Trilla i toaletten

publicerat i Charlie 2år;
Det här med potträning är verkligen inte min grejj känner jag. Jag känner mig som världens sämsta mamma när det gäller detta. Jag försöker med massa olika saker för att han ska bli blöjfri. Han är ju snart 3år gammal! Väck med blöjan för tusan! Sjävklart får man massor med påtryckningar från folk runtomkring som tycker på att han fortfarande har blöja. men vad ska jag säga? Vi får inte riktigt till det. 
 
Är han naken så går kisseriet klockrent, han säger själv till när han behöver gå och kissa och går då till pottan. Nu har han börjat gå med på att ha kalsonger på sig men det går inte riktigt vägen det heller. Direkt kalsongerna är på så glömmer han bort att kissa på pottan och frågar jag om han behöver kissa så får jag alltid ett nej och tjatar jag så blir det ett himla liv och det slutar med att han springer och gömmer sig och kissar då på sig där... Man märker att han har börjat skämmas. Vi provade med kasloger hemma hos mina föräldrar då råkade han först kissa ned sig och sen gömde han sig under bordet och bajsade också. Jag kom på honom direkt och då höll han händerna för ansiktet. Jag gör ingen stor grejj av det utan tvättar av honom och klär på honom igen. Jag säger att han ska försöka ta sig till potta när han måste kissa och bajsa och att det inte gjorde något att det blev som det blev. 
 
Jag började med att belöna honom med wienernnougat (jag vet! mutor och dessutom GODIS, årets mamma pris går till mig!) Så nu går kisseriet betydligt lättare, nu vill han verkligen lyckas och han springer själv till pottan trots att han inte känner sig kissig, för att prova om det går. Men vi har ju kommit in i det att han vill ju ha godisbiten så han provar allt för att kissa nu. igår lyckades han trycka fram 1tsk urin och var överlycklig haha och idag så ställde han sig på toasitsen, halkade och trillade i toaletten. Jag pratade i telefon med mamma samtidigt och stod i köket. Jag hörde plasket och sen en missnöjd Charlie. Självklart började jag att skratta och kunde inte sluta och mamma skrattade lika mycket samtidigt som jag fick tvätta av och trösta stackars Charlie. Men han han lärde sig inget av händelsen utan var där och klättrade bara några minuter senare igen. 
 
Men vi kämpar på, han kanske får till det snart, någon gång slutar han nog med blöja! 
 

Barnmottagningen

publicerat i Charlie 2år;
Eftersom att vår stackars Charlie aldrig blir bra i sin mage så har vi pratat med vår bvc sköterska en hel del om detta och hon tyckte att vi skulle ringa till barnmottagningen i ystad för att försöka re i detta och få en klarhet i vad vi ska göra. Så jag ringde dit och hade super tur då de hade fått en avbokning precis så vi fick tid till dagen efter. 
Så vi åkte dit hela familjen. Först vägde och mätte de Charlie. Han ägde 17,75kg och var 99,2cm! Nästan en hel meter lång! 
 
Sen fick vi prata med en läkare, vi tog upp att han sover orolig, att han aldrig blir bra i magen och att han oftast är väldigt hyperaktiv - går på övervarv. Hon tyckte att vi skulle ta blodprov och avföringsprov men hon körde på samma diagnos som de gjorde förra gången vi var där och säger att han nog har toddler diareé vilket han kan han tills han är upp mot 5år gammal. Jomen jippi!, han lär aldrig bli blöjfri! Han kan inte kontrollera nr 2 alls.. kisseriet går bra men inte nr 2 :(. Det är synd om honom för nu är han så pass stor att han börjar bli medveten om det och han skäms! Han tycker verkligen att det är jobbigt. 
 
Läkaren sa till oss att vi ska försöka att ge honom mat med mycket fett och lite fibrer vilket är helt motsattsen till vad de brukar rekomenderar tydligen. Men jag känner att det är super svårt att veta vad jag ska ge honom för mat. Han äter ju mjölkprotein och sojaprotein fri kost också. Nästan alla mjölkprodukter ersätter vi ju med havreprodukter vilket är mycket fibrer. Vår bvc sköterska har skickat remiss till dietist så jag hoppas att vi kan få lite tips och råd nu efter nyår med hur vi ska gå till väga så att han kan få må bra. Det kan ju inte vara bra för honom att alltid var kass i magen och alltid vara så orolig i kroppen.
 
Vår stackars lilla kille! 
 
