Luftar och försöker krypa

publicerat i Charlie 3-4 månader;
Idag såg jag att Charlie hade lite värme utslag så jag lät honom ligga och lufta lite och det trivdes han med! Ingen olycka skedde heller, duktiga killen! Han försökte komma upp på knä hela tiden, han blir lite frustrerad för att det inte går som han vill men på nått sätt lyckades han ändå kräla sig frammåt en bit. Snart har jag väl ingen aning om var han håller hus ;-) 

Nelly och Charlie

publicerat i Charlie 3-4 månader;
Äntligen är hela familjen samlad, nu har vi hämtat hem Nelly och det fungerar super bra med Nelly och Charlie! Det är underbart att se dem tillsammans. 
 
Barn, combi och hund - Nu saknar vi bara en villa sen har vi allt en svensson familj bör ha ;) 

Charlie i mormors famn

publicerat i Charlie 3-4 månader;
Igår var vi och shoppade en massa, bild på det jag köpte får komma senare. När vi skulle äta så klyddade Charlie massor som vanligt när jag ska äta/betala, det sitter aldrig fel ;-) Så min mamma tog honom en stund. Vi försöker få honom att känna sig trygg hos henne eftersom att han ska vara där så mycket i sommar. Idag somnade han i hennes famn för första gången, stora framsteg och det känns som att han börjar känna sig trygg med henne nu! Nu är man en riktigt lycklig mamma! 

Charlies första badhusbesök!

publicerat i Charlie 3-4 månader;
I Lördags den 20/4-13 Badade Charlie på badhus för första gången. Först blev han lite upprörd men sen vande han sig vid det varma vattnet. Vi badade i en bassäng som var ordentligt uppvärmd. Härä r lite bilder från dagen. 

3 månader!

publicerat i Charlie 3-4 månader;
Nu är snuttisen hela 3 månader gammal! och om en vecka ska han få sena första vaccinations sprutor. Han är verkligen en otroligt mysig kille, visst har han sina stunder där han är knölig men alla de andra glada, roliga stunderna ger så pass mycket att det verkligen är värt det! 
Dagen till ära åkte vi på mamma/babygympa och det gick super, jag fick inte alls lika ont som förra gången och det kändes otroligt bra! Men magmuskleran är förintade så de får jag verkligen ta tag i men man ska ju vara lite försiktig i början efter en förlossning så jag behöver inte vara så missnöjd över det. Semn åkte vi till unga föräldrar och lekte med barnen och prata det var super kul! 

Buzzador ~ mammalyx!

publicerat i Charlie 2-3 månader;
jag är en Buzzador (info om de finns här: www.buzzador.com) och jag är utvald att prova Veet produkter. Så har du intresse av att prova några av dessa produkter är du välkommen hem till mig! Riktig lyx för oss mammor som vill ha en kort stund för oss själva där vi kan känna oss extra fräscha och snygga! 
 
 

Dopgåvorna

publicerat i Charlie 2-3 månader;
Dopdekorationer som Charlies mormor gjorde till honom!
Presentbordet
Av Lena och Erica
Av Jim, Birgitta, Michelle och Marielle
Av Ylva
Av E och C
Av Kristoffer
Av Johanna
Av Moster Emma
Av Farmor Gith och Farfar Kent
Av Farmor Gith och Farfar Kent
Av My, Morbror Ludwig och Kusin Tino
Av Elsa o Jojje (mammas farmor och farfar)
Av mormor Cissi och morfar Conny
Lapptäcke + kudde gjort av mormor Cissi
Av Eva, Melinda, Jan-åke och Niklas
Av mormor Cissi o morfar Conny
Av Inga (pappas farmor)
 
Av Mia, Anders, Markus, Elin och Siri
Av Farbror och Gudfar Tobias
Av Eva och Eiry (mammas mormor och morfar)
 
Bollen av Ivan och Britt (pappas farfar) Brickan av Yvonne och Sophie
 

Dopet del 1

publicerat i Charlie 2-3 månader;
Jag antar att ni väntat länge nu på en uppdatering om dopet! 
Nu sover Charlie så jag tänkte se om jag hinner få ihop det nu. 
På Lördagen började vi duka och fixa i lokalen och förbereda maten, det var stressigt och jag förstod inte hur vi fick ihop det tillslut ändå. Vi gick upp tidigt på söndagen och fortsatte snabbt som in i. Vid 10 rusade jag in i duschen och sen kom Pontus föräldrar och allt var kaos. Men till kyrkan kom vi och i tid också! Sen var det ett underbart, vackert dop med många fina psalmer som jag valt ut, kyrkokör och nattvard! Prästen var väldigt bra, rolig och hade bra hand för småbarn! Det kunde inte gått bättre. Charlie jollrade och skrattade nästan hela dopet igenom. Han började skrika vid ett kort tillfälle för att han fick hicka men så snart den var över så var han lika glad igen! Älskade unge <3. Sen hade vi festen och det blev sååå lyckat! Han fick massor med gåvor och alla verkade ha det jätte trevligt. Vi var 45 personer och vi bjöd på pasta/kycklingsallad. Tårta blev det också! Cillas berömde personliga tårtor! NU en JÄTTE bildbomb!! 
 
 

 
 
 
 
 

Babycafe idag

publicerat i Charlie 2-3 månader;
Idag ska vi iväg på babycafe, Charlie har sovit hela morgonen så han lär nog vara vaken denna gången haha :D De tror nog att han sover jämt. Till lite detaljer här så de som inte vill läsa det kan sluta nu. Han bajsade inte alls igår och än så länge har han inte gjort det idag heller, han brukar bajsa flera gånger per dag och mycket!! Ska man börja oroa sig eller ska man låta det gå idag också? Allt kanske kommer på en gång sen. Bara det inte gör det när vi är iväg, det är så himla ofta det går igenom kläderna usch... Nej nu måste jag amma honom lite så vi kommer iväg sen! :D 

Baby/mamma gympa och unga föräldrar

publicerat i Charlie 2-3 månader;
Idag var vi på mamma/babygympa på morgonen och gud jag har ju inga muskler kvar någonstans!!! Detta behövde jag verkligen. Alla var super trevliga och peppade på. träningsvärk delux efter detta! Jag trivs verkligen som mamma, det är så underbart att hitta på alla dessa aktiviteter med den lilla och alla som är där har något gemensamt så därför konektar man fort. Jag skulle göra om detta tusen gånger om för det är så otroligt underbart, men det blir väl annorlunda när det blir nästa barn för då har man ju en till att tänka på, nu är det ju bara jag och Charlie. 
 
Sen åkte vi till unga föräldrar och då gjorde Charlie ett underbart framsteg! Maria en av ledarna frågade om hon kunde hålla honom en stund och det fick hon gärna men han brukar inte vara nöjd med det särskilt länge. Men han låg där och jollrade, gnällde en liten sväng men inte alls mycket och sen somnade han i hennes famn!!!! WOW! Min lilla bebis börjar kunna vara hos andra! Det är stort! Jag är en otroligt stolt mamma! :D 
 

sömn och motion

publicerat i Charlie 2-3 månader;
Vi var uppe vid 6 idag :) Charlie sov 22.30-04.00 och sedan 04.30-06.00. Jag tycker att jag fått sova väldigt bra inatt! Det behövdes inför denna dagen! Igår införde jag och Pontus vårt lilla godis löfte igen efter påsk/magsjukan, vi får väl se hur det går haha. Jag har gått en längre promenad och en kortare var dag nu men idag blir det mamma/baby gymnastik och en promenad på ca 25 minuter till unga föräldrar och samma väg tillbaka så jag tror jag får min motion idag också. Om vädret tillåter blir det antagligen en kvällspromenad också. Charlie somnar så bra i vagnen när vi går vid 20- tiden på kvällen. Så vi försöker att ha det som rutin och dessutom blir hans föräldrar rastade! Vi gick båda upp en del under graviditeten och det ska bort nu! Jag tror att om man trivs med sin kropp så blir man en mycket gladare människa och därför tänker jag kämpa för att bli nöjd med mig själv! 

Roliga barn

publicerat i Charlie 2-3 månader;
Jag tycker att det bara blir roligare och roligare att ha barn. Numera leker Charlie lite med sina saker, håller i dem och fokuserar på att försöka ta dem. Han älskar skallrorna han fick av Kusin Tino, My och morbror Ludwig som man fäster på handleden. han sprallar som in i för att de ska låta. Han satt i 20 minuter i sin matstol och jollrade och lekte, det var så himla skönt. Jag kunde vila huvudet och kroppen lite. 
 
Vi har varit på babycafé idag och Charlie jollrade och försökte sjunga med när vi sjöng och var riktigt med idag. Sen sov han när vi fikade och vaknade lagom till vi skulle gå hem. Sen satt han och lekte och nu slocknade han igen. Jag tycker det är så kul när han ler när man pratar med honom, det är verkligen kredit för allt man gick igenom för att få honom! Han är verkligen charmig vår lilla kille! <3 
Bilder och berättelse om dopet kommer senare, just nu har jag varken ork eller tid för det :D 
 

hand och fotavtryck

publicerat i Charlie 2-3 månader;
Jag har gjort lite fot och handavtryck på Charlie. Jag tycker att det är en sak som verkligen kommer vara kul att ha i  framtiden. Jag gjorde avtrycken i lera och hällde sedan i gips. Sedan filade jag till avtrycken och limmade fast dem på filt och ramade in. Här är resultatet. Det var inte lätt men så värt det! Han knep med tårna vilket syns hehe men det gör ju bara avtrycken mer levande! 

