Massor med bus

publicerat i Charlie 7-8 månader;
Här hemma är det full rulle. Igår var Charlie överallt och ingenstans. Tyvärr har min snutt gått och blivit förkyld och fått feber. Imorse hade han 38,5 i temp. Han har fått lite alvedon men han verkar mycket slöare idag än vanligt. Näsan rinner för fullt också. Stackars liten. Så idag är det bara att stanna hemma, men vi hade inga andra planer ändå. Fast ikväll ska jag på zumba men då tar Pontus hand om Charlie. Jag har börjat träna en hel del nu. Går promenade var dag- olika långa. Tränar mamma/baby gympa på Tisdagar och Zumba på Torsdagar, känns riktigt skönt att göra detta, jag har gått ner till 75kg nu. Tänk att jag vägde 105kg som mest när jag var gravid! -30kg på 7 månader! Galet! 
Här kommer ett bildregn som vanligt. 
 

Reser sig

publicerat i Charlie 7-8 månader;
Den 23/8 reste sig Charlie mot saker för första gången och nu gör han det dagligen. Det är livsfarligt, han reser sig och sen bara tippar han åt vilket håll som helst. Han är helt galen min lilla unge. Men han kämpar verkligen och är jätte duktig. Är så stolt. Men jag tror att han är lite för tidig för sitt eget bästa, han kommer göra många vurper.
 

Tårta

publicerat i Charlie 6-7 månader;
Igår fyllde Pontus 21 år och då får man såklart äta tårta, Charlie fick självklart också tårta! Detta var första gången han åt det och han älskade det! Han åt lika mycket som jag gjorde!! Kladdigt blev det men barn ska få utforska, göra själv. Jag tror att om barn får prova mycket själv, bli smutsiga, kladdiga, slå sig, lyckas och misslyckas så utvecklas det och lär sig mycket. Om man som förälders hela tiden hjälper dem och gör allt åt dem är det ju svårt för dem att lära sig göra det själv. Vi kör på lära genom att göra här hemma, självklart med stöttning och hjälp. 
 
 

Bad i vasken

publicerat i Charlie 6-7 månader;
Ibland låter jag Charlie bada i vasken han älskar det men det är inte det lättaste. Först får man plocka undan allt inom 1,5 meters avstånd från vasken och när det är gjort så måste man lägga handdukar på hela golvet. Sedan fylla vasken med vatten och hämta schampo osv. Sätter i barnet, tar ur barnet och lägger på golvet, tar av mig alla kläderna som han skvätt ner. Står i underkläder och rättar till alla handdukar igen och sätter i barnet igen. Allt blir blött! Sen måste man passa hela tiden för han reser sig. Köket blir tvättat i varje fall ;) 
 

6 månaders kontrollen

publicerat i Charlie 6-7 månader;
Jag jobbade när Charlie skulle till BVC sist så min mamma gick med honom, så jag vet inte så mycket om vad de sa men han är väl framme i utvecklingen. Äter bra och verkar alltid väldigt glad och nöjd.
 
Vikt: 9,3kg
Längd: 71 cm
Huvudomfång: 44,5. 
 
På fredag blir han 7 månader, tiden bara springer iväg min stora fina kille. Som är helgalen nu. Vi måste köpa grind in till köket då han gärna kryper ut dit och badar i hundens vatten. Vi måste ha koll hela tiden då vi bor så dumt så det är svårt att baby säkra det helt. Längtar verkligen tills vi hittar någon annanstans att bo. Vi har letat i 6 månader men har fortfarande inte hittat vårt nya hem. 
 

Ledig dag

publicerat i Charlie 6-7 månader;
Idag har jag en ledig dag. Himla skönt. Charlie har busat runt massor på golvet. Jag har märkt att direkt jag lämnar rummet gallskriker han. Mammig som tusan, vill mysa massor. Jag tror att han saknar mig på dagarna. Jag saknar såklart honom jätte mycket när jag jobbar. Det känns som att jag missar allt när jag är iväg så mycket ifrån honom. Jag förstår verkligen Pontus. Han tycker att det är lite jobbigt att alltid behöva åka till jobbet och missa allt med Charlie. Själv har jag bara 6 dagars jobb kvar sen ska jag vara hemma med Charlie igen. 
 
Charlie kryper/krålar massor nu, han följer mig var jag än går. Han har kommit på att han kan dra ut lådor men roligast av allt är att sticka ut i köket och bada hunden vattenskål så vi måste köpa en grind nu så han inte kommer åt det haha. Busungen. Jag tycker att allt går alldeles för fort nu. Var tog min lilla hjälplösa bebis vägen? Nu har jag en stor kille som jag kan ta sig runt på egen hand! <3 
 
Laban stile! Hans snutte Laban är en av de viktigaste sakerna han har. Utan den blir det svårt att komma till ro så den får absolut inte komma bort! 
 
Påkommen! 
Det är en glad kille vi har.
 
 
 
 
 

Mindre av mig

publicerat i Charlie 6-7 månader;
För 10 dagar sedan började jag att räkna kalorier och att röra mig mer för att bränna kalorier efter tips från en på mammagympan. jag hade fastnat och gick inte ner mer, hade 6kg kvar till min målvikt. Jag var jätte skeptisk och trodde absolut inte på att det skulle fungera men vet ni vad, tio dagar senare står jag  -2,1kg på vågen!! Jag använder mig utav en app som heter Shapeup. Den är grymt bra, man skriver bara in vad man ätit och hur mycket/den kan även skanna streckkoder så räknar den ut hur mycket kalorier det är. Pontus har också börjat med detta men han började lite efter mig, ska bli spännande att se om han också får bra resultat! Snart är det mindre av mig!!! 
 

Förlovad

publicerat i Charlie 6-7 månader;
För en månad sedan den 9/7-13 friade Pontus till mig, jag fick ett jätte fint halsband utav honom och sen ska vi gå och välja ut ringar tillsammans. Så nu är vi äntligen förlovade och allt känns verkligen så rätt! Jag kan inte vara lyckligare än vad jag är med min lilla familj! 
 

Doktorbesök

publicerat i Charlie 6-7 månader;
Igår när jag var på jobbet så ringer mamma och säger att det kommer blod från Charlie snopp! Så hon hade ringt vårdcentralen och skulle åka in med honom. Usch ja. Det visade sig vara ett sår inne på ollonet och sen hade det blivit svamp där. Han förhud är även lite trång men inget man gör något åt. Så nu måste jag spola tre gånger per dag och smörja så vi blir av med svampen. Stackarn! Han verkar dock inte alls påverkad utav det hela. Han hade skrattat och lett mot alla på vårdcentralen så de kallade honom för Pampersreklam bebisen för att han var så glad och borde göra blöjreklam haha :D Underbara unge! <3 
 

kryper

publicerat i Charlie 6-7 månader;
Nugår Charlie upp i krypställning jätte mycket, kryper nått steg och står och gungar. Han kämpar verkligen och är jätte duktig. Jag är så stolt över min lilla kille. Det händer så mycket nu och jag jobbar på dagarna så känns lite som att jag missar allt. Det är verkligen inte kul men jag får njuta av honom på kvällarna och helgerna och det är bara i 3 veckor till sen är jag hemma med honom igen, Det ska bli skönt. Min älsklinskille.
 

Den nya bilstolen

publicerat i Charlie 6-7 månader;
Den nya bilstolen har kommit. Den är jätte fin. Vi var självklart tvugna att prova ha Charlie i den direkt. Dock så kommer den inte användas ännu då det är så praktiskt med babyskyddet så han får ha det lite till.