 

Charlies 3e och Lillys första julafton

publicerat i Charlie 2år, Lilly 1-2 månader;
Jag har helt kommit av mig i att blogg nu när det har varit så mycket julfiranden! Men nu tänkte jag berätta om Lillys allra första jul, 7veckor gammal på dagen! Men jag tror nog att Julafton var deto större för Charlie i år än för lilla Lilly. Charlie var så uppe i varv och tjatade om alla paketen och att vi skulle åka till gamla mormor och gamla mormor och träffa Tino, Charlies kusin! 
 
Vi började dagen med att gå upp vid 7 tiden och titta på vad som tomten hade lämnat under granen! Och visst hade barnen varit snälla så tomten hade lämnat en hel hög med paketer! Charlie fick hjälpa Lilly att öppna hennes också. Hon fick en uggla som skallrar att sätta på bilstolen eller i vagnen. Charlie fick lite kläder, en söt tågbana, 2 traktorer i metall och en massa annat! 
Efter vår paketöppning här hemma åkte vi till Hannas gård där barnens farmor och farfar bor för att äta lite julfrukost. Barnen fick varsett paket där också, de fick lite kläder. Lilly fick en fin julklänning så den fick vi såklart byta om till direkt. 
 
Efter att vi varit hos dem så åkte vi hem om för att gå ut med hundarna innan vi for vidare på nästa julfirande hemma hos min mormor och morfar, lagom till att Kalle Anka med vänner började. Mina kusiner från Göteborg var där och mina föräldrar och syskon. Himla mysigt! Precis så som julen ska vara. Vi drack glögg och tittade på det som alla tittar på kl 15 på julafton! Sedan var det dax för den goda julmaten! Lilly hade svårt att komma till ro bland allt folk, hon är inte alls som Charlie var som liten. Charlie sov som bäst när vi var borta, han älskade att ha ljud omkring sig. Lilly blir orolig och har svårt att komma till ro när vi är borta men hemma sover hon väldigt mycket fortfarande. 
 
Charlies kusin som är 5år var där och oj som Charlie och Tino röjde. Det är roligt att de äntligen är så stora så att de kan leka med varandra men de ska alltid tetas med varandra haha. "gå inte efter mig!" "den är min" "Sluta" låter det mest hela tiden men ändå vill de leka med varandra och tjatar om att vi ska träffas hehe. Charlie brukar dock vara den som hittar på mest bus så det råkar ofta bli så att man skäller på honom även fast det inte alltid är han som ställt till det. Tino hade surat för något som han drog ut hur mycket toapapper som helst och när jag såg pappret så sa jag "men Charlie vad har du ställt till med!" Men då protesterade både Pontus och min kusin Siri. Samma sak hände häromdagen när vi var hos mina föräldrar, en av hundarna skrek till och direkt så ropade jag "Charlie gå ifrån hunden" men så var han inte ens i det rummet. Det kan inte alltid vara lätt att vara Charlie! <3
 
Efter maten så kom äntligen Tomten som Charlie och Tino hade väntat! De hade stått i fönstret ett bra tag och tittat efter tomten. (för alla vuxna kan jag berätta att det är min älskade morfar som hjälper tomten att dela ut julklappar hos oss varje år). Vi hade mängder med julklappar trots att vi tyckte att vi hade varit smarta som delade ut våra barns klappar från oss, här hemma på morgonen. Barnen fick massor med fina saker och jag fick en MK väska av min mamma och mitt favortinagellack av Ludwig och My. Jag fick även min favorit parfym och mascara av Pontus. Jag brukar inte önska mig något direkt men jag fick de få saker som jag faktiskt använder mig utav så jag kan inte vara mer än nöjd! 
Jag gav Pontus ett armband med barnens namn instansat :) 
 
Tino och Charlie råkade ha liknande tröjor på sig! Charlies är från förra årets kollektion och Tinos från detta årets kollektion. Det såg så gulligt ut när de matchade! 
Charlie var helt uppe i varv när Tomten var där och skulle göra allt på samma gång, han skulle öpnna sina paket, Lillys paket och hjälpa tomten att dela ut alla paketen. Sicken glädje det fanns i hans ögon, vår lilla pojke. Detta året var han inte alls rädd för tomten utan helt överlycklig över att tomten kom! Han sa "tomten kom ända från dagis!!" Gud han har blivit så stor vår Charlie <3 
 
 
 
 

italiensk julafton

publicerat i Charlie 2år, Lilly 1-2 månader;
Idag var vi på bvc igen, denna gången glömde jag inte bort det och vi var i tid! Jag tycker om när Pontus har möjlighet att följa med oss till bvc, än så länge har han bara missat en gång, annars har han varit med enda sedan Lilly föddes och för mig betyder det jätte mycket. Han kommer börja arbeta igen om bara någon vecka och jag är redan nervös för hur det ska gå då. Pga att han varit hemma nu när han har varit sjukskriven och att de har julledigt på hans arbete så har han varit hemma ett bra tag nu. Det har varit väldigt skönt att ha honom hemma, det gör väldig skillnad när man är 2 om barnen! Tillbaka till bvc, Lilly vägde 4540gr! Hon har blivit så himla rund om kinderna nu och fått valkar på låren, vår lilla spindelunge har börjat bli en buddah hihi.
 
