Charlie som person

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Tänkte se om jag kunde sammafatta lite hur Charlie är som 1,5åring och lite kul saker som han gör. Det kommer vara så kul att kunna gå tillbaka att läsa detta sen. 
 
Han är väldigt pratig men alla ord kan man inte förstå men oftast gör han sig förstådd genom att peka, gnälla, säga enstaka ord och hoppa upp och ned. Han är myckket bestämd med vad han vill och blir galen när man inte riktigt förstår vad han vill eller om man säger nej. Än så länge är han hyffsat lätt att distrahera när han blir så. Man kan köra byteshandel med honom vilket brukar gå bra. Han kan dock inte ta ett nej. Antingen nonchalerar han mig helt och bara fortsätter med det jag sa nej om eller så gallskriker han och kastar sig på golvet, slår med händerna och är svår att få kontakt med. Det sistämnda händer sån tur var inte så ofta. Han brukar tex dricka ur hundarnas vattenskål vilket han vet att han inte får men han slutar aldrig när man säger nej så man får bära honom där ifrån och då blir han ledsen. 
 
Han älskar bilar och saker med hjul. Lastbilar och bussar är fantastiska saker och att inte tala om flygplan! När han hör ett flygplan så tittar han upp i luften och gapar biiiil brrrruuum! Hahah.  Just nu är allting med hjul biiiil, cykeln är bil, bussar vi går förbi är bil osv. När man hämtar honom på dagis så säger han heeeej och vill krama om en direkt och efter det så vinkar han glatt och säger hejdå till alla man går förbi. Han säger ofta hejdå och vinkar sen fnissar han och springer runt hörnan. Han säger även hejdå till främlingar som vi går förbi i affären och liknande. 
 
Han har fortfarande sitt hår som snutte, det ska snurras och dras i det lilla hår han har kvar, han ser ut som ett troll men jag kan inte förmå mig att klippa av det. Han har tappat en del hår på huvudet eftersom att han drar så mycket i det. Han har fortfarande napp men vi har börjat att försöka minska ned användandet av den. Just nu är han i en liten jobbig period, vi har precis flyttat, nytt dagis osv så då är nappen och håret hans trygghet och just nu känner inte jag att det är lämpligt att försöka få bort det från honom,
 
Han har lärt sig att dricka ur en vanlig mugg och är jätte duktig! Men man får ha lite koll för han kan komma på att han ska göra något annat samtdigt som han håller i muggen och då tippar den. Han älskar att hjälpa till och mata marsvinen, han brukar få ge dem grönsaker av alla des olika slag. När man säger ska vi mata marsvinen Charlie så springer han bort till burarna och öppnar! Han är en riktig djurälskare denna unge! Men han kan nog inte vara något annat när han växer upp i denna familjen!
 
Han är väldigt aktiv och håller igång hela tiden. Han hinner göra hur mycket som helst på hur kort tid som helslt. Han sover middag ca 1,5timme om dagen annars brukar han gå upp mellan 6-7 och sen lägger han sig vid 19-20 tiden. Han får sin astma medicin morgon och kväll för tillfället. Han får alltid en flaska välling på kvällen när han ska sova. Då får han den i spjälsängen och sen sticker han ut den mellan spjälorna och får då nappen, Sen gungar vi hans spjälsäng tills han somnat. Vi stannar alltid kvar tills han somnat helt. Ibland vaknar han innan vi hunnit lägga oss och då kan han vara jobbig och svår att få att somna om. Men har vi hunnit lägga oss så brukar det gå att lägga honom mellan oss också somnar han om. Men han sover fler och fler hela nätter i sin egna säng. Vi tar det hela i hans takt och stressar inte på att han ska sova i eget rum. Han har en vanlig säng i sitt rum men den använder han inte ännu. Vi har inte brottom att få honom att sova i sin egna säng. 
 
Charlie lyssnar när man ber honom att göra något. Vi säger ofta kan du ge den till mamma eller kan du ge den till farmor osv han har stenkoll på vem alla personerna är och han ger alltid saken till den personen. Han är även väldigt duktig på att säga tack när han få en sak. Han gör inte det var gång men ofta. Det är inget vi tänkt på att vi ska lära honom utan han har nog tagit efter oss, vi säger ofta tack till varandra om vi får något av någon annan eller bett om hjälp osv. Så han har nog tagit efter oss på den biten. 
 
Han är inte ett dugg rädd att bli av med oss när vi är ute någonstans han bara vandrar iväg och kallar man på honom så lyssnar han inte för fem öre! Han är bra på att nonchalera! Men jag provade att kalla en gång och tillslut  så sa jag kan mamma få en kram, då kom han springande och kramade om mig så nu kör vi på det! Han är en riktigt puss och kramgo kille och har varit sen han var riktigt liten. Säger man kan mamma få en puss så säger han PAPPA! för då vill han pussa oss båda och inte bara mamma och sen vill han att mamma och pappa ska pussas. Charlie pussas med öppen mun haha det är super gulligt och lite slemmigt XD. Kramas jag och Pontus så kommer Charlie och ska vara med och krama oss båda. Han är verkligen kärleksfull denna lilla kille! 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :