Lilly 3,5 månad

publicerat i Charlie 3 år, Lilly 3-4 månader;
Jag tänkte skriva varsett inlägg om barnen. Jag börjar med Lilly. 
Lilly är nu ca 3,5 månad gammal. Hon är en väldigt glad tjej som absolut inte är rädd för att vara i andra människors famnar. Hon ler och jollrar mycket. Sover fortfarande en hel del på dagarna och sover hyffsat bra på nätterna men hennes nattsömn börjar ändras nu märker jag och hon är mer lättstörd utav Charlie elvisp. 
Hon har sin skrikperioder och skriker då ett tag och kråmar sig, spänner hela kroppen och skjuter ifrån med fötterna så man får verkligen hålla ordentligt i henne när hon gör så. Livsfarligt och man är super rädd att man ska tappa henne. Lilly är inte förtjust i att ha mössa och tycker inte att det är så kul att åka bil - de flesta barn somnar i bilen och blir lugna men Lilly hon gillar det inte särskilt mycket, men somnar efter ett tag ändå sån tur är. 
 
Lilly sprallar super mycket med hela kroppen nu och har börjat uppskatta leksakerna i babygymmet nu. Hon tycker även det är roligt att titta på sig själv i en spegel. Hon har börjat bli lite stadigare och kan nu sitta i matstolen en stund utan att bli trött i nacken. Jag har dock filtar runt henne. Charlie satt utan filtar vid samma ålder. Han var verkligen tidig. Jag är glad att Lilly inte utvecklas lika fort, vill ha henne liten länge <3 Hon trivs bra i den elektriska gungan och sover gärna där, annars brukar jag ha henne i Charlies gamla vagn inomhus så sover hon där. Lilly somnar gärna i famnen eller i vagnen med filten halvägs över ansiktet. Charlie sov ju bara på mig som ett litet plåster så även där är det stor skillnad på de små. 
 
Lilly älskar vatten, hon skiner upp som en sol varje gång hon ser att vi är på badhuset, vilket vi är varje fredag på babysim, jag har tom anmält oss till fortsättningsruppen nu eftersom att Lilly upppskattar vattnet så mycket. 750kr för 8 ggr kostar det. Rätt dyrt tycker jag men det är en kul grejj och Lilly får vattenvana vilket jag anser är jätte viktigt. Även här är det stor skillnad på barnen, Lilly njuter när man duschar hennes hår och Charlie gallskriker. Lillys kompis Adrian som föddes dagen innan Lilly går i samma grupp och det är så kul att se dem tillsammans, de ler och jollrar mot varandra. De har ju verkligen följt varandra från start och man ser att de känner igen varandra. 
 
Lilly har stl 3 i Liberos Newborn blöjor nu. Hon har esskas nappar med böjd latex sugdel. Hon är fortfarande inte jätte förtjust i napp men tar den gärna när hon är trött. Hon tycker om när man sjunger för henne och ler och jollrar med. När man nynnar "trollmorsvisan", "videvisan" och andra godnatt sånger så somnar hon lättast. Hon tycker aldra bäst om att somna i magläge på sin pappas arm. Hon trivs även väldigt bra i bärsjalen och sover gott i den. 
 
Lilly helammar fortfarande och totalt vägrar flaska. Jag har pumpat och försökt på många olika sätt men hon bara skriker. Det är lite jobbigt då min mamma ska passa henne i några timmar nästa vecka. Men jag får amma precis innan jag åker så får vi se om hon blir hungrig under tiden jag är borta. Hon brukar inte äta särskilt tätt så jag tror att det klarar sig. Vi har inte börjat att ge henne annan föda ännu. Jag vill vänta lite till, Charlie började vi ge i denna åldern men han var ju också mycket längre fram i utveckling och så mycket större och behov utav mer mat. Vi funderar på att vänta en månad till men vi får se, det är ju väldigt spännande och kul att se hur de reagerar när de får smaka annan mat. 
 
Lilly tycker om att ligga på skötbordet och titta på mobilen, då skrattar hon och jollrar till djuren som snurrar runt. Hon tycker även att det är kul att ligga på mage på golvet, hon har nu lyckats med att snurra runt i magläge när hon ligger på golvet och kan förflytta sig en bit. 
 
Sammanfattningsvis så är Lilly en nöjd och glad bebis. Hon är väldigt lätt att ha och göra med. 
 
 

Massvis med bilder.

publicerat i Charlie 3 år, Lilly 3-4 månader;
Det är ingen nyhet att jag tycker om att fotografera och jag vill gärna dela med mig utav en del av bilderna här på bloggen. Så här kommer ett gäng bilder! Några godingar från Lillys första tid i livet, kan inte fatta hur fort allting gått och så mycket hon har växt. Helt otroligt att hon var så liiiiten!! <3 
 
 
 

Shopping

publicerat i Charlie 3 år;
 
 
Igår lämnade jag Charlie på dagis och åkte till Nova Lund med Lilly. Jag skulle kolla efter trosor, strumpor, tröjor, pyjamaser och skor till mig. Mina kläder är så utslitna och äckliga efter graviditeten. Behöver byta ut i princip hela garderoben - billigt ju...
 Och jag gillar inte ens kläder till mig själv. Som det är nu så använder jag bara Molly Jeans från Gina tricot och en sunkig amningströja. Jag har alltid bekväma fula tant trosor och amningsbh. Försöker tappa en hel del graviditetskilo så jag kan kännaig bekväm igen. Det tar ju sin lilla tid! 
 
