Vecka 27!!

publicerat i Graviditet 13-26 veckor, Graviditet 27 veckor --> BF!;
Oj vad tiden går, Jag känner min lille killes rörelser varje dag. Igår kunde Pontus för första gången se hur lillkillen sprallade i magen, hela magen hoppade till, och som vi fnissade! Gud vad vi längtar nu! Går upp en gång per natt just nu och det brukar vara runt klockan 2 varje natt. Foglossningarna kom som ett brev på posten igår efter att ha varit frånvarande ett tag och denna gången var dem mycket värre! Magen är gigantisk, jag börjar undra var detta ska sluta, min viktuppgång är just nu +14kg!!!! 
 
Lilla Hjärtat: Vikt: ca 1kg!!! Längd: ca 36cm. Det börjar bli trångt inne i livmodern. Foten är nu ca 4 cm, låret är ca 5 cm och huvudets diameter är ca 7 cm. Nu liknar barnet en tunnare, mindre och rödare variant av hur det kommer att se ut vid födseln. Bebisen kan öppna ögonen och se sig om, även om det inte finns så mycket att titta på inne i magen. Om förlossningen skulle sätta igång under den här veckan har barnet goda chanser att överleva, det kan andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk. Lungorna mognar allt mer - varje dag i magen gör stor skillnad för barnets mognad och förbättrar dess chanser att överleva om han skulle födas för tidigt.
 
Jag: Du kan känna att det spänner alltmer i magen allteftersom livmodern växer. Trycket mot blåsan ökar och ofta störs sömnen av att du måste gå upp och kissa. Kanske sover du oroligt, och drömmer mer än vanligt. Den tunga magen blir en belastning för ryggen. Nästan 50 procent av alla gravida har ont i ryggen någon gång och många av dem har det vid den här tidpunkten. Mellan fjärde och sjunde månaden brukar sexlusten öka hos en del kvinnor. Det kan bl a bero på att mer blod cirkulerar i kroppen - hjärtat pumpar 20 procent mer blod än normalt. Den ökade blodmängden gör könsorganen extra känsliga för stimulans. För andra fungerar sexlivet inte alls. Men behovet av närhet och ömhet brukar vara lika stort som tidigare - eller större. Mängden fostervatten har nu halverats, så det är lättare att se om det är en armbåge, en hand eller en liten fot som buffar på dig. Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det.

Kommentera inlägget här :