Charlies rum

publicerat i Charlie 2år;
Häromdagen så fixade jag lite i skruttens rum, satte upp en hylla, lite nya ramar och möblerade om lite grann. Det saknas dock en gardin och vi funderar på att köpa en gardrob istället för byron då det börjar bli lite trångt i lådorna nu. Passade på att ta lite bilder när rummet för en gångs skull var städat då det inte händer ofta haha. Han leker väldigt vilt just nu. 
0
  
 

kan själv

publicerat i Charlie 2år;
Nu har kan själv stadiet verkligen gripit tag i min lilla son. Idag körde jag hem från jobbet för att hämta Charlie, och han skulle inte hem där ifrån. För första gången skrek han som en stucken gris när jag hämtade honom och han gick inte alls att prata rätt på. Annars brukar det gå att prata med honom så att man kan få honom med sig. Han brukar vara super duktig på att lyssna på det man säger - sen gör han ju ändå inte alltid det man sagt men man märker att han lyssnat och förstått.
 
När vi väl kommit ut från dagis så galloperade han fram till bilen, då skulle han öppna dörren själv (med lite hjälp) sen när vi kom hem så öpnnade jag dörren och tog ut honom från bilen och slängde igen dörren. Då blev han galen och gallskrek... han ville ju stänga själv, det var bara att öppna dörren igen och låta honom stänga den. Sen skulle vi in genom grinden och jag öppnade och stängde och han gallskrek.. bara att öppna igen och låta honom stänga.
Sen gick han nöjt in. Lilla skrutten du är så liten men ändå så stor. 
 
suddig mobilbild på mig och Charlie på morgonen.
 
 
i Tisdags var jag ledig och Pontus fick komma hem redan vid lunch. Det var helt underbart att få en extra halvdag tillsammans. På förmiddagen var jag och Charlie på unga föräldrar. Det är väldigt få folk där och denna gången var det bara vi. Så Charlie fick måla och leka med alla leksakerna helt själv, inte honom imot haha :D 
 
Sen kom Pontus hem och då åkte vi till malmö och handlade lite blommor till framsidan av vårt hus, och sist så åkte vi och handlade mat. Mellan blomster och mathandlingen så hittade vi en lekplats som var jätte stor och super fin, och med tanke på det fina vädret så stannade vi där och lekte hur länge som helst, där fanns en hinderbana så jag och Pontus lekte också haha :D Vi var helt ensamma där så vi röjde runt och hade super skojj. 
 
Här är föresten Charlies nya softshell jacka. Köpte den på H&M när de hade halva priset så jag betalade 149:- super nöjd med köpet, tog dock den i storlek 104 och den var en aning stor men det är ju bara bra så har han att växa i. Det jag gillar med den jackan är att den har en bra grön färg som gör att Charlie syns i mängden bland alla blå och svarta jackor, vilket jag tycker är toppen. 
 
 
 

Sättet att leka

publicerat i Charlie 2år;
Nu när jag har vabbat några dagar så har jag lekt väldigt mycket med Charlie på hans rum, det har varit väldigt mysigt! Jag har märkt att han lek har börjat att ändras. Han leker helt andra lekar nu än vad han gjorde innan eller rättare sagt han leker lekar, det gjorde han inte innan. Innan kunde han bygga lego, köra bilar, lägga pussel osv. Men nu så involverar han saker runt omkring honom och gör inlevelse i det han leker. Tex idag så tog han en Nalle och satte på en stol, sedan hämtade han 2 tallrikar, 2 skedar, 2 koppar och en kanna. så dukade han fint på bordet, framför nallen och framför en tom stol. Sedan hällde han upp dricka med kannan i båda glasen. Han satte sig sedan på den tomma stolen och låtsades att dricka och äta, sedan låtsades han att mata Nallen. Varje gång han hade låtats druckit sa han aaah! haha! 
 