Det började ju bra när jag la över 600:- på Lilly i första butiken. Hehe men jag har sålt mycket på tradera nu så då får jag köpa mer till hennes växa låda :) hittade massor med fina plagg som kommer bli favoriter!! Hittade äntligen en overall på nameit till henne som jag har letat. 
Hittade kallingar med hjärtan på till Pontus på kappahl och med spindelmannen på till Charlie på Lindex! Så jag hade nöjda killar här hemma också. Jag lyckades hitta trosor och och strumpor till mig själv på Lindex och kappahl. Jag hittade så mycket fina barnkläder denna gången - affärerna har fått in många fina vår favoriter! Synd att man inte har mer pengar 💵 hehe 😊 
Tog en fika och ammade Lilly innan jag körde till biltema och köpte en grej till Pontus. 
Jag och Lilly hade en super mysig dag! 
 
 
 

Lillys dop

publicerat i Charlie 3 år, Lilly 3-4 månader;
Lilly döptes i Södra åsums kyrka den 6/2- 2016 Hennes fullständiga namn blev LILLY Siri Cecilia Ranvide. 
Lilly för att vi båda var och är väldigt förtjusta i det namnet, vi hade redan det på vår namnlista när Charlie låg i magen. Siri är efter min gamla mormor som tyvärr gick bort 20/6 2013. Cecilia är efter min mamma men både min syster och min brors fru heter Cecilia i mellannamn så det är lite roligt! 
 
Vi valde att beställa smörgåstårta från ingelsta kalkon att bjuda på också gjorde jag tårtorna själv. Jag bakade alla tårtbottnar, gjorde all fyllning och figurerna till att dekorera tårtan med. Soockerpastan och marsipanen köpte jag dock. Jag gjorde också blomsterdekorationer att ha på borden och köpte fina muffinsformar som vi la ahlgrensbilar i att ha som dekoration och lite gott att mumsa på i ev väntan mellan rätterna. Vi beställde lite fina blomsterdekorationer utav Pontus brors tjej som har en blomsterbutik i växjö - Blomstra by Emma heter den! Min mamma fixade även hon 3 krukor med blomsterdekoartioner. Jag blev så nöjd med allt fix och alla fina saker vi fick till! Vi hyrde lokal av kyrkahus där vi var dagen innan och förberedde. Vi passade på att äta pizza där på kvällen i lokalen mellan allt fixande! :) Jag passade på att ta en hel del bilder på barnen innan dopet.
Det hände dock en liten olycka precis när vi skulle åka från lokalen till kyrkan, vår lilla prinsessa bajsade ned sig totalt och både den vita kortärmade bodyn och de vita strumpbyxorna var totalt nedbajsade. Det var bara att ta ett djupt anndetag också fick Pontus åka hem och hämta en ny ljus body. Tyvärr hade vi ingen mer vit kortärmad så det fick bli min gamla body som jag hade när jag var liten. Vit med blommor på men det syntes sån tur var inte igenom klänningen. 
När vi var i kyrkan så sprang Charlie runt och hoppade och klättrade överallt. Men när själva Cermonin var så skötte han sig jätte bra, visst gick han runt lite men han satt även och var ur gullig när han tittade i psalm boken, han var så stolt när han och My hällde upp vattnet i dopfundet. My och jag fick läsa varsen text. Det var lite roligt när vi skulle säga Lillys namn för jag trodde att Pontus skulle säga det och han trodde jag skulle säga det så när jag sen skulle säga det så sa jag det i helt fel ordning. Så alla fick verkligen sig ett gott skratt - men det är ju så vår familj är! En riktigt Cirkus, vi är långt ifrån perfekta. 
 
I kyrkan hade det börjat med en ny sak, det var att man fick en dopängel som de hängde upp i enn kvist i kyrkan och sedan skulle vi bli nbjudna till en dopgudstjänst där vi skulle få den lilla fin ängeln och vi var först ut att hänga dit Lillys ängel. 
 
Jag är  väldigt nöjd med dagen och är otroligt tacksam för alla som kom och för all hjälp vi fick under dagen. Jag är också väldigt tacksam för alla fina presenter barnen fick. Vi passade på att fira Charlies 3års dag i samband med dopet vilket blev väldigt bra. Charlie fick mycket uppmärksamhet vilket han älskar. Det är väldigt skön för än så länge har det inte varit någon svartsjuka mot Lilly alls. 
 
