UVI

publicerat i Charlie 2år, Gravid med Lillasyster 2015;
Lyckades så klart dra på mig vad jag misstänker är UVI. Åkte till läkaren dygn tre och hade såklart inte morgon urin med mig, lyckades med näppe hålla mig i 1h och då visade testet ingenting. Dock så lät alla mina symtom som UVI så fick utskrivet antibiotika ändå och han skulle skicka urinet på odling ändå. Nu har jag gått på antibiotikan i 2 dygn och är redan bättre, så himla skönt! kissade minst 11 gånger på en timme och då överdriver jag inte. Självklart kom det bara någon droppe var gång och sved som tusan, ömmade i magen.
 
Jag blev tom orolig att det skulle påverka bebis. Men jag tror alllt är bra med henne, idag när vi hade kört bil coh bilen stannade så sprattlade hon precis som Charlie alltid gjorde när han låg därinne. Blir kanske en bilälskande unge till ;) 
 
Jag pussa bebis mamma! 
Vår lilla blomma 22+5 <3
 

vecka 23

publicerat i Charlie 2år, Gravid med Lillasyster 2015;
Detta skrev jag i vecka 23-24 när jag väntade Charlie, det är så otroligt roligt att jag skrivit så mycket när jag väntade honom så att man kan jämföra nu när man väntar nästa barn. Tyvärr har jag inte varit lika flitig denna gången men jag tänkte bli lite bättre på det och skriva lite mer nu.
 
"Går in i vecka 23 idag. Min rygg värker otroligt mycket och jag känner mig otymplig och stor redan, hur ska detta gå? Känns lite läskigt att vi gått så långt nu att det tom finns en chans att han överlever om han väljer att komma ut redan nu. 
Wiho nu springer vi in i vecka 24 (23+0), nu tycker jag att tiden går undan här. Det händer så mycket. Men det lär väl bara gå någon vecka och sen tycker jag att allt tar för lång tid och bara vill ha min lille pojk hos mig. Igår ville han inte spralla alls blev nästan orolig men i morse vaknade jag av hans knuffar där inne. Det var ren lycka! 
 
Mina bröst är gigantiska och det kommer mjölk från dem. Benen har börjat svullna och jag är ofta väldigt trött i benen. Jag drömmer mycket, har svårt att sova en sammanhängande sömn, speciellt då jag vaknar med kramp i vaderna. Jag har även börjat vagga lite när jag går, snart kommer pingvin stadiet som jag hoppades att slippa haha. De där fina bristningarna har tittat fram de senaste veckorna men denna veckan har de bara blivit fler. "
 
Nu när vi väntar lillasyster så är graviditeten lite annorlunda, jämnfört med när vi väntade Charlie. Hon rör sig nätt i magen, jag känner dock mycket sparkar nedåt mot fiffi så jag tror att hon ligger på ett sätt som gör att hon inte buffar så mycket utåt. Pontus är lite besviken för han vill känna hennes buffar mycket mer men jag tror att vi bara får vänta ut henne litegrann, jag tror att hon kommer att vända på sig och då känner vi henne mer..
 
Jag har nu vart sjukskriven i 2 veckor med lillasyster i magen, kommer vara sjukskriven i varje fall 2 veckor till för foglossningarna, Vissa dagar känns det lite bättre än andra. Jag har blivit lite feg på att röra mig för jag är så rädd att det ska göra ont sen på kvällen, dock så känner jag av mitt vanliga ryggont nu när jag rör på mig för lite så jag känner att jag måste hitta någon slags balans så att jag rör mig lagom.
 
Magen har verkligen haft en växtspurt nu och syns tydligt, dock så har jag breddat mycket över kärlekshantagen, höfterna och rumpan. Jag kan tydligt känna livmodern ca 1-2 cm ovanför navlen nu. När jag väntade Charlie så kände jag aldrig livmodern så som jag gör nu. (lite konstigt då jag väger ca 5kg mer från start denna graviditeten) Jag har fått rejäl  hårväxt under denna graviditeten, håret på huvudet är tjockt, håret under armarna och på benen växer ut otroligt snabbt. Jag har även fått en massa fjun på magen.
 
