Empati

publicerat i Charlie 1,5-2år;
Nu är det mindre än 2 månader kvar till Charlies 2års dag. Så nu måste jag börja planera kalaset! Så himla roligt ska det bli! Han har blivit så stor på sista tiden. Alla hans byxor är för kort a och det är väldigt problematiskt för honom då han avskyr när byxorna åker upp. Min pappa sa att han verkligen förstod sig på Charlies frustration ang byxproblemer då han själv avskyr samma ska haha. Jag löser det tillfälligt med att ta strumporna över byxbenen så åker de inte upp. Charlie vaknar tom på natten om han pyjamas byxor åkt upp, drar man ner det så somnar han om direkt. Ilandsproblem!! Han ska få nya byxor men jag tänker att det både är jul och hans födelsedag snart så han får klarar sig med det han har ett tag till. 
 
Charlie lekte med en liten flicka idag, de kommer dock inte så bra överens. Hon är 6 månader äldre än Charlie och är en rätt tuff liten brud. De ville ha samma sak hela tiden och Charlie kör med Stopp metoden och fram med en hand när han inte får som han vill haha. Det är super gulligt. de kör tydligen det på dagis. Så om lilltjejen kom för nära så satte han upp handen och sa "båpp!!". De tjabbade om en bil som båda ville ha och helt plötsligt trillade lilltjejen och då hoppar Charlie av bilen springer fram till henne och räcker ut sin hand för att hjälpa henne upp och sen försöker han att krama henne men då slingrar hon sig iväg för att sno bilen. Jag blev så otroligt lyckligt övar att se den empatin som mitt barn har för andra mäniskor! 
 
Han ställer till med mycket galenskap här hemma och här är inte många lugna minuter. Han är snabb också, hinner med hur mycket som helst och när jag städar upp efter honom på det ena stället så hinner han riva ned nästa osv. Men när jag ser dessa fina empatiska sidor så är allt värt det! För mig så är det en seger, ett bevis på att vi lyckats med något bra! Jag är så stolt över vilken fin människa min lilla son är, jag hoppas att han fortsätter på detta spåret! 
 
Här hade han bitit i alla äpplena i hela fruktskålen ,skalat alla bananerna och mosat in dem i golvet och på köksbordet, han hade vält ned resternade frukter på golvet och sen fortsatt sitt bananklet på soffan, tv-bordet och tv-bänken. 
 
 

Kommentera inlägget här :