skrämde oss

publicerat i
Vi är uppe i Växjö nu. I förmiddags gick vi på stan och Pontus köpte sig en ny vinterjacka. Det unnade jag verkligen honom. Sen åkte vi till djuraffären och Charlie älskade att titta på deras lilla damm med sköldpaddor. Jag har länge sagt att jag vill ha en landsköldpadda. Någon gång hoppas jag på att det blir så. :) 

För en liten stund sen smet Charlie in på toaletten och låste!! Det tog nästan en kvart innan vi fick ut honom. Han pillade med allt där inne. Drog o parfym flaskor och spolade i kranen men inte skulle han vrida upp låset. Till slut lyckades pontus att dyrka upp låset. Charlie skrämde oss alla!! 

Nu sover han middag sen ska vi ta med oss hundarna ut och Charlie ska få åka pulka. 

cirkus ranvide

publicerat i
Idag kom säsongens första snö
snö. Charlie, jag och hundarna gick ut i trädgården och lekte en stund på förmiddagen. Charlie fick åka pulka som han har längtat! Han skrattade hela tiden! Det var underbart att se hur glad han blev. 

Sen skulle vi åka till buslandet men min bil bestämde sig för att inte tycka om kyla så den ville inte starta. Då bestämde jag o Charlie oss för att sätta igång en film och äta popcorn. Sen slocknade Charlie i soffan så då passade jag på att röja här hemma, det såg ut som ett bombnedslag. 

Ibland skämtar jag om att mitt galna liv borde vara en komedi, som folk hade kunnat garva åt vårt liv. Som nu i eftermiddags. Pottränade Charlie, han sprang iväg o satte sig o läste en bok på golvet, helt plötsligt såg han besvärad ut o tog sig i baken, han bajsade. Han fick bajs på handen så jag tog ungen o sprang in på toan o sköljde av honom. Han gallskrek pga kletet på handen, Då passade wilma vår ena hund på att äta upp den korven som låg kvar på golvet och eftersom att jag tog Charlie mot mig så fick jag bajs på mina byxor också. Satte c i duschen och tog av mina byxor och städade av allt på golvet och grovtvättade ungen - vilken cirkus!  

snart 2 år

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Idag blir Charlie 23 månader gammal. Dax att sluta räkna månder nu, min stora kille bli ju 2 år!! Tänk va tiden har gått fort. Just nu ligger han här brevid mig och snarkar, han hade själv klättrat upp i vår säng och lagt sig och somnade. Det har börjat bubbla ur hans mun nu, nya ord hela tiden och han förstår så mycket mer än vad man tror. Han har börjat bli väldigt bestämd med vad han vill och visar det tydligt. Maten har han börjat bråka med, frukost vill han knappt äta, lunch brukar gå bra och sen till kvällsmat så tuggar han och spottar ut alt kastar ned det till hundarna. Men jag är inte ett dugg orolig för att han inte får i sig vad han behöver. Han växer på bra och är super aktiv, nästan för aktiv ibland. Som det är nu så får han stå på  en underhållsdos för astman och det fungerar bra men vi missade en dag och då blev det illa igen så det är noga att vi ger varje dag. 
 
Det känns inte direkt som att det är julafton i morgon, det är 6 grader ute och vindstilla. Fåglarna slåss om maten vid fågelbordet och gräset är grön gult och lite lerigt. Inte alls snö och en stor sol och massa fina snögubbar som man vill ha vid jul. Men oavsett väder så firar man ändå. Jag tror inte riktigt att Charlie förstår det här med julen än men en sak är säker han vet var hans godiskalender är och att han får där ifrån varje dag. Det lär bli skrik och bråk när den är slut kan jag lova. 
 
just nu <3
första gången vi fick se Charlie i 3D
promenad med vår lilla hundflock.
julmys i köket
 

Ledigt

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Nu har jag och Charlie 3 veckors julledigt så himla härligt! Vi kommer att fira jul i skåne och sen åker vi till växjö några dagar. Pontus är där ifrån och hans släkt bor där. Vi kommer att kolla på det årliga fyrverkeriet i braås som vi gjort enda sedan första året vi blev tillsammans. Det är så mysigt att ha sånna små traditioner. Jag tycker om alla trationerna som är runt jul och nyår, det är så himla mysigt med all god mat, tända ljus, gemenskapen och att få träffa alla. I love it! Det enda jag känner nu som vuxen är att jag tycker att det är mycket roligare att se vad Charlie får i julklappar än att få något själv. Vi har inte köpt så många saker till Charlie i julklapp, han fyller ju år i januari och sen tänkte vi sätta undan lite pengar som vi tänkte köpa en gungställning med rutchkana till sommaren för. Just nu till jul så får han så mycket saker av alla andra också. Därför känner vi att det är roligare att ge honom lite mer när han fyller år i stället. Men han kommer att få en stor lastbil, några småbilar, en verktygslåda och en bilbana av oss. Jag tror att han kommer uppskatta det. Vi ger inte honom några klädpaket i år, istället så köpte jag 14 plagg till honom för någon vecka sedan som han redan fått. 
 
4e advent idag och 3 dagar kvar till julafton! Nu börjar allt! ikväll firar vi Julia som fyller 20år den 23/12 och på Tisdag kör vi italiensk julafton med pizza! Sen är det julafton, den 26e fyller mamma år och sen åker vi till växjö. Det händer mycket nu!! 
 

utelek

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Har inte lagt upp detta ännu. Men när vi fick bo hemma hos mina föräldrar då garaget hade brunnit så var vi ute på eftermiddagarna och lekte massor i trädgården med hundar och barn, jag tog såklart massor med bilder. Här är en av våra mysiga kvällar, vi hade ute alla 6 valparna och mös med dem, vi kastade bollar med våra hundar,
vi gungade och hade det så himla mysigt! 
 
 
 

magsjuka

publicerat i
Idag är jag hemma och myser med en febriga kräkig liten kille. Han var orolig igår kväll när han skulle sova, hade svårt att somna och när han väl gjort det så vaknade han efter en liten stund och ropade på pappa. Pontus gick in till honom och gav honom nappen, han kunde.inte somna om så pontus tänkte ta honom till vår säng men på vägen dit kom allt upp. Nu på morgonen är mitt lilla hjärta febriga också. När jag ringde till dagis så sa de att det Var många som ringt på morgonen om barn som hade kräkts. Så det är troligen vinterkräksjukan som Går på dagis. Bara inte hela familjen blir smittad nu precis inför jul!!