alls till någon vuxen, tittar inte ens åt deras håll. Men det kommer nog när jag börjar gå där ifrån. Imorgon ska han få äta lunch där. vi får se hur det går. det är det här med maten som oroar mig mest.

jag ringde till barnmottagningen i Ystad idag och vad om intyg på att han har astma för det behövde man tydligen intyg på?! och sen fick jag även be om intyg på soja allergi. Vi har misstänkt att han var känslig mot det också så nu på semestern provade vi att ge soja yoggi och det gick åt skogen så dietisten tycker att vi ska hålla bort soja produkter också. Annki som jag pratade med på barnmottagningen skrattade och undrade om man skulle behöva ha intyg på allt för att barnet ska kunna gå på dagis överhuvudtaget. jag håller med henne lite. varför måste han ha intyg på att han blir sjuk om han får det i sig när de som är vegetarianer/veganer eller av religiösa grunder inte äter viss mat inte behöver intyg från läkare för att få specialkost. vissa saker är överdrivna tycker jag.

När Charlie kom hem från inskolningen idag så somnade han på stuts. han sov i två timmar. Det tog på krafterna med alla nya intryck och allt lek.