Vi fick en del bilder tagna med vår kamera med kvalitén blev sådär så jag hoppas på att kunna lägga ut ett till inlägg med fler bättre bilder :) 
Fyllningen i tårtorna är hallonmousse och Dumlefluff, Jag tyckte själv att de blev otroligt goda så den kombinationen blir det fler gånger! 
När vi åkte mellan kyrkan och Lokalen fick Lilly ha på sig en angora mössa som gått i släkten på mammas sida :) Den syns på bilden där hon sitter i bilstolen. 
Lilly var nöjd hela tiden i kyrkan och somnade lagom till själv cermonin, vaknade till när prästen tog vattnet på  och gnällde för att sedan somna om direkt igen. Hon sov större delen av festen men vaknade lagom till present öppningen. 
 
Hon fick massor med fina saker bla två sänglampor med hennes namn på, en stol med hennes namn på, en dockvagn med hennes namn på, halsband, armband, kläder och mycket mycket mer. Hon fick så mycket fina saker - kan inte tacka nog för alla fina människor som våra barn har runtomkring sig! 
 
 
 

Cirkus Ranvide på vårdcentralen

publicerat i Charlie 3 år;
Idag har vi fullt upp. Lillys dop är imorgon och alla tårtor ska göras klara och dukningen ska fixas.
Lilly och jag var på babysim i morse. hon fick prova på att dyka idag och var så hima duktig! Hon älskar verkligen att bada vår lilla tjej <3 Hon skiner upp var gång vi är på badhuset. De erbjöd oss som går där nu att ha förtur på nästa kurs så det är jag väldigt sugen på att haka på! 
 
Mitt i alla dopförberedelser så hade vi en tid bokad hos dietisten med Charlie. Han får numera inte äta något mörkt bröd eller knäckebröd och ska ha extra fett i maten. Men till vår härliga cirkus! 
När vi kom till vårdcentralen så var receptionen stängd fram tills 5 min innan vår tur. Så vi satt i entrén och väntade, där fanns en klocka man bara ringde på om man skulle till tandläkaren och en som man bara tryckte på vid akuta fall. Charlie tryckte först på den till tandläkaren så de kom o undrade om vi skulle dit.. sen tryckte han på akutklockan då kom en springande o undrade vad som hade hänt.. jag fick ett fram "oj förlåt, det var min son..." Helt plötligt säger Charlie "mamma jag är kissig" Då kände jag paniken sprida sig i mitt ansikte då där inte fanns någon toalett! Tillslut fick vi komma in, då hör jag hur Lilly börjar bajsa och precis då drar Charlie ut 2 lådor med leksaker som jag fick städa upp och just precis då kallas vi in. När vi är inne hos dietisent är det rummet för diabetiker så där fannns massor med små smala nålar och andra små pryttlar som små Charlie fingrar inte ska röra men det gjorde dem så hela samtalet lät "hur ser hans dagliga intag, nej rör inte den, lägg ned den, nej banka inte i väggen, lägg ned skohornet, ja hans dagliga intag var det"... Dietisten kom av sig konstant och Charlie höll på att välta kontoret, mitt i allt ritade han sin första huvudfoting!! :D Och Lilly skrek eftersom att hon hade bajsat. Charlie bankade så mycket i väggen att läkaren intill kom in och undrade vad som hände. 
Dietisten sa att hon tyvärr inte vet så mycket om toddler diareé, konstigt för det gör ingen annan i heller!! Men hon hade tydligen läst på så mycket fett och lite fibrer blir det! 
 
När vi ÄNTLIGEN kom ut från dietisten så kunde det inte bli mer svettigt trodde jag ja... Gick in till toan så Charlie fick kissa och Lilly skulle få en ny blöja. Tyvärr fanns det inget skötbord, alltså vilken vårdcentral har  toa utan skötbord!!!?? La Lilly på golvet på Charlies Jacka, Charlie kissade och passade samtidigt på att sätta igång larmet... Efter många om och men lyckades jag stänga det men lät dörren glänt ifall någon skulle komma efter att han utlöst larmet... Men de hade sett oss gå in så de förstod.. Tog av Lilly blöjan och just då gick en sköterska förbi med material och började fnissa , jag vände mig om och såg Charlie med toaborsten i toaletten.. Bad honom tålmodigt att sätta tillbaka den och han påbörjade detta men istället för att ställa tillbaka den så började han att torka golvet med den. När jag väl fått den ifrån honom och fortsatte byta blöja på golvet på Lilly så ser jag hur han börjar rota i soptunnan och får upp en liten mugg och tänker ta vatten i den. Jag flyger upp och tar den ifrån honom och ger honom en ren mugg med vatten i. Lilly blir rädd och jag genomsvettig. Helt plötligt börjar Charlie gapskrika att han vill gå ut och jag försöker snabba mig och klä på en ilsken Lilly som inte alls är med på noterna längre. 
 
När toalettepärsen äntligen var slut och jag fick med mig två hyffsat nöjda barn ut så ser jag hur alla i väntrummet ler och nickar förstående och medlidande åt mig, jag går förbi rummet med sköterskorna som ger mig stora leenden och en säger "du har en ängels tålamod" Just då bara log jag tillbaka och sa "Trevlig helg" Men jag skämdes ihjäl och kände bara "Hej hej här kommer vi Familjen  Cirkus Ranvide!- vi hörs, syns och får andra att känna sig goda till mods! 
 
Livet är alltid väldigt intressant med barn!