Pratat med förskollechefen

publicerat i Charlie 1 - 1,5år;
Idag ringde jag till förskollechefen och berättade om det som hände i Torsdag, jag tog även upp en annan incident som jag tyckte på och det ville hon absolut prata med dem om. Så hon sa att hon skulle dit idag och skulle sedan ringa upp mig. Hon ringde precis och berättade att hon hade varit där och pratat med dem och den pedagogen som var ansvarig för Charlie när han stod vid grinden tog absolut på sig det och sa själv att det inte hade känts bra och att vi skulle prata om det hela imorgon när Charlie kommer till förskolan. 
 
Förskolechefen tyckte det var jätte bra att vi föräldrar hörde av oss när det var något som vi inte tyckte kändes så bra. Så hon kände absolut inget agg mot att jag sa ifrån utan tvärtom. Föär att de ska kunna förbättra sina brister och rutiner så måste vi som ser allt säga ifrån. 
 
jag är nöjd med hur hon hanterade det hela och känner mig mycket mer nöjd med att lämna honom på dagis igen. 
Ibland lönar det sig att vara lite jobbig förälder. Allt för ens barns bästa! 
 
 

17 månader

publicerat i Charlie 1 - 1,5år;
Idag har jag en ledig dag. Så himla skönt och gud vad jag njuter av min underbara son! Alla dagar jag kan få med honom betyder mycket för mig! Han är en så himla rolig och busig liten kille. Han har den sötaste lilla näsan jag någonsin sett, hans skratt får en hel värld att gunga! Hans små hyss får mig att dra mitt hår och hans kramar får mig att smälta. Han är väldigt aktiv och lekfull men kan även vara mysig (i sådär 2 sekunder ;)) 
 
Han och hans pappa är mina bästa vänner - de är min familj! <3 
Idag blir han hela 17 månader, nästan 1,5 år! Min fina pojke! 
 
 
 
 

Hundbus och 9 dagar kvar

publicerat i Charlie 1 - 1,5år;
Idag är det 9 dagar kvar tills vi får nycklarna till vårt hus! Så idag bestämde vi oss för att först åka till brukshundsklubben och träna lite med hundarna. Wilma löper så hon fick tyvärr stanna hemma - det är egentligen hon som behöver komma ut mest av våra tjejer. Men jag tycker inte att det är snällt mot de som har hanhundar att ta med mig en löptik dit. Jag körde agility och lydnads övningar med Nelly och det älskar hon! Hon var super duktig. Gick fint breve mig och gjorde både ökningar och sänkningar i fart efter hur jag gick, satte sig när jag stannade och gick när jag gick! Hon tog hindrena fint, men långsamt precis som hon brukar göra. 
 
Izzy fick hoppa ett jätte lågt hinder (hon gick i princip över det :) Sen sprang hon igenom tunnel ett par gånger. Hon var super duktig! Eftersom att jag vill satsa på agility med henne så är det bra att hon får vänja sig vid hindrena och ljuden kring banan direkt. Sen kommer jag inte köra på med hoppning och balanshindren förens hon är runt året. Men hon får ju hänga på när jag kör med de andra två. 
 
När hundarna fått sitt så började vi packa ner ännu mer saker och städa en himla massa men vi har mycket kvar. Vi ska snart ha visning på lägenheten och här står flyttkartonger överallt vilket gör det hela väldigt svår städat men jag gör mitt bästa för att lägenheten ska se så presentabel ut som möjligt. Jag hoppas att de som tittar är intresserad av att flytta in 1 aug för då slipper vi ha dubbla kostnade 2 månader utan det blir bara en månad.
 
Charlie har varit jätte duktig och lekt med sitt eller försökt hjälpa till så gått han har kunnat idag. Jag är jätte stolt över honom. Det ska bli så härligt när vi har flyttat och fått rätt på allt. Då kommer han och hundarna har en trädgård att kunna springa runt och leka i! Vi får större yta att röra oss på och främst så får Charlie ett eget rum att ha sina saker i! Så himla härligt! 
 
