uppe, nere, inne, ute

publicerat i
Charlie har lärt så en hel del nya saker nu. Han bildar massor med meningar. Tex, den är hög, den är under bordet, hon är ute, kan du hjälpa mig, jag är kissig, jag puttar den, jag gunga högt osv. Han har blivit jätte duktig på att kommunicera.

Han kan räkna till 5 nu också! Häromdagen tog han en bil och sa svart bil, gud vad stolt jag blev då. det var första gången som han sa en färg självmant. Han har också blivit duktig på vad som är uppe, nere, högt, lågt, litet, stor och ute/inne. 

Hans eget namn vägrar han säga ännu. Han säger bara jag och maj om sig själv men aldrig Charlie. Däremot så säger han alla barnens namn på hans dagis, lilla busunge som vägrar säga sitt namn! 

Astma anfall

publicerat i Charlie 2år;
Härom natten vaknade jag av att Charlie hostade och harklade och jag hörde snabbt att han hade svårt att andas. Sprang in till honom och fick inhalera några gånger innan han somnade om. Han var lika tungandad när han sedan vaknade på morgonen. Fick då inhalera igen tillslut kunde han andas lite bättre och nu är han jätte förkyld. Det han har heter förkylningsastma och det märker man tydligt att det är. Han har inte behövt inhaleras på länge men direkt förkylningen biter tag i hans kropp blir han tungandad och harklar/hostar. Man känner sig så himla hjälplös när han mår såhär. 
 
Nu har det gått några dagar sedan han var som värst men vi fortsätter att inhalera nu för att hålla luftvägarna öppna. Vi har märkt att han blir vädligt hyper när han får sina astma mediciner. Det känns som att det är en biverkning. Han gör hur mycket som helst på hur kort tid som helst och blir speedad, kan inte komma till ro och ni som känner oss vet ju att Charlie redan är en väldigt aktiv grabb, därför blir det väldigt svårt att hålla ordning på honom när han medicineras. 
 
Han gillade inte alls solhattar och kepsar innan men han såg någon på dagis som hade en keps och efter det har han gått och dratt i kepsar överallt så tillslut köpte vi en egen till honom. Hans aldra första egna riktiga keps! Skejat tycker han också är väldigt roligt! han har en egen liten bräda som vi hittade ute i skogen. den kör han gärna fram och tillbaka med på plattorna. Han är faktiskt riktigt duktig! 

Ordförrådet

publicerat i Charlie 2år;
Charlie är nu 2år och 4månader, hans ordförråd har ökat något otroligt på sista tiden. 
Vi satt och tittade på gladiatorerna för någon vecka sedan, där var en deltagare som hetter Anna - precis som jag och det snappade Charlie upp och sa "Anna!!, Anna mamma! Mamma Anna! Anna Mamma!!" det lät så roligt och man såg hur han sken upp för att han hade kopplat det hela. Han försöker på sitt sätt att berätta om saker och när man fråga var han slått sig så pekar han på saken han slog sig på och inte på kroppsdelen som det gör ont på :D 
Han kommer även med ord som "dumma mamma, dumma pappa", han ropar på hundarna och lockar på dem, han pekar på allt man ber honom peka på och hämtar oftast det man ber honom att hämta. 
 
Han har även börjat få lite kläm på det här med pottan, vi är bara i startgropen men målet är att han ska vara blöjfri dagtid efter sommaren. Han säger själv "jaa kissig" och springer bort till Pottan, dock endast när han inte har blöjan på sig. så vi försöker att han får gå naken på kvällar och lediga dagar med myket koll för man vet ju aldrig om en olycka skulle ske. Har han blöjan på sig så bryr han sig varken om han kissar eller bajsar. Han blir överlycklig när han kissat i pottan och vill göra direkt igen hahah fast det går ju inte. Det känns roligt att han tycker att det är en kul grejj i varje fall- vi kämpar på.