Astma anfall

publicerat i Charlie 2år;
Härom natten vaknade jag av att Charlie hostade och harklade och jag hörde snabbt att han hade svårt att andas. Sprang in till honom och fick inhalera några gånger innan han somnade om. Han var lika tungandad när han sedan vaknade på morgonen. Fick då inhalera igen tillslut kunde han andas lite bättre och nu är han jätte förkyld. Det han har heter förkylningsastma och det märker man tydligt att det är. Han har inte behövt inhaleras på länge men direkt förkylningen biter tag i hans kropp blir han tungandad och harklar/hostar. Man känner sig så himla hjälplös när han mår såhär. 
 
Nu har det gått några dagar sedan han var som värst men vi fortsätter att inhalera nu för att hålla luftvägarna öppna. Vi har märkt att han blir vädligt hyper när han får sina astma mediciner. Det känns som att det är en biverkning. Han gör hur mycket som helst på hur kort tid som helst och blir speedad, kan inte komma till ro och ni som känner oss vet ju att Charlie redan är en väldigt aktiv grabb, därför blir det väldigt svårt att hålla ordning på honom när han medicineras. 
 
Han gillade inte alls solhattar och kepsar innan men han såg någon på dagis som hade en keps och efter det har han gått och dratt i kepsar överallt så tillslut köpte vi en egen till honom. Hans aldra första egna riktiga keps! Skejat tycker han också är väldigt roligt! han har en egen liten bräda som vi hittade ute i skogen. den kör han gärna fram och tillbaka med på plattorna. Han är faktiskt riktigt duktig! 

Kommentera inlägget här :