Charlie 11 veckor

publicerat i Charlie 2-3 månader;
Idag blir Charlie 11 veckor gammal. Min lilla kille. Nu jollrar han och sprattlar otroligt mycket. Han blir bara roligare och roligare. Han ger svarsleenden i mängder och jollrar och gör små glädjeskrik när man pratar med honom, det är så himla roligt. Han visar sin personlighet mer och mer! <3 Han har börjat tycka om att sitta i sin matstol och sitter gärna där när man lagar mat så kan han vara med litegrann. Han tycker även om att sitta i soffan för då kan han titta lite på Tv, dock så tröttar han efter en liten stund. Ett framsteg han gjort är att han sovit hela natten! natten mellan 8/4-9/4 sov han 23-06 innan han ville äta. Dock så vaknade jag massor med gånger för att se så han levde. 
 
Idag var vi även på bvc. Han vägde 6400gr vilket var + 310gr på 3 veckor vilket var lite för lite. Så jag får försöka att amma oftare. Jag har tyckt att han varit ovanligt gnällig sista dagarna och börjat ana att han fått i sig för lite. Men BVC sa att jag inte bör ge ersättning utan att jag får försöka att amma oftare. Mycket pga att jag lätt får böjvecksexem och då skulle bröstmjölken skydda mot det, han är lite torr i huden så därför måste jag vara noga med att smörja honom. Han var 62,5cm lång (+2cm på 3 veckor!) 40,5cm i huvudomfång (+0,5cm på 3 veckor.) Han växer min lilla kille! ♥
 

20år och mamma!

publicerat i Charlie 2-3 månader;
Idag fyller jag 20år. Tänk vilken gåva det är att få vara 20år gammal och redan fått den bästa gåvan man kan få i livet! 
dagen innan han kom <3
min färsking <3

Nytt till vår son

publicerat i Charlie 2-3 månader;
Åkte till Malmö idag för att jag behövde nya kläder. Det hela slutade med att jag surade för att allt satt fult på mig och jag gick och köpte kläder till Charlie istället så blev jag glad igen hehe :D
Varför är det alltid så? Det är så mycket roligare att köpa barnkläder än kläder till en själv. 
Dregglisar från min favoritbutik Next, byxor från tjaba tjena och pyjamas från Disney/lindex.

Dop

publicerat i Charlie 2-3 månader;
Imorgon är den stora dagen här! Charlie ska döpas! Han kommer att få den stora äran att bära dopklänningen som farbror Jim hade 1960 och efter honom har min pappa -65, min kusin -89, jag-93 och min syster-96 haft den så han blir den sjätte som bär klänningen på sitt dop. Jag älskar sånna små traditioner och tyckte det var häftigt att den fanns kvar, den är inte den grannaste och lite sol missfärgad är den men så unik och fin. Min mormor har broderat in hans namn i den så nu finns alla namnen inbroderade också :D. 
 
Så nu är det massor med förberedelser inför detta. Tårtan är specialbeställd och alla dina dekorationer fixar hans mormor och ballonger köpte hans farmor. Jag har köpt duk och lite rosenblad och all maten och hyrt en lokal :D Vi blir runt 45 personer så det hade inte fått plats i vår lilla lägenhet haha. Jag är inte van vid att hålla i festligheter så detta är verkligen en utmaning för mig, speciellt eftersom att jag lyckades bli magsjuk mitt i allt också men nu är jag på benen igen och kör på dock inte riktigt i samma takt som vanligt. 
 

Ditt hjärta

publicerat i Charlie 2-3 månader;
Det var när ditt hjärta börja slå
som jag började att förstå
att du skulle sändas 
och livet förändras.
Vi älskar dig <3 

1 vecka kvar nu

publicerat i Charlie 2-3 månader;
Idag är det en vecka kvar tills jag fyller 20år. Så nu njuter jag utav min sista vecka som tonåring. Idag är Pontus ledig så vi kan åka till unga föräldrar. Unga föräldrar börjar kl 13.00 var Tisdag och då går det endast bussar som man måste beställa och efter tre försök med det där ger jag upp. Igår ringde Kristoffer för att beställa till mig, efter att han blivit omkring skickad flera gånger fick han till slut prata med en mycket otrevlig kvinna som talade om för honom att de inte fixade så att det fanns bilbarnstolar vid service resor?!! Ska inte de man ringer och beställer kompletera bussen? Så Skånetrafiken menar att jag ska sätta mig i en vanlig taxibil med mitt barn i knät och riskera hans liv! Jag trodde att de stod för att vi ska förbättre miljön och för ett säkert färdsätt. Tji fick jag och numera kan jag endast åka till unga föräldrar om Pontus eller någon annan kan köra mig... För mitt barns liv ska då inte riskeras för att vi ska på unga föräldrar.