tandläkaren

publicerat i Charlie 3 år;
idag åkte vi till tandläkare med Charlie, ett helt vanligt årligt besök. Först fick vi sitta ovh vänta en vart extra och Charlie höll på att välta halva väntrummet, tyckte på alla knappar han hittade, drog ut alla skoskydd och kastade ut alla tidningar på golvet suck. Han är en liten energitjuv, tur att hans syster än så länge är vädigt lugn *peppar peppar ta i trä* Han ville först inte gapa men de hade en mjukis krokodil med människotänder, såg riktigt creepy ut men Charlie tyckte att den var rolig så till slut slappnade han av och kunde visa att där inte var några tandtroll. Han vänstra tand där uppe framtill är lite missfärgad. Jag har tyckt att den blivit det på sista tiden, troligen så har lite nerver dött där då ha slått i tänderna 2 gånger. Vi ska bara ha lite extra koll på den. Inga hål och fina tänder. Trots att han går på astma mediciner och inte dricker mjölk så han och vi föräldrar fick MVG! :D 
 
Sen körde vi till Ystad då Pappa Pontus hade ett jobb där, så vi fuskade lite med maten och köpte lite mat på burger king och körde bort med till Pontus. Kul att få se hur det fungerar med hans jobb men gud vad kallt det var! Charlie lyckades så klart att kasta ut Pontus dricka suck.. Men eftersom att jag är världens bästa flickvän (även om han själv aldrig kan utrycka sig så hrmm..) så körde jag och handlade mat och köpte då en ny dricka och körde och lämnade innan jag körde hem. 
 
Under hela tiden sov Lilly. Hon sov i nästan 4 timmar innan vi kom hem och då vaknade hon för att äta, få ny blöja och vara vaken i ca 30 minuter och nu sover hon igen. Hon sover vädligt mycket fortfarande men det gör inget, då lyckas jag få gjort saker här hemma. Imorgon hoppas jag på att kunna vila en stund. 
föresten så sitter Charlie såhär bra i sin bilstol bakåt, jag hoppas på att han kommer kunna åka bakåt länge. Tyvärr är han en stor kille och stolarna går bara upp till en viss vikt, nu minns jag inte exakt vad just denna stolen går upp till dock. 
en mammaselfie - jag behöver verkligen klippa mig!! 
Charlie är en toppenbra storebror. Han är verkligen fin med Lilly <3 
 
 

Charlie 3år!!!

publicerat i Charlie 3 år, Lilly 2-3 månader;
i Lördags fyllde vår lilla stjärna hela 3 år. Tänk att det är 3år sedan jag blev mamma! Tiden har gått så himla fort! 
Han är så himla smart och påhittig vår kille. Trotsig ända ut i örsnibbarna men så empatisk och underbar! <3 Han tänker alltid på andra och även fast han är hårdhänt och flaxig så är han så himla go. Han kramar och pussar på sin lillasyster och ska gärna ha henne nära. Det bästa är om hon är i nestet brevid honom på golvet när han leker. Han vill gärna att hon badar samtidigt som han och det är viktigt att hon alltid är med oss. 
 
Han är numera torr på dagen! JIPPI!! Visst sker det någon enstaka olycka ibland men jag tycker verkligen att han är super duktig med att springa på pottan, dock så har han kommit på att han absolut INTE kan ta på sig kallingarna och byxorna efter att han varit på pottan. Han kör mycket med det just nu "jag kan inte gå, jag kan inte ta på mig osv.." Jag har en teori om att han vill ha uppmärksamhet och därför gör så, lilla fjantungen <3
 
Han tycker om att klippa naglarna och att borsta tänderna, han älskar mackor med nalle skinka, nuggets, gurka och mjölkchoklad. Han äter gärna inte kanten på mackan. Han tycker om att pyssla och han målar gärna men inte så länge. Han vill gärna hjälpa till med allt.
 
