Vecka 32!

publicerat i Graviditet 27 veckor --> BF!;
Går in i vecka 32 (31+0) idag! Nu är det bara 9 veckor kvar till BF! Lilla hjärtat har börjat ta väldigt mycket plats och trycker på väldigt mycket. Jag är dessutom super förkyld,Täppt näsa, tung andning och tung kropp är ingen bra kombination,  om man sedan lägger till en busunge som trycker på allt innuti en så blir det inte bättre. Men det är mysigt att ha det lila hjärtat där inne som buffar och trycker på allt. 
Jag har börjat träna andningen nu så jag är lite tränad inför den stora dagen, vi får dock se hur mycket det hjälper.
 
Lilla hjärtat: Vikt ca 2kg! Längd: Ca 44 cm.Hos förstföderskor kan barnet redan ha lagt sig med huvudet nedåt, men om det finns gott om plats kan det även fortsätta att snurra runt. För omföderskor kan det dröja ända fram till vecka 37 innan barnet lägger sig med huvudet nedåt. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek. Det börjar bli lite trångt därinne och det är möjligt att rörelserna ändrar karaktär. Men så länge bebisen fortsätter vrida och sträcka på sig, så vet du att allt står väl till. Bebisen har massor av växande kvar innan den föds – allra minst 900 gram. Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern. Alla barnets 5 sinnen fungerar. Det saknas ett isolerande fettlager på kroppen för att kunna hålla värmen utanför livmodern. Om ditt barn föds nu, behöver det därför läggas i kuvös.
 
 
Jag: Om du och din partner börjar bli nervösa inför förlossningen, kan det vara lugnande att gå igenom det ni har diskuterat i föräldragrupperna och träna andningstekniker om ni har fått några. Något annat ni kan göra som förberedelse, är att gå igenom listan av smärtlindringsalternativ och bestämma vilka som ni vill ska användas om de behövs och i vilken rangordning. Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten.

Kommentera inlägget här :