Bathtime

publicerat i Charlie 5-6 månader;
Äntligen har han börjat gilla att bada! Lycka men oj vad det skvätter! Det är mer han som bli blöt vid badet kan man säga haha! 
 
Måste säga att det är kassa badankor som inte kan flyta rakt upp utan lägger sig på sidan direkt... 
 
 
 
 

Lilla Charlie

publicerat i Charlie 5-6 månader;
Har inte hunnit blogga då svärföräldrarna har varit nere från växjö så vi har umgåtts med dem. Just nu är vårt liv lite kaos, vi letar ny bostad då vi inte alls trivs här. Inget sköts som det ska av hyresvärden. Tvättmaskinerna är ständigt sönder så jag får tvätta hos mamma. Inte kul när man har en bebis.. Sen skäller grannarnas hundar hela natten och väcker både mig och Charlie. Men främst är det alldeles för trångt för oss nu när Charlie börjar bli större och vill ha leksaker. Och vi bor på andra våningen med en lång trappa som jag måste kånka vagnen upp och ned i varje dag. Så nu letar vi efter en trea på markplan. Hoppas på att hitta något snart, börjar kvävas av att bo här. 
 
Nej nu ska ni få se bilder igen! 
Han låg vid babygymet när jag tittade på honom sen gick jag på toa och kom tillbaka till detta! Självklart hann han kissa på golvet också ;) 
 
Jag tror att jag skämt bort Charlie med att ge honom mycket fruktpuré för han fnyser mycket på näsan när han får morot och potatis, så det får vi jobba på men det går framåt.
När man går i gåstolen kan man nå massa saker bla fjärrkontrollen
Börjar bli lite stor för nestet.
 
Tuffing med mammas hatt
sötnöt
 
Nu har vi bytat till sittdelen! Vilket Charlie älskar! 
Måste hålla koll så marsvinen sköter sig
 
Första turen ute i sittvagnen! 
Kladda!! 
Första natten i spjälsängen
 
 

Siri

publicerat i Charlie 4-5 månader;
Idag ringde min mamma och bad mig att sätta mig ner. Hon berättade att min gamla mormor Siri hade somnat in. 
När jag var liten sa jag alltid att gamla mormor var min idol som var så gammal men ändå så pigg, hon bakade och drog fram kökbänken för att damma uppe på skåpen när hon var 90 år gammal! Det kallar jag häftigt! Hon var verkligen speciell min söta gamla mormor. När vi f yllde år fick vi alltid ett kuvert med 100kr av henne. Men bara att hon kom och firade oss betydde mycket. Hon kramades de hårdaste kramarna jag någonsin upplevt, och hon knep alltid en i kinderna. När man hade varit hos henne i 5 timmar så frågade hon om man redan skulle gå. Hon tjuvmatade alltid hundarna med bullar haha och hon lurade personalen på hemmet. Jag sa alltid att min högsta önskan var att min gamla mormor skulle få träffa mitt barn och det fick hon, hon var så lycklig den dagen. Jag kommer aldrig glömma det! Underbara gamla mormor. 
 

5 månaders vaccin

publicerat i Charlie 4-5 månader;
Idag var vi först på unga föräldrar, det var sommaravlsutning och vi åt jordgubbar, såå himla gott!! 
Charlie fick smaka en äpple/banan youghurt som han tyckte var super god! Sen fick han även prova en liten bit vitt bröd och det slank också ner. Han är ett litet matvrak  haha. Sen gick han och jag och lunchade på A-pizza, tog en sallad mums! Sen var det dags för det som jag tyckte skulle vara det jobbigaste på hela dagen, 5 månaders vaccinet! Usch. Men det gick bra, visst blev han ledsen men det är förståligt. Han har sovit och ätit en gång och sen somnat om direkt sen han fick sprutan vilket är 2 och en halv timme sedan och han brukar sova max 1 timme så han är nog lite påverkad av det. Jag tycker även att han börjar bli lite varm men det är väldigt varmt idag så vet inte om det beror på sprutan. Jag tänkte ta tempen sen ikväll. Det är nog bra att ha ett extra öga på det i varje fall. Sedan sa barnmorskan att i utvecklingen är han som en 6 månaders, han kan redan dra sig upp till sittande med lite hjälp men han använder musklerna och det är det som man kollar på 6 månaders kontrollen. Han sitter även väldigt stadigt för sin ålder. Han är så duktig vår lilla kille! Han har skött sig så bra hela dagen! 
 
Efter BVC besöket gick vi och handlade men Charlie sova bara. Snacka om att man kan packa mycket på denna vagnen jag har, det är super bra men oj vad tungt det blev som jag fick kämpa med vagn och rullkorg i butiken och sen springa upp o ner i trappan här hemma för att få upp allt. Gå på gym behöver jag inte haha för bara att gå ut på en promenad är ett gympass innan man ens kommit ut genom dörren - jag vill flytta!  
 
