Lunginflamation och öroninflamation

publicerat i Charlie 2år;
Natten mellan lör-sön fick Charlie vad vi trodde var falsk krupp, han hostade och kräktes så att han var helt blå om läpparna. Vi inhalerade med hans akut medicin för att vidga luftrören. Detta tyckte vi efter ett tag hjälpte men vi var på vår vakt hela natten. Natten efter var ungefär likadant! Men på dagarna så var det full rulle på honom nästan mer än vanligt! Det enda var att han rosslade och var väldigt andfådd men han är ofta så pga astman så vi inhalerade bara så som vi har fått sagt till oss att vi ska. Han började även att få lite förhöjd temp så lite alvedon fick han också. 
 
Men jag hade en magkänsla som sa att vi skulle kolla upp detta, det kändes inte som att det bara var astma och dessutom så ville inte Charlie äta särskilt mycket. Så jag körde in med honom. Känns som att vi är stammisar på sjukhuset nu. Läkaren började först att misstänka falsk krupp när jag berättade om symtomen men när han sedan lyssnat på Charlie så var hans min stel och väldigt allvarlig. Han blev nästan lite paff - dubbelsidig lunginflamation var domen. Han tittade Charlie i öronen också och ja en lätt öroninflamation på detta fanns där med. 
 
Läkaren sa att han inte alls trodde att Charlie är så sjuk som han är. En liten kämpe enligt läkaren. Så nu ska vår lilla kämpe gå på pencilin, hostmedicin, sina 2 astma mediciner och alvedon för att få bukt på det hela. 
 
 

Den stora 2års dagen

publicerat i Charlie 2år;
När Charlie fyllde 2år så åkte vi till buslandet i sjöbo (detta var innan vi hade sett prickarna!) 
Där fick han leka hur mycket han bara orkade och sedan fanns det bilar som man la en 10:- i också kunde man köra runt dem på en bana en stund. Charlie var super duktig! 
 
Innan vi åkte dit så fick han öppna alla sina paket också lekte vi med lera en stund. Han är en väldigt aktiv kille som ni kan se på bilderna :) 
 
 
 

Vattkoppor

publicerat i Charlie 2år;
Nu var det länge sedan jag skrev något på bloggen och jag har egentligen väldigt mycket jag vill skriva om. Får börja någonstans och sedan se hur mycket jag hinner. Vi har fastnat i en serie som heter The Wallking dead så det är roligare att sitta och titta på den tillsammans än att jag sitter här och bloggar hela tiden haha :) 
 
Veckan innan Charlie fyllde år så fick han ögoninflamation, åkte till läkaren och fick en salva till hans ögon. Sedan bröt detta ut så att alla i familjen drabbades. En vecka senare på Charlies 2års dag upptäcker jag små prickar på hans rygg. Trodde först inte att det var något speciellt men meddelade ändå alla som hade barn som skulle komma på hans kalas att han hade lite prickar men inte var sjuk. Så vi beslöt oss för att ändå ha hans kalas, tyvärr så fick han feber fram åt kvällen och blev väldigt gnällig så hans kalas blev inte direkt så som vi hade tänkt oss. Hans mormor och morfar kom inte heller på hans kalas då de har en 2åring hemma hos sig. Så det var lite tråkigt då Charlie hade tjatat om mormor i flera dagar. Men hon kom i varje fall in om en snabbis innan kalaset bara för att lämna presenter så det uppskattades. 
 
Så jag faktum var att han hade fått vattkoppor. Pontus fick ta vabbandet denna gången så han fick köra ned till vårdcentralen för att få ett läkarintyg på vattkopporna eftersom att man bara får vabba i en vecka i rad utan läkarintyg, nu krävdes det 3 veckors vabb för stackaren. Han fick även utskrivet ett läkemedel som skulle lindra klådan.
 
Så nu kommer det lite vattkoppsbilder på vår lilla 2åring
 
Såhär såg han ut dag 1 i ansiktet. bara en liten prick vid tinningen.
morgon dag 1 på ryggen
kvälls ryggen dag 1Dag 2
dag 2
Dag 2 är man sjuk så får man äta massor med glass
ryggen dag 2
ryggen dag 2
ryggen dag 3
 febrig stackars liten :(