Efter att vi hade varit på bvc så tog vi en promenad ned till ica och till stationen för att hämta ut paket som vi hade beställt. den rundan blir ca 8km, en härlig promenad! När vi sedan kom hem satte vi igång en film på tven och jag råkade somna i soffan - livet som småbarnsförälder! Pontus lekte med Charlie undertiden och Lilly sov tillsammans med mig. Sen tog vi bilen hem till mina föräldrar för att fira italiensk julafton, en underbart rolig tradition vi har! Vi träffas helt enkelt, familjen och mina föräldrars grannar och äter Pizza! Sedan delar vi ut julklappar och äter lite julgodis. En mysig start på allt julfirande helt enkelt! 
 
 
 
 
 
 

Charlies första Luciatåg

publicerat i Charlie 2år;
På Charlies förskola har de som traditon att de firar Lucia i folketsprk i sjöbo. Först hade de Lucia fest på förmiddagen så vi åkte dit då Charlie egentligen är ledig på Måndagar. De sjöng och dansade runt granen. Eller ja Charlie var med några varv sen sprang han bara runt och fjantade sig men kul hade han hahah. Sen kom Tomten på besök och då fick alla barnen sitta ned på golvet och fint vänta på sin tur. Alla barnen fick vars en liten godipåse. Charlie väntade tålmodigt och han fick sin allra sist men jag tyckte ändå att han var super duktig! Sen pratade han länge om att tomten kom och att man fick godis av tomten :D 
 
På kvällen fick alla som ville komma för att titta på barnen när de gick Lucia tåget. Charlie och Lillys farmor och farfar kom för att titta på. Det var rätt mycket folk och barnen sprang som galningar överallt. Tillslut lyckades fröknarna samla in alla barnen och gå sjungande in i rummet. Charlie grät och ville inte alls vara med, så efter 2 låtar fick han komma ned till oss och då var han oförskämt nöjd, han ville bara vara med farmor och farfar ju! Trots att Charlie inte ville vara med uppe och sjunga så var det roligt att få titta på Lucia firandet och en mysig stund! Charlie var så stolt över sin pepparkakedräkt som Pontus hade valt ut till honom. Hoppas att han vill vara med uppe på scenen nästa år :) 
Lilly fick dagen till ära vara isprinsessa :D 
 
 
 
 

Senil mamma

publicerat i Charlie 2år, Lilly 1-2 månader;
Idag var jag och Pontus på Nova lund och jag försökte hitta kläder att ha på mig. Behöver kläder till julafton, nyår, dop, bröllop osv.. stod i omklädningsrummet på h&m och grät då jag tagit den största skjotan de hade och en slutade ovanför naveln! Klänningen jag provade satt så tajt att jag inte ens kunde knäppa den där bak. Ett rent jävla fiasko. Denna mamman måste lyckas gå ned i vikt snabbt känns det som. Dumma modeindustri som inte kan se efter allas behov... Varför ska bara långa smala människor få ha fina kläder?! 
 
När vi kom hem så sjalade jag upp Lilly på magen också tog vi med oss hundarna och gick för att hämta Charlie på dagis. Super mysig promenad blev det! Jag är så glad att jag upptäckte det här med bärsjal, så himla smidigt och jag får varken ont i axlar eller rygg när jag har henne i den och hon är så himla nöjd!! Bästa köpet helt klart!! Skulle verkligen rekommendera alla att skaffa sig en bärsjal.
 
När vi precis hade kommit hem från promenaden och jag ammat Lilly så ringer Katarina från BVC. "Hej jag väntar på er" säger hon. "men va? det är väl inte onsdagen den 15e idag?!" säger jag jätte förvånat, jag hade dessutom sagt till Pontus hela dagen att vi skulle till bvc dagen efter. Katarina bara skrattade och sa "nej det är Tisdagen den 15e idag" Så vi kastade in oss i bilen och körde ned. Sjävlklart var det läkarbesöket idag också. Det var nog det snabbaste läkar/bvc besök vi någonsin gjort och då var det ändå bokat så att båda barnen skulle kollas upp. Jag känner verkligen hur hela min hjärna har luckrats upp, jag har noll koll på läget. Det känns förjävligt och jag skäms så enormt över alla saker jag glömmer eller snurrar till. Förlåt till alla er som jag snurrat ihop saker för! Jag är bara sååå lost just nu! Tillbaka till bvc, Lilly mätte och vägdes och ja hon har verkligen vänt nu och växer på som tusan! 
 