Skillnad på denna graviditeten och den med Charlie är att denna gången har jag foglossningar, det hade jag inte med Charlie. Med Charlie svällde mina ben enormt och nu när jag läser här så hade de redan börjat svälla i denna veckan men med lillasyster så har benen inte börjat svälla ännu. Jag hade även kramp i benen när jag sov med Charlie i denna veckan vilket jag peppar peppar inte haft med lillasyster ännu. Jag har inte fått några nya bristningar ännu, men jag fick otroligt många med Charlie så det är ju inte så att jag behöver fler ;) Brösten har svällt något enormt och det kommer lite mjölk när man trycker på dem.
 
Älskar att kunna jämföra!
 
Just nu så funderar vi på vilket babyskydd vi ska köpa och håller på att planera in en tripp till Ullared (Gekås) för att köpa det vi behöver till lillasyster, vi tänkte även passa på att köpa julklappar, Tino och Charlies födelsedagspresenter. Tino fyller år i oktober och Charlie i Januari men jag känner att när bebis kommer i rs-tider så vill jag inte ut i massor med butiker för att köpa presenter. Så vi tänkte vara ute i god tid detta året!
 
 
 

Första riktiga sparken

publicerat i Charlie 2år, Gravid med Lillasyster 2015;
Igår kväll låg jag och Pontus i sängen och han höll handen på min magen. Vi fick några enstaka buffar, hon har rört sig väldigt lugnt och man har bara fått känna enstaka små buffar utanpå magen. Jag har känt henne röra sig väldigt länge men bara milda rörelser. Hon är lite som en fjäril i sina rörelser men just då igår kväll kom en riktigt spark, vi blev båda så paffa att Pontus först inte trodde på det han just hade känt 😊 sen kom det en till! Så nu verkar hon ha blivit lite starkare i sina armar och ben när hon sprattlar vår lilla blomma 🌸 💕 det är så kul att känna hur olik denna graviditeten är jämfört med min förra. Charlie buffade och hade sig betydligt hårdare i denna vecka. 
 
V 22 (21+4) bilden tagen 23/7

Storebror

publicerat i Charlie 2år;
Tänk att om bara några månader är vår lilla bebis, vår förstfödde storebror! Han kommer att vara ca 2år och 10 månader när lillasyster kommer. Han är så liten men ändå så stor. Kan så lite men ändå så mycket. Han är väldigt förståndig och frågvis vår lilla kille! Jag hoppas att han tar det hela bra. Min känsla nu är att han kommer bli lite svartsjuk för han gärna vill vara mycket nära men jag tror även att han kommer vara beskyddande. Han är som det är nu väldigt hårdhänt utan att han förstår att han är det så jag tror att jag kommer behöva ha uppsikt över de båda konstant i början. Jag tror inte att det bara kommer bli mysigt och lätt. Det kommer säkerligen många stunder där jag drar mitt hår och undrar vad jag gett mig in på men till alla er som inte har egna barn, när ens barn kramar om en och säger "jag älskar dig mamma, mycket!" då finns det ingenting i hela världen som värmer mer än det! 
Fina lilla Charlie 

Ultraljudsbilderna

publicerat i Charlie 2år, Gravid med Lillasyster 2015;
Har inte visat er Lillasysters ultraljudsbilder. Vi fick 4st men jag tycker att alla är väldigt lika. Med Charlie fick vi betydligt fler och mer variation på vinklar, Men vi är glada att hon verkar må bra där inne och verkar växa i den takt hon ska! Moderkakan låg precis vid hennes huvud så därför är det svårt att se hur hon såg ut, man kan inte riktigt se hennes söta näsa, men på själva ultraljudet så såg vi henne allt vår lilla tjej <3 
 
 

v 20+6

publicerat i Charlie 2år, Gravid med Lillasyster 2015;
Nu är vi inne i vecka 20+6 (v 21) imorgon går vi in i v 22. 
Jag tvingade Pontus att ta lite bilder på mig idag, blev inte nöjd med någon direkt. Känner mig som en fet kossa just nu. Finnig, fettigt hår, dålig hållninng och ont i hela kroppen. Så det är ju inte direkt så att jag känner att jag skiner som det sägs att gravida ska göra. Vi försökte att ta liknande bilder som vi gjorde med Charlie i samma vecka, tyvärr så kan jag och datorn inte direkt sammarbeta så jag vet inte hur jag lägger de breve varandra så man kan jämnföra men jag får jobba på det där. 
Detta var när jag väntade Charlie
Denna bilden tog vi idag med lillasyster i magen. 
idag med lillasyster
 
 
 

Kläder

publicerat i Charlie 2år, Gravid med Lillasyster 2015;
Tänkte visa kläder som vi har köpt till lillasyster. Häromdagen var jag på kappahl och de hade halva rea priset så jag handlade 14 plagg för 475:-!!! 😍 här bland bilderna är Det köpt både begagnat och Från kappahl, Hm och lindex. 
 