BVC- Besök 4 månader och 3 veckor
Vikt: 8450gr
Längd: 67cm
Huvudomfång: 43cm
 
 
 

Sen jag blev mamma

publicerat i Charlie 4-5 månader;
Sen den dagen jag fick veta att jag blev gravid har mycket förändrats, det har gått över ett år nu och jag är inte som de andra som gick i min klass på gymnasiet. I klassen var det en annan tjej som fick barn när vi gick andra ring, sen var det jag som blev gravid men inte förens sista månaden i 3an så jag var inte så långt gången och ingen märkte något. Jag var gravid när jag tog studenten och då hade jag berättat för några få om det för att de inte skulle bry sig om att jag inte drack på studenten. Efter att jag slutade skolan är det inte många som hållt kontakten med mig och jag känner mig väldigt ensam. Jag brukar försöka att hålla igång hela tiden för att inte tänka på det och jag försöker hålla skenet uppe men nu känner jag att jag vill skriva av mig om detta. Jag känner mig väldigt ensam om dagarna när jag går hemma med min älskade son. Ta det inte fel nu, jag älskar min son och jag älskar att gå hemma med honom men det blir ensamt att inte ha någon att prata med, någon mer utöver Pontus. 
 
Det hade varit skönt att ha någon att dela allt med, någon att ringa ifall det är något och någon som alltid ställer upp som jag alltid kan ställa upp för. En äkta vän helt enkelt. Men när man blir mamma i en ung ålder så kan inte ens kompisar ha samma närhet med en, vi har inte lika mycket gemensamt längre som vi hade i skolan. Alla lever sin egna liv nu och satsar på sitt eget. Jag vet att jag pratar mycket om Charlie - han är ju min ögonsten, mitt allt. Han är det jag satsar på nu, det som är viktigt för mig. Jag hoppas att jag snart hittar en vän som jag kan dela allt med, som jag kan prata med om min son utan att känna mig tjatig och som kan prata om sitt intresse med mig.
 
Jag är glad att jag har min mamma, hon har mycket att stå i men när hon väl har tiden för oss så lyssnar hon och stöttar och hon ställer upp så mycket hon bara kan för Charlie. Jag älskar dig mamma! <3 
 
 
 

Liten naken kämpe

publicerat i Charlie 4-5 månader;
igår låg Charlie och luftade och som han flög runt! Han snurrade och gjorde massor med försök till att krypa. Snart har vi ingen koll på vart han är längre! Han är så himla go och aktiv, en riktigt sprallig kille! Vi kallar honom för karate kid för han är så himla sprallig. Att byta blöja på honom och som en brottningsmatch haha <3 
 
 
 
 
 
 

Student

publicerat i Charlie 4-5 månader;
Charlie har varit på 2 studenter redan och han ska på två till idag! Här är han finklädd inför Farbror Tobias student
 
 
 

Gunga och härliga stunder

publicerat i Charlie 4-5 månader;
Vi har börjat gå till lekplatsen med Charlie nu. Han älskar att gunga, han bli så himla lycklig varje gång han ser en gunga nu! Igår var jag inne i ystad och handlade lite och då passade vi på att gunga och han blev så glad! Det är riktigt kul att göra saker tillsammans med honom. Både jag och Pontus är väldigt lekglada och har verkligen barnasinnet kvar, vilket jag tror är bra för Charlies skull. Vi har verkligen kul ihop! 
 

Bada

publicerat i Charlie 4-5 månader;
Att bada är visst inte så farlig längre. Jag har verkligen kämpat för att göra badstunden till något roligt och jag har försökt att bada honom rätt fort för att han inte ska hinna bli ledsen utan att han ska vara nöjd hela tiden för då ses det som något positvt. Jag försöker även leka lite med vattnet så det guppar och skvätter lite vilket han gillar. Är väldigt glad att vi lyckats att få detta till något roligt. Han har verkligen avskytt att bada och gallskrikit var gång. Men nu så så jag ljuset! :D 
 

Massa nya bilder

publicerat i Charlie 4-5 månader;
Jag har en massa nya bilder från våra äventyr som jag tänkte lägga upp nu! 
Hemma hos mormor och morfar när pappa hade mig aldeles själv för första gången för mamma jobbade! 
Pappa har ristat in i en planka! <3 
På avslutningen på mamma/baby gympan
Glad kille som precis fått en majskrok
mums! 
Slappar
Varför sitta tillbakalutade som en liten bebis när man är så stor så man kan dra sig framåt!? 
 

1 år sedan

publicerat i Charlie 4-5 månader;
För ett år sedan ringde jag barnmorskan för första gången och berättade att jag var gravid, snacka om att jag var nervös! Kommer ihåg hur jag skakade och visste knappt vad jag skulle säga. 
Tog även min första magbild! På en svullen mage men en pyttig liten Charlie i! Här startade allt! Vår resa till den fina familj jag har idag! Det bästa som hänt mig helt enkelt! 

Smutsigt barn

publicerat i Charlie 4-5 månader;
Det säga att smutsiga barn är glada barn, denna bild säger väl allt!? Gröt med blåbärspuré i och sedan in med händerna i munnen och sedan ser man ut såhär! Lycklig och mätt! :D Det fick bli ett bad efter det här men Charlie hade kul och vad låter man inte sitt barn göra för att det ska få ha lite skojj ;)