specialist mödravården igen

publicerat i Charlie 2år, Gravid med Lillasyster 2015;
Mamma fick följa med mig till spec mödravården för Pontus har precis fått ett nytt jobb och vill inte ta ledigt i onödan. Jag kände inte heller att han behövde vara med på just detta, men jag ville inte gå ensam.
 
Fick en tysk läkare som hade en läkarstudent brevid. Läkaren hade aldrig arbetat med den ultraljudsmaskinen innan. Han kollade och konstaterade att hon fortfarande låg i säte. Sen ville han boka in en tid till vändningsförsök men då protesterade sköterskan. Hon sa till honom att han skulle mäta hur stor bebis är och hur mycket fostervatten där var. Det tyckte inte han behövdes men då sa hon till honom att det var rutin och att de på förlossingen som gör vändningen vill ha dessa måtten. Då suckade han lite och började försöka få till lite mått. Han verkade helt snurrig då han inte kunde maskinen och samtidigt skulle försöka visa sin student vad det var som han gjorde. Men när jag har gått innan så har de alltid berättat under tiden vad det mäter osv men det gjorde inte han.
 
Han fick henne till att väga 3096gr vilket gav +14% på kurvan  (v35+2). Jag undrar om han inte mätte henne lite stor med flit. Både jag och mamma fick den känslan. Men jag kan ju inte svära på att det är så. Kan ju även vara att han inte kunde maskinen så bra eller så sticker mina barn i vikten mot slutet av graviditeten. Men med tanke på måtten så ville de ha in mig på ett vändningsförsök redan denna veckan. Verkade ha hyffsat med fostervatten, lite lite precis vid hennes rumpan men hon kanske tryckte mycket med rumpan där.
 
Jag frågade lite om att föda i säte, han sa att jag hade i princip allt emot mig för en sätes förlossning. Får lätt stora barn, har haft en förlossning med värksvaghet, har blivit snittad innan osv. Vi pratade en stund till så sa jag ja jag är ju väldigt inställd på att det kan bli snitt och då säger han "ja det är bra, du ska vara inställde på att det BLIR snitt!" Känns som att han vet något som han inte säger. 
 

Kommentera inlägget här :