En härlig dag

publicerat i Charlie 1 - 1,5år;
Jag bloggar ju inte så ofta längre men när jag har tid så passar jag på. '
 
Idag har jag, Pontus, Charlie och hundarna haft en riktigt mysdag. Det har verkligen varit underbart väder! 
Först åkte vi och köpte glass och sen vidare till snogeholm och skulle ta "vår" grillplats men såklart så hade någon hunnit före så vi körde runt lite innan vi hittade en bra plats för oss. Där passade vi på att grilla och Wilma fick bada. Charlie ville tvunget bada han också men jag lät honom bara doppa fötterna, då började han gråta för han upptäckte ju hur kallt det blev! Knasiga busunge :D Vi hade super mysigt där och solen sken. Jag knäppte en hel del bilder.
 
Sen bestämde vi oss för att åka vidare till Sövde där vi träffade på en annan liten familj som hade en tollare så då lekte Wilma och Tollaren med varandra och badade massor ihop innan vi gick vidare. Vi gick en bra runda runt sjön för att sedan gå tillbaka. När vi kom hem var hundarna jätte trötta. 
 
Vi passade även på att göra tråkgöra som att betala räkningar och rota fram lite i förrådet som vi ska sälja. Vi letar ju hus och har hittat ett som vi är jätte sugna på. Vi ska dit på fredag igen och titta. Skulle vi inte hitta något dåligt då så lägger vi ett bud!! iiie!! :D Hoppas verkligen vi får detta huset och att allt är så bra som det verkar. Så i varje fall så ska vi flytta tillslut så vi försöker att sortera ut lite saker vi inte har någon nytta av. 
 
kallt om fötterna!!
Pontus smygfotade mig XD
min lilla hjulbening <3
Nelly med den skadade tassen
Mini slår ju sig för jämnan så han har alltid blåmärken överallt stackarn. men han är väldigt nyfiken och har alltid väldigt brottom vilket gör att han ofta slår sig. Men han blir bara ledsen en kort stund. Sen är det full rulle igen. Min älskade skatt. Nu ikväll somnade han i min famn och det händer inte ofta nu förtiden. <3
 
 
 
 

Kameran

publicerat i Charlie 1 - 1,5år;
Har använt min kamera rätt mycket på sista tiden. Jag älskar att fotografera men är dålig på att redigera bilderna så blir bara helt vanliga bilder. Men det är roligt ändå. Jag var nere en kväll och fotograferade vårt hus och dagiset. Charlies fröknar ska få bilderna sen :) 
Här är lite av de bilderna. 
 
 

Lite tid över

publicerat i Charlie 1 - 1,5år;
Har en liten stund över så tänkte att jag kan lägga upp lite bilder :) 
 mys framför tven imorse
Klubba i badet.
 Lek på kompassen
stök
 lite städat i varje fall. Charlie har inget eget rum så han har alla sina saker i vardagsrummet. Det kan bli väldigt kaosartat ibland. Längtar tills vi hittar vårt hus! Vi ska titta på nr 14 idag.
 vill ha frukt
 äter mjölkfri yoghurt
 vår lilla påskguubbe
 
 

Påsken 2014

publicerat i Charlie 1 - 1,5år;
Jag tänkte berätta lite om vår påsk. Pontus åkte upp till växjö och var hos sina föräldrar för att sedan åka vidare till jönköping och Elmia för att titta på bilar. Jag och Charlie stannade hemma för att sedan åka och fira min mormor som fyllde år och för att ha påskfirande. 
 
 
Först åkte jag och Charlie till buslandet så han fick leka av sig det tyckte han verkligen om. Det är ett av hans favorit ställen! Där får han frihet och jag behöver inte säga nej hela tiden. kan bara släppa honom och låta han leka hur mycket han vill. Den här gången vågade han hoppa lite stutsmatta det har han inte vågat innan. Ruschkanor är bland det bästa han vet och ska helst åka de längsta! *läskigt!* (han får såklart inte åka själv!) 
Sen åkte vi till ett köpcentrum för att jag skulle handla kläder till mig själv nu när jag har gått ner en hel del i vikt. Allting är ju för stort!? :O :D Men som vanligt så kom jag ut ur affärerna med 2 par byxor, en tjocktröja, en pyjamas till Charlie! och inget till mig. 
 
Sen åkte jag och Charlie för att kolla skor men jag tyckte inte att där fanns några som passade bra till Charlie så vi skippade det hela och åkte till mormor och morfar istället. Vi åt god mat, fick lite roliga påskägg, Charlie fick russin och lego i sina påskägg. Charlie lekte massor och var överallt! Gick gick bort till en lekplats så Charlie och hans kusin fick leka av sig lite. Charlie ville mest gunga. 
 