I lördags fyllde han som sagt 3år. Vi lät honom öppna paketer på morgonen. Han fick en docka så att han kan byta på den och låta den på gå på potta osv när vi tar hand om Lilly, den kan äta, kissa och går att bada med. Han fick bilar, en biltrailer, lego och ett stort tågbanebord. Tågbanebordet var väldit poppis! Sen åkte vi till Lågedammsbadet i hörby och badade. Lilly sken upp som en sol när hon såg var vi var någonstans, hon blev överlycklig! Charlie badade massor och hade super roligt. Han lyckades att komma under vattnet en gång och han blev inte ens rädd. Jag däremot höll på att få hjärtat i halsgropen. Puffar på armarna vägrar han fortfarande. 
 
Sen åkte vi hem och städade och förberedde för vi hade bjudit in mormor och morfar, farmor och farfar, My, Tino och ga mormor och ga morfar på Tacos och lite tårta. Jag provbakade inför dopet och tur var väl det för denna blev aldeles för kompakt och inte alls sådär luftig och god som jag ville ha den så jag ska provbaka andra recept nu i veckan. Charlie fick massor med fina presenter, kläder, lego spel, pussel, actionfigurer, ett glas med spindelmannen på, pysselsaker och en spindelmannenpyjamas. Charlie var super nöjd med alla sakerna och sken upp som en sol när han fick actinonfigurerna. 
 
På natten lagom i tid till när han föddes 23:04 skickade vi iväg en rislykta för att gratta vår fina son, Charlie sov tyvärr då. Men det var väldigt mysigt och betydelsefullt för oss. Vår stjärna 3 hela år! 
 
Jag tror att Charlie var väldigt nöjd med dagen, det var jag och Pontus i varje fall.
 
 

Babysim

publicerat i Charlie 3 år, Lilly 2-3 månader;
För 2 veckor sedan började vi på babysim med Lilly, gud vad roligt det är! Jag är så glad att vi lykades få till det så att vi kunde gå med Lilly. Med Charlie så tyckte jag att det var alldeles för dyrt i ystad och det enda andra jag hittade var utanför malmö och vi hade bara en bil då och den hade Pontus till jobbet. 
 
Första badbesöket kunde Pontus vara med, gud vad jag är glad för det! Jag tycker det är super kul när Pontus också kan få vara med och göra roliga saker med barnen. Där var förvånandsvärt många pappor, super roligt! Vi badar i hörby på lågedammsbadet och där finns tom ett omklädningsrum för man och kvinna tillsammans, super praktiskt när man har en bebis med sig. Det omklädningsrummet har de dock bara öppet när det är barnsim. Man duschade dock var för sig. 
 
Första gången så sjöng vi först en ramsa som handlade om vad de kunde göra,tex Lilly kan plaska, snurra, hoppa osv också skulle alla de andra härma :) Sen fick de ligga i magläge också höll man dem undermarna och fram vid huvudet så fick de simma också sa man "simma, simma, simma" så de ska koppla de orden med att sprattla med benen. Lilly fattade galoppen väldigt fort! De fick även ligga på ryggen en stund då skulle de antingen ha öronen ovanför vattnet eller under vattnet. Det uppskattade Lilly inte så värst. 
 
Vi använde en badbyxa som håller bajset inne, de rekomenderade oss att ha sån också hade jag två handdukar med mig till Lilly med tanke på att det kan ske någon olycka. Jag tog med mig babyskydde i som jag kunde sätta henne i efter att vi hade badat under tiden jag sköljde av mig. Fungerade utmärkt. Det är vädigt bra där för det finns skummgmmiskötbäddar som man lägger på golvet och kan byta om på bebisen på. 
 
Andra gången sjöng vi bä bä vita blubb, så när man skulle sjunga sista ordet i meningen så gick man ner i vattnet och bubblade med munnen i vattnet, det tyckte Lilly var super skojj. Sen fick vi gå in i en ring så att bebisarna fick titta på varandra och plaska lite mot varandra. Efter det så skulle vi "dyka" vi tog vattenkannor och hällde nätt över bebisens huvud också sa man "nu dyker vi" de orden ska vi sedan använda när vi lär bebisen att dyka. Ledaren berättade att bebisar har något som gör att de automatiskt stänger näsa och struphuvudet när de kommer under vatten, detta har de tills de är omkring 6 månader. Lilly strcker ut tungan var gång jag häller vatten över henne, skruttan. Hon blev inte upprörd men hon tyckte nog inte att det var det roligaste vi gjorde. Sen sjöng vi hjulen på bussen och gjorde rörselser med bebisen till den. Efter det fick alla barnen mötas i ringen igen och säga hejdå. 
 