Bm besök

publicerat i Charlie 2år, Gravid med Lillasyster 2015;
Idag var jag hos bm. Vi pratade om min foglossning. Hon tycker att jag ska få fortsatt sjukskrivning. Också tycker hon att jag ska boka tid till naprapat och sjukgymnast. Hon tyckte även att jag skulle prova foglossningsbälte. Så det ska jag köpa av en tjej idag. Så imorgon ska jag ringa novakliniken och boka massor med tider. Känns skönt att bli tagen på allvar. 
 
Jag hade gått upp 7kg sen startvikt, det är mindre än jag hade gått upp med Charlie i samma vecka ändå så rör jag mig inte så mycket pga foglossningen och jag äter ganska mycket onyttigt. Ska försöka äta mer nyttigt så jag inte går upp lika mycket som jag gjorde när jag väntade Charlie. Vi lyssnade även på hjärtljuden men hon rörde sig väldigt mycket så man hörde mest hennes sparkar haha 😁 det blir nog en piggelin till! Hjärtslagen låg på 145.
 
Vi på pratade även om att Charlie var stor när han föddes så jag vill gärna göra tul då jag var lite orolig att det
Ska bli likadant igen och det tyckte hon var en bra idé. Så det kommer att ske i oktober! 😍 
 

 

Halvvägs

publicerat i Charlie 2år, Gravid med Lillasyster 2015;
Nu är vi äntligen halvvägs genom graviditeten med lillasyster. I förrgår var första gången jag insåg hur obekvämt det var att ligga på magen. Jag har fått väldig foglossning antagligen pga stressigt/tungt jobb utan nödvändiga pauser så det blev så illa att jag satt och skakade och grät i bilen på väg hem pga smärtan och stressen. Jag ville jobba så jag har gått och dragit ut på detta och kört jobbracet ändå men nu sa kroppen ifrån rejält, jag kunde inte komma upp ur sängen när jag väl lagt mig så Pontus fick hämta min tandborste så fick jag borsta tänderna i sängen! 
 
Jag bokade läkarbesök och fick en tid 4 dagar senare. Hon i luren var lite snäsig och ifrågasatte om det verkligen var foglossning om jag inte fått det diagnostiserats. Då sa jag att allt på 1177 om foglossning stämmer på hur jag känner... Aja jag åkte dit igår i varje fall och fick komma in 45 min efter utsatt tid och då hade jag tid 8:15.. När jag kom in till läkare ställde han lite frågor klämde på mig och frågade lite till sen sa han att försäkringskassan sällan godkänner sjukskrivning under graviditet och att han kunde sjukskriva mig 2 veckor och sen fick jag återkomma om besvären kvarstod.. Jag frågade om jag kunde göra något för att lindra men då gick han ut ur rummet så jag fick gå bakom honom ur i korridoren och fortsätta mina frågor..? Fick lite snäsig till svar att jag skulle äta panodil.. 
 
Jag får nog prata med Åsa min underbara barnmorska om det och fråga vad hon tycker att jag ska göra. Annars flyter graviditeten på och jag är så himla glad att vi ska bli en till, det är så spännande att det är en liten flicka denna gången! Fantiserar om hur första mötet mellan syskonen kommer att vara 😍
 

Lillasyster

publicerat i Charlie 2år, Gravid med Lillasyster 2015;
Nu ska jag äntligen avslöja en liten hemlighet som vi burit på ett bra tag. Charlie ska få en lillasyster!  Vi var på rutin ultraljudet idag och det är en fin frisk liten flicka! Jag är i v 18+4 idag. Lite halsbränna men mycket foglossning. Haft foglossning från v 14 men den blir bara värre och värre tyvärr. Sån tur är så har jag semester om 2 veckor det ska bli så skönt! 
 
Charlies läpp har läkt ihop nu men där är ett jack. Han är jätte glad att det ska komma en bebis, pussar på magen och klappar. Vet inte riktigt om han förstår innebörden med att det ska komma en bebis men vi försöker att förbereda honom så gott vi kan