Jag sa häromdagen till Pontus att Lilly började kännas som Charlie gjorde när han föddes. Hon lyfte huvudet lite grann precis på det sättet han gjorde när han var helt färsk och hon känns lika stor. Så himla rätt jag hade! 
 
Charlie nyfödd: 
4226gr
53cm
huvud: 36cm
 
Lilly idag 5v 6d:
4220gr
54cm
huvud: 36cm.
 
Nu börjar stl 50 sitta tajt och bli lite kort i armarna. stl 56 sitter bra nu. Nu bara väntar jag på att det där unnderbara leendet ska börja komma som jag längtar! 
 
 

1 månad

publicerat i Charlie 2år, Lilly 1-2 månader;
Då har jag varit 2 barns mamma i 1 månad nu. 😊 wow säger jag bara så underbart och så galet jobbigt på en och samma gång. Tiden har verkligen sprungit iväg. Det känns som att jag har all tid i hela världen men ändå så hinner jag ingenting. Charlie har en rejäl släng av trots och Lilly är en super lugn tjej som mest bara är. Det är stor skillnad på hur Charlie och Lilly varit den här första tiden. Charlie var så mycket mer färdig, stadig, framåt och vaken. Lilly är som en liten docka, bara hänger med och gör knappt ett ljud ifrån sig. 😍 kärleken är enorm till de båda två, mina fina barn. Detta är bara början på ett nytt galet, spännande och roligt kapitel i mitt liv.
 
Första tiden med Charlie hann jag blogga och vara på öppna förskolor och gud vet allt men nu har jag verkligen inte hunnit. Har varit så mycket fokus på båda barnen här hemma och Pontus råkade ut för en olycka på jobbet så han blev sjukskriven och Charlie blev sjuk nu i veckan så då kunde vi inte hitta på något direkt och tid till att blogg var svårt att få till. Jag ska försöka bli bättre på det för det är så otroligt roligt att gå tillbaka och läsa om barnen och hur de har utvecklats och vad de har gjort för roliga saker! 
 

BVC 1 månad

publicerat i Charlie 2år, Lilly 0-1 månad;

BVC idag 1månad gammal!
Födelsevikt: 3194gr
Födelselängd: 48cm
Födelsehuvudomfång: 34cm

Idag:
Vikt: 3760gr
Längd: 50cm
Huvudomfång: 35cm

Charlie hade redan spräckt 5kgs sträcket när han var lika gammal! Det är himla roligt att de är så olika i storlek och sättet att vara på! Älskar att få följa er mina små hjärtan 💕 

 

 
 

💕💕💕💕

Kvällsmat?

publicerat i Charlie 2år, Lilly 0-1 månad;

Idag vid kvällsmaten: 

Det hela började med Trots Charlie som under en lång tid tjatat hål i huvudet på mig om att han ville ha majs.

 "jag vill ha majs" kokar majs till ungen. "nej pappa koka den" "jag ha smöööör" *med gnällrös * jag tar smöret och ska ta det på majsen "neeej" vad nu då? "pappa ta smör!!*smöret Smälter* *ungen börjar skrika och Storgråta* men vad är det Charlie "smöööör, mitt smöret!!!" ger ungen mer smör och samma sak upprepas två gånger....  ungen tar en tugga och jag tar salt på min majs. "jag ha salt mamma" tar saltet "neeej pappa ta saltet"  Pontus ställer ned saltet och ungen börjar skrika och slänga sig på golvet. Efter 5 minuters skrik får ungen fram "saltet står på feeeel håll"

Lilly börjar skrika och Pontus tar upp henne och går för att byta hennes blöja, snabbt hörs ett "Annnnaaaa kom in hit nuuuu" Jag går snabbt in i rummet och ser att Lilly bajsat på hela väggen säkert en meter från skötbordet och över halva Pontus tröja och lite på hans byxor. Jag kunde inte sluta skratta. Jag tog över och försökte städa upp röran medans Pontus mumlade att bebisar inte alls är söta, de är opålitliga bajsmaskiner och gick iväg för att byta kläder. Under tiden bajsade hon ännu mer och när jag fått bort det så kissade hon hahaha.

Vi alla återgick sedan till köksbordet efter all sanering och handtvättning,, Charlie låg dock mest på golvet och snurrade runt i ett försök att leka bebis. Jag tror att han åt som mest 4-5 tugger på den där majsen som han tjatade till sig. 

Ibland funderar jag på varför man inte gör ett tv-program om vår familj för det tycks alltid hända något galet här hemma! Vi är verkligen familjen Cirkus Ranvide - med kärleksfullt kaos!