 

strumpor

publicerat i Charlie 2år, Lilly 2-3 månader;
Idag körde vi till ystad då båda barnen är i stort behov utav strumpor. Lillys är i princip alla för små. Hon behöver 13/15 nu men de sitter perfekt så hon går nog snart över till 16/18. Charlie har stl 27/28 nu, helt galet! Blev så paff när jag skulle köpa skor till honom och fick gå upp 2 storlekar! Vad hände där liksom!? I varje fall så var vi inne på Kappahl, Lindex, H&M och Åhlens. På alla ställena var det extremt dåigt utbud av strumpor överlag! På Lindex hittade vi några till Charlie i varje fall och på Åhlens lyckades jag hitta några till Lilly men inga jag var överförtjusta i direkt. Så himla dåligt att utbudet av just strumpor var så glest när det är vinter! Undra om vi hade riktig otur och att de inte hunnit plocka fram de nyanlända kläderna ännu eller något. Lilly behöver fortfarade fler strumpor, Charlie klarar sig nog ett tag på de han fick.
 
Jag själv skulle också behöva strumpor. Inte av den anledningen att de blir för små utan de slits. Jag vet inte hur många par strumpor jag kastat på senaste tiden. Snart ekar det hel tomt även i min strumplåda. Jag sa pikande till Pontus häromdagen att vill du vara romantisk och överaska mig med en liten gåva så hade jag blivit väldigt glad om jag fick några par stumpor hahah. Vet inte om han tog mig på allvar eller ej. 
 
 

Lägg till fisk/skaldjurs-allergi

publicerat i Charlie 2år;
För någon vecka sedan var vi ju på barn i ystad och tog nya prover på Charlie då han aldrig blir riktigt bra i magen. Idag fick vi sista provsvaret - det visade ingenting. Tillbaka på ruta 1 - de säger att han toddler diareé, vilket inte går att göra något åt utan hn får ha det så tills han är över 5år gammal då det ska bli bra av sig själv, kul! 
Men idag åt han fisk/skaldjur och efter bara några minuter blossade hakan, läpparna och kinderna upp och blev helt röda! Imorgon ska jag ringa barn i ystad igen och berätta om detta. Pontus är ju fiskallegiker likaså hans mamma så det är inte alls omöjligt att Charlie också är det. Sån tur var så gick rodnaden ned efter en liten stund. Jag tvättade av honom runt munnen ordentligt.
 
Jag har tidigare reagerat på att hans avföring luktat mycket fisk och varit lite annorlunda i konsistensen när han fått fisk på dagis men hans mage är ju som den är så jag tänkte att det bara råkade bli så pga det men det kanske är så att han reagerat med symtom från magen också. Vi äter ju så sällan fisk hemma så jag har inte tänkt på det innan. Det är bara jag som brukar ta fisk/räkor och då äter Pontus och Charlie annat. Vi får se vad de säger på barn när jag ringer dit imorgon. 
 
 
 

Lilly 2 månader

publicerat i Charlie 2år, Lilly 2-3 månader;
Igår blev Lilly hela 2 månader och idag har vi varit på bvc. Lilly är 8veckor och 6dagar. Hon väde 4900gr och var 57cm lång. Jag trodde att hon hade gått över 5kg men tji fick jag :D för 2 veckor sedan märkte man en markant skillnad i hennes stadighet, hon kan hålla huvudet uppe en liten stund och är inte lika sladdrig längre. Senaste dagarna har hon även börjat att hålla upp huvudet när hon ligger på magen. Jag tycker att det är så otroligt gulligt när de ligger på magen med huvudet upp och tittar sig storögt omkring! 
 