Sen tog jag bilen hemåt och la mig direkt jag kom hem, Charlie hade redan somnat i bilen.
 
måste stå på pall för att se ordentligt på TV.
min bror
<3 mormor
mormor och moster Eppe (mormors syster)
kusinerna <3
morfar (min pappa) och Charlie
 
 
 
 

Stranden

publicerat i Charlie 1 - 1,5år;
idag följde vi med min mamma ned till husvagnen i ystad. Först var vi där och fikade, lekte på lekplatsen och hade allmänt mysigt. Sen åkte vi och köpte mat som vi tog med oss till stranden. Wilma fick bada och de andra hundarna fick springa runt och busa. det var jätte fint väder coh super mysigt. Nu sover snuttisen i sin säng så jag passar på att blogga lite. sen blir det städning och matlagning. Det är en mamma och Charlie helg nu så vi ska mysa massor! 
 

gunga

publicerat i Charlie 1 - 1,5år;
jag jobbar och bloggen hamnar lite åt sidan. men nu tänkte jag skriva lite. charlie har börjat vilja gunga storbarns gunga och vilken balans!!! han har även börjat säga massor med nya ord. kaka, nappen, hej hej, mamma, pappa, jaa, lampa, dää är bara några av orden. han visar var nappen är! det var så roligt när han gjorde det första gången. vi var hos mina föräldrar och pontus gick ut för att lämna något i bilen då blev charlie jätte arg för att han inte fick följa med. han stod vid dörren och grät så tog jag upp honom och sa stessat var är nappen nu då. dää sa han då och pekade, slutade gråta och visade tydligt var den låg. jag bara stirrade på honom innan jag tog upp nappen. nu börjar han förstå vad man säger. det är så himla häftigt. man kan fråga honom om han vill ha mer, äta, bada osv och oftast svarar han, nickar eller vickar på huvudet.

igår pysslade jag lite. gjorde halkskydd på hans strumpor. :)


1 år sedan

publicerat i Charlie 1 - 1,5år;
Idag är det 1års sedan Charlie döptes! Det var en så fin dag! Släkten var samlad och alla verkade ha jätte roligt. Charlie skötte sig exemplariskt och allt var så perfekt det bara kunde vara. Minns tillbaka med stor glädje! 
 
 
 

Komjölksprotein allergiker

publicerat i Charlie 1 - 1,5år;
Förlåt att jag inte skrivit på länge, jag har helt enkelt inte haft tid/ork att skriva men nu har jag en liten stund över och känner att jag måste skriva av mig lite. 
 
Häromdagen fick jag ett meddelande på facebook av en kvinna jag känner genom en förening. Hon gick på om att Charlie alltid har napp? (Genom att bara se mina facebook bilder..) Hon gick på om att det inte var bra för hans tänder osv. Jag blev så irriterad, han är 14 månader gammal och använder nappen som tröst och mys. Han har ingen napp när han leker utan den har han när han är trött, sitter i bilen eller ska sova.Jag känner att eftersom att jag är så ung så får jag ofta påhopp om sånna här löjliga saker men för mig är det ganska stort. jag blir sårad för det känns som att folk inte tror att jag kan ta hand om mitt barn och att jag inte kan göra det som är bäst för honom. 
 
Jag har ju ett bra tag, i princip sen Charlie slutade amma och började äta vanlig mat misstänkt att han inte tålde mjölk. På bvc har jag fått till svar var gång jag tagit upp det att vissa barn har snabbare magar än andra, han kräker pga slem när han är förkyld, han växer och håller vikten som han ska osv osv  Det har fått mig att tveka men jag bestämde mig för att köpa mjölkfri välling och en dag missade jag köpa ny och tänkte att en flaska vanlig välling gör väl inget men han kaskad kräkte efter en timme och sen fick han feber och blev jätte dålig i tre dagar! Av bara en flaska vanlig välling!, då fick jag nog och började ringa runt. På vårdcentralen var de ganska otrevliga mot mig och skickade mig till min bvc sköterska, efter att ha ringt henne och pratat in så ringde hon upp flera timmar senare och hon sa som hon sagt innan men denna gången var jag otroligt bestämd och krävde provtagning på honom! fyra dagara senare åkte Pontus med Charlie och tog blodprov.
 
Vi fick sedan vänta i 2,5 vecka innan Pontus ringde och efterlyste provsvaren, tillslut fick vi dem. Komjölkprotein allergiker. Då kände jag bara, gud vad rätt en mamma kan ha och så sjukt att sjukvården inte kan ta en förälder som är så säker på sin sak på allvar. En annan sak som hör till är ju att jag själv var komjölksprotein allergiker som liten och då är det större risk att barnet får det, inte ens detta gjorde att de lyssna mer på mig. 
 
Men nu fick jag verkligen bekräftelse på att jag hade rätt hela tiden. Detta blir ändå väldigt omvälvande för oss. Jag har alltid slarvat med min allergi men jag är inte alls så känslig längre och kan därför göra det. Men nu måste vi ju vara super nogranna. Bara det där att inte kunna ta en mjukglass tillsammans, ge honom en riskaka med smak osv. Där är ju mjölk i så mycket som man inte tänker sig att det är det i också. 
 
Men vi ska få remiss till en dietist som ska hjälpa oss att lägga upp en matplan för vår lilla prins. Jag hoppas att hans sömn, mage och allmänt mående kan bli bättre nu. Foto: Titta mormor min nya napp!