BM besök

publicerat i Graviditet 27 veckor --> BF!;
igår var jag hos barnmorskan och gjorde Glukostest. Alla säger att den där sockerdrickan är så himla äcklig. Min bm blandade i en hel citron i min så den smakade som en god citronsaft ^^ 
Vi mätte magen och SF måttet låg på 28cm, vilket var mitt på medelsträcket, vilken medelbebis vi får haha! 
När vi sedan tog blodprovet så var det på 6 vilket är bra, det ska vara under 8. Järnvärde låg på 132 vilket också är bra men hon tyckte ändå att jag skulle fortsätta ta tabletterna varannan dag. Jag fick även lyssna hans härliga hjärtljud och denna gången lät det verkligen som en galloperande häst :D Han ligger med huvudet nedå, rumpan vid mina vänstra revben och sparkar på mina högra revben. 
 
Vi satt och pratade en stund och efter ett tag så nämde jag min oro över för tidig förlossning pga min livmoder, då tyckte hon att en specialist skulle få titta på den, så jag fick ett extra ultraljud hos en pensionär som skulle vara jätte intresserad av lite ovanligare saker. Vi får väl se om han kan se något nu när bebisen är så stor. Men det är ju kul att man får ett extra ultraljud! 
 
Fick även tid bokat inför mitt TUL och inför nästa BM besök så nu är det full rulle här, något varje vecka. Nu tycker jag nog att det får lugna sig lite för helt plötsligt flyger veckorna iväg och nu känner jag att jag inte är förberedd ordentligt, men kan man någonsin bli det!? 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Bea:

Va härligt!

Jag lovar dig att ju närmre du kommer slutdatumet desto segare kommer tiden gå, jag tyckte också att den flög fram när jag var i samma vecka som dig, men nu händer verkligen ingenting! haha :P

Svar: haha ja det lär väl vara så. dock har jag ju fullt upp fram till två veckor innan han är beräknad så fram till dess går det nog undan, har han inte kommit ut innan dess så lär det bli drygt att bara gå hemma och vänta.
pinkmum.blogg.se

2:a kommentar, skriven , av Satu med 4 småttingar och gravid:

Va skönt att allt gick bra på MVC!

Jag blev jätte ledsen över kommentaren ang.mobbning du lämnade hos mig. Tycker att det är så hemskt att någon överhuvudtaget ska gå igenom det! Oacceptabelt! Men nu är dom (hoppas jag) på de flesta ställena iaf bra att ta upp sånt i tid. Men vad ska man göra som förälder om barnet klandrar sig själv och inte säger något hemma?

Tycker också att det var dumt att DU fick byta skola och inte dom. :-(

Styrkekramar!!!

3:e kommentar, skriven , av Nina - med lillflickan i magen:

Tog också mitt med citron, men tyckte ändå det var äckligt ;P ush. så extremt sött. Första klunkarna var däremot ganska gott ;)
Ja men visst flyger veckorna iväg? jag fattar inte att det snart är slut ... man fick ju nyss reda på att man var gravid, känns det som :P

4:e kommentar, skriven , av Emily:

Vad mysigt. :)
Jag tror det kommer gå snabbt för dig. Jag har BF den 25e december och känner att tiden bara flyger förbi. Helt galet :)

Kommentera inlägget här :