Jag tycker att det är super spännande att uppleva och se dessa försändringarna. Det är kul att se hur hans utveckling går framåt med stormsteg. Han har börjat säga så himla mycket mer ord och meningar nu, som igår så sa han ju "mamma hoom, ah gå hem!" och idag han han sagt "helly" (Nelly vår ena hund), han brukar även säga "mamma, brum brum måmå" (då vill han åka bilen till mormor) :D 
 
Traktorer är det stora just nu, han blir i extas var gång han ser eller hör en traktor, han tittar på traktorer i en bok som han har och han spelar även ett spel med traktorer tillsammans med Pontus en del. Det tycker han är jätte roligt. Jag tycker att det är kul att han intreserar sig för något eget, vi försöker inte påverka honom i vad han ska tycka om men vi stöttar upp honom i det som vi märker att han gillar. Han går mycket i pappas fotspår, allt med motor är tufft ;) 
 
 
(Bara ÄLSKAR denna färglada, randiga tröjan från Villevalla!!)
 
 
 

Vårdcentralen igen

publicerat i Charlie 2år;
Charlie börjar blir friskare det mäks, han är igång och leker på ett helt annt sätt nu och han är betydligt piggare. Han hostar så att han klöks men det kommer inget kräk längre vilket är så himla skönt. Febern börjar gå ned också. Men jag ville ändå gå på återbesöket, mest för att läkaren skulle lyssna på honom så att hans luftvägar lät bra.
 
Så vi åkte till vårdcentralen, vi fick tid precis vid Charlies middagslur. Allting var så fel! Vi kom dit  i god tid, hade nappen med oss in (trodde jag.. Charlie hade slängt in den i bilen precis innan jag stängde dörren..) Så allt skulle gå bra. Vi kommer in och där är smockat med folk. vi fick vänta i ca 25 minuter och 25 minurter med en övertrött unge som går på högvarv och kör alla traktorer och bilar i räser fart mot alla gamlingar som sitter i sitt eget lilla lugn och väntar på sin tur och en mamma som försöker le och be om ursäkt mot alla och samtidigt försöker hålla undanstädat så det inte blir så stressigt när det äntligen är vår tid, samtidigt som jag försöker hålla Charlie nöjd - är lååååånga 25 minuter.. 
 
Vi fick snabbt prata med läkare i väntrummet bara och sen skickade han in oss till en sköterska som tog stick i fingret på Charlie, de ville kolla sänkan så att det hela gick åt rätt håll. Charlie var super duktig!! Satt stilla i mitt knä och sa bara ett ynkligt aj men inget mer! Var så stolt i ca 1minut tills vi gick ut i väntrummet för att än en gång vänta, vänta på provsvar och på läkaren. Under den här tiden hade Charllie då insett att nappen var borta! Så han skrek och skrek och skrek, sen slogs han, sparkades och slingrade sig. Mamman blev mer och mer svettig och stressad. Försökte erbjuda dricka, leksaker, läsa böcker... inget hjälpte. Jag hade numera ett trött, ilsket krutpaket med mig som bara ville hem! Han sa till och med - "mamma hoom, ah gå hem!" Vilket han aldrig sagt förut. 
 
Tillslut fick vi komma in till läkaren ÄNTLIGEN - för som alla vet så är det in ut slut när man är hos en läkare.. vad har de med en patient egentligen 5 minuter? Aja i varje fall så fick vi komma in till läkaren och Charlie var fortfarande arg. Han fick låna en ficklampa och lugnade ned sig lite så läkaren försökte lyssna och skrev sedan ut ännu en hostmedicin. Men jag ansåg inte att den behövdes så vi hämtade faktiskt aldrig ut den. Sänkan såg bra ut och läkaren tyckte att vi skulle ge antibiotika kuren ut! 
 
Äntligen fick vi komma där ifrån!! Charlie somnade direkt i bilen och jag satt bara och andades en stund innan jag körde. Jag var genomsvettig efter att ha varit på vårdcentralen med min 2åring! 
 
 
 
Charlie avskyr antibiotikan så det har varit mycket spottande och skrikande när den kom in i bilden. Här har han gömt sig under bordet när jag försökte ge honom medicinen, men imorgon är äntligen sista dagen!