Lilly var 6veckor och 3dagar när jag fick första medvetna leendet. Helt underbart! Men sen har hon varit snål! Man fick vara glad om man lyckades locka till sig ett litet snabbt leende. Däremot var hon otroligt duktig på att bara le med ögonen. Hon har otroliga minspel den här damen! Först log hon bara med ena sidan åt gång haha men sen igår så har hon börjat le med hela ansiktet och ler mycket! Det var helt otroligt idag när jag satt med datorn och Lilly precis hade vaknat så kallade jag på Pontus och han kom in och pratade med mig, han stannade upp mitt i en mening för Lilly sken upp som en sol när hon såg och hörde honom! Det var ett så kärleksfullt tillfälle. Helt underbart att se att en så liten bebis kan känna igen sin pappa och bli så glad när han kommer. Jag är så glad att Pontus har varit hemma den här första tiden med Lilly och kunnat bonda så mycket med henne som han gjort. Jag tror att Potus också är glad över det. Både Charlie och Lilly har kommit väldigt nära Pontus och det är så himla viktigt! 
 
Lilly har rätt känslig hud, blir lätt torr, speciellt på ögonbrynen. Hon får även rejäla vätskande blöjeksem. Stackaren har ärvt mammas tråkiga hud. Så idag fick vi en kortison salva till Lillys rumpa och snippa. Hoppas att det hjälper! Det ser ut att göra otroligt ont men vår tjej är så nöjd i princip hela tiden så hon verkar konstigt nog inte påverkas av det. Hon är verkligen en nöjd bebis. Hon gnäller i princip bara när jag har ätit lök för då får hon magknip och när ytterkläder tas pås - mössa är fruktansvärt! och när hon ska sitta i bilstolen för den är verkligen inte populär! 
 
Lilly sover mestadels fortfarande. Hon sover hela nätter, vaknar en kortis för att äta och somnar snabbt om. Hon är en riktig sjusovare också. imorse gick vi upp vid 8 men Lilly vaknade inte förens kl 11. Vi har inga rutiner alls på henne som det är nu. Hon får sova när hon vill, får bytt blöja när det behövs och får äta när hon är hungrig oavsett var vi är. Jag ammar där jag står och är stolt över det. Är mitt barn hungrigt så får hon mat oavsett om vi är ute på promenad eller bland tacohyllorna på Willys. Jag helammar och är otroligt glad över att amningen fungerar så bra även denna gången. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det går framåt

publicerat i Charlie 2år;
Dagen efter jag skrev mitt andra inlägg om Charlies potträning så fick vi ett stort genombrott! Han sprang till toan själv och gjorde nr 2. Han hade då både byxor och kallingar på sig så det var verkligen super stort för oss och det var precis som att spärren släpptes då. Sen dess har han haft kalsonger hela dagarna Det har skett någon enstaka olycka men överlag så säger han till i tid och är super duktig!
 
Han börjar på dagis igen nästa vecka. Jag är lite nervös över hur det ska gå då. Han kanske är så upptagen av att leka så han glömmer att gå på pottan. Men visst bör väl förskollärarna vara vana vid att det kan ske olyckor sådär i början? Jag vet inte varför men jag tycker att det känns lite pinsamt och jobbigt. Jag tänkte ta med en hel del extra käder ifall att olyckan är framme. 
 
igår skulle vi gå ut på promenad. Pontus tänkte inte så långt så han klädde bara på Charlie alla ytterkläder också gick vi ut, vi han knappt gå 20 meter innan Charlie säger något. Jag tyckte det lät som att han pratade om pizza så jag sa bara nej vi ska inte äta pizza idag. Då skriker Charlie "Jag glömde kissa!!" så det var bara att vända och springa in och dra av honom allt igen och låta honom kissa! Sen gick vi en promenad på 1,5h och ingen olycka skedde! *stolt!* 
 
Igår började han med att gå upp och kissa på natten också! Han har inte haft en torr blöja på natten ännu men det får ta sin tid. Man får ju börja någonstans. Alllt gick så snabbt från den dagen då man märkte att han mognat och förstod att man ska gå på pottan! Han är verkligen super duktig. Känns skönt att det äntligen går åt rätt håll!