 
 
Hur Charlie är just nu: 
 
Charlie blir 17 månader på måndag och väger ca 12,6kg. De nyaste saker han har lärt sig är att härma en häst, det är super gulligt när han gör det! jag ska se om jag kan få det på film. Han kan även härma hundar, peka ut näsa och magen. Han har börjat förstå mer av det man säger. Om jag ber honom att lägga en kloss i lådan så lägger han den där och ber jag honom att gå med något till pappa så gör han det! Han älskar skor och ska helst ha skor på sig dygnets alla timmar! Han är även mycket förtjust i vatten och att bada, han älskar djur och ska helst kramas så mycket det bara går. Hans kramar är de varmaste och mysigaste jag någonsin upplevt - det är verkligen en gåva som han fått! 
 
Charlie kan hoppa, han tycker det är kul att hoppa stutsmatta och har jätte bra balans! han älskar att dansa och diggar med direkt någon sätter igång musik. Han kan snurra och snurrar gärna så länge så att han trillar och sen fnissar han jätte mycket. Han tycker om att rita och måla, ju mer kladdigt destu roligare. Han kan även säga många ord, mamma och pappa säger han väldigt målmedvetet och tydligt sen kan han säga mat, titta, dä, ja, nej, natt, vovve, lampa, momo (mormor), leka, Cleja (clea) elly (Nelly), imla (Wilma) mfl. Hans favoritleksaker är bilar och klossar men bilarna är hårdvaluta! Det är roligt att han själv har valt det. Pontus största intresse är bilar och Charlie är galen i motorcyklar och bilar! Han är jätte duktig på att bygga höga torn med klossarna och älskar att sedan riva det! 
 
Han är i en så himla rolig ålder nu. han ska upptäcka och utforska allt! Han är jätte aktiv och överallt hela tiden! Han lyssnar inte alls när man kallar på honom ute och lyder inte för fem öre. Däremot är han duktig på att hålla handen så tar man bara hans hand så försvinner han inte kvickt som vinden. Han är även duktig på att sitta kvar snällt i sin vagn när vi är iväg någonstans vilket är riktigt skönt! 
 
Han vill helst bli nattad av Pontus. Nattningsrustinerna brukar vara så att jag gör välling, Pontus byter blöja och sätter på pyjamas. Pontus brukar även borsta tänderna. Sen får Charlie sin napp, ger slängkyssar till mig och sen tar han flaskan och går till sängen. Pontus låter han ligga med flaskan själv och när den är slut får han tillbaka sin napp och pontus gungar sängen tills han somnar. (Vi har vyssan lull tassar på spjälsängen och tacka gudarna för att det finns sånna!!) Det kan ta mellan 10-60 min innan han somnar men oftast tar det ca 20 min. Pontus brukar stanna lite extra för att vara helt säker på att han verkligen sover innan Pontus går ut. Charlie brukar somna mellan 18:30-19:30. Beroende på hur han är på kvällen, han visar tydligt när han är trött. 
 
När vi sedan lägger oss vid 22-23 tiden så brukar vi råka störa honom så han vaknar och då får han sova mellan oss. Sen vaknar han runt 7-8 tiden på morgonen- men det beror även lite på när jag börjar jobba. Det är alltid jag som lämnar på dagis då Pontus börjar mycket tidigare än mig. Det ska bli spännande när vi har nya huset och se om Charlie kan sova hela natten i sin egen säng i sitt rum eller om han kommer vakna ändå. Vi kommer att ha babyvakt så vi hör honom ifall han vaknar. Vårt och Charlie sovrum ligger även vägg i vägg. 
 
 
 
 
 
 
 

Arg och glad

publicerat i Charlie 1 - 1,5år;
Tänkte skriva om lite saker idag. Jag börjar med den som gjorde att jag tappade mitt hjärta på parkeringen.
 
Jag tänker inte vara tyst om saker som gör mig riktigt upprörd och ledsen längre. Nu ventilerar jag och folk får ha sina åsikter - detta är mina! 
 
Jag lämnade Charlie på dagis precis som vanligt. Idag var han lite gnällig men det kan han vara och det brukar vara över direkt jag gått. Jag gav honom till en av pedagogerna (inga namn nämda) och hon sa att de skulle gå o äta lite gurka och sen gick jag. Vi bor ovanpå dagiset så jag gick upp och tog hundarna och gick till bilen. När jag står vid bilen hör jag ett ledset barn och tittar då åt det hållet. Då står Charlie vid grinden i bara strumporna och storgråter och tittar på mig. Jag kände bara hur mitt hjärta sjönk. En förbipasserande kvinna som var ute med hunden tittade också på honom och tittade sedan frågande på mig. Jag satte in hundarna i bilen och bestämde mig sedan för att gå ner till honom. Jag kan för mitt liv inte sätta mig i bilen och köra till jobbet när han står där ensam och jätte ledsen! 
 
När jag tröstat honom en liten stund kommer pedagogen ut. Ojsan han rymde visst, kom nu här Charlie så ska vi in och äta gurka. Jag blev bara så paff så jag sa hejdå och gick men sen när jag satt i bilen skönk allt ner och jag insåg vad som faktiskt hänt. Jag blev rosenrasande och ringde min mamma för att ventilera lite. Jag hade lämnat honom på dagis max 2 minuter innan han stod vid grinden. Jag förstår att de inte kan ha koll på barnen konstant men när jag precis lämnat honom och han dessutom var ledsen/de vet att jag bor precis breve så de kan väl för i helvete underhålla honom tills de vet att jag åkt! Men nej han ska gå ut? och stå helt ensam vid grinden och gråta!? Han är bara 17 mån (på måndag) och detta får bara inte hända! Jag kände bara för att gå in och hämta min son och aldrig mer sätta honom på ett dagis. 
 
Pontus hämtade honom senare på eftermiddagen och frågade då vad det var som hade hänt och berättade att jag blivit upprörd men det visste den pedagogen ingenting om och pratatade bort det hela. På tisdag när Charlie ska dit igen är jag ganska inne på att ta upp det hela och berätta ett och annat för dem. Man ska kunna lite på dem också händer det här! 
 
Snacka om att man blir speciell som förälder alla en sinnen öppnas och man blir sjukt stark och tuff! Man gör verkligen allt i sin makt för sitt barn! 
 
Nog med surigheterna! Idag satt jag och pratatade med en kolega på jobb om Charlies allergi och att jag tyckte det var så svårt att hitta en mjölk och soja fri ost så sa hon att Ica butiken på samma gata som vår arbetsplats hade sån ost! Varför har jag inte gått dit och letat?! jag har kollat i varenda matbutik i ystad förutom den!! Snacka om lycka när jag stapplade in där och de hade en mjölk/soja fri ost som dessutom smakar som vanlig gouda ost!! Dessutom hade de lite andra sjukt bra mjölk/soja fria produkter som jag kommer köpa senare till Charlie. Visst priset är ju högre än de vanliga produkterna men glädjen att det bara finns gör att jag inte bryr mig om att det blir extra kostnader! Allt för min son! 
 
 
Jag kommer finnas där för dig genom vått och torrt! Alltid vid din sida min son! <3 
 
 
 
 

Lite bilder

publicerat i Charlie 1 - 1,5år;
Jag hinner ju aldrig blogga nu när jag jobbar, har haft halsfluss hur länge som helst och försöker sköta om hemmet inför flytten. Men jag tänkte visa att vi lever och lägga upp lite bilder. 
 
Gunga
Bobycar körande hos farmor och farfar i växjö